Birikim Nasıl Saklanmalı?

@RedSea hocam Enpara'nın makas aralığı çok fazla. Ama katılım bankalarının genel olarak makas aralıkları çok daha az diye hatırlıyorum. Buna Vakıf Katılım ve Kuveyt Türk örnek verilebilir. Bundan sonra bunlardan birinden (tercihen Kuveyt Türk) Dolar alırsanız satarken daha az zarar edersiniz.
Ve evet, Kuveyt Türk'ün Senin Bankan diye bir şubesiz bankacılık uygulaması var. Ama hesabı açtıktan sonra sorun olursa genelde şubeye gitmeniz gerekiyor, ama yine de düşük makas aralığı için değer bence.
Dolar için Ziraat kullanıyorum ben. Kuveyt hakkında pek bilgim yok. Ama Ziraat'ı öneririm.
Hocam Ziraat'in de makas aralığı fazla ama. Kuveyt'te durmak daha mantıklı gibi duruyor. Tek kötü yanı Ziraat kadar çok ATM'sinin olmaması o da EFT yapıp çözülebilir, sonuçta EFT de ücretsiz.
Ama ATM açığını düzeltmesi EFT olmadan çok zor, çünkü Ziraat'ten tüm kamu bankası ATM'lerinden işlem yapmak ücretsiz. Bu sayede nereye gitsen kamu bankası ATM'si olduğu için para çekip yatırmaya ücret ödemiyorsun.

Son düzenleme:
Az önce Kuveyt Türk mobil uygulamasını indirdim. Bir şey dikkatimi çekti.
İnternet sitesinde altın alış 247tl satış 249tl yazılmış fakat uygulama menüsündeki hesaplama kısmında 1 gr altın alış 240tl satış 265tl gözüküyor. Güncellik uyumsuzluğu mu var? Tamam borsa kapalı da bu biraz kafa karıştırıcı.
Bir de aslında kararsız kaldım altın/dolar ve ziraat/kuveyttürk arasında.

Hocam Ziraat'in de makas aralığı fazla ama. Kuveyt'te durmak daha mantıklı gibi duruyor. Tek kötü yanı Ziraat kadar çok ATM'sinin olmaması o da EFT yapıp çözülebilir, sonuçta EFT de ücretsiz.
Ama ATM açığını düzeltmesi EFT olmadan çok zor, çünkü Ziraat'ten tüm kamu bankası ATM'lerinden işlem yapmak ücretsiz. Bu sayede nereye gitsen kamu bankası ATM'si olduğu için para çekip yatırmaya ücret ödemiyorsun.
Kuveyt'e göre fazla. Yine de benim işimi görüyor. Önceden de Ziraat hesabım olduğundan bir daha Kuveyt ile uğramak istemedim. Sıfırdan açacaksa Kuveyt açabilir.

@Jira hocam zaten uğraşmanıza gerek yok. Girersiniz Senin Bankan sitesine oradan hesap aç dersiniz. Birkaç gün sonra da size sözleşme ve banka kartıyla gelirler. Yerinizden kalkmadan banka hesabı açmış olursunuz yani. Bir de üstüne EFT'nin ücretsiz olması da maaş müşterisi olmayanlar için iyi oluyor.
@5harf hocam haftasonu kurlar arasındaki fark açılıyor. Yani kurlar hafta içi normale göre daha iyi. Ama hafta sonu diğer bankalarla aşağı yukarı aynı oluyor, bu yüzden öyle görmüşsünüz. Dolar mı altın mı derseniz de ben altını tavsiye ederim. Çünkü Dolar ABD'nin ekonomik kriz yaşaması halinde düşebilecekken altında böyle bir şeyin olması çok zor.

Son düzenleme:
Kuveyt'in makas aralığı çok iyi, döviz al - sat işlemlerinde kayıp miktarı oldukça düşük olacaktır.
Vadeli altın hesabı konusunda Ziraat ile Kuveyt arasındaki avantaj farkını bir araştıracağım.
Ek olarak Kuveyt'in altın katılım hesapları ne denli getiri sağlıyor buna da bir göz atacağım.

Enpara yalnızca TL cinsinden para tutacağınız - alışverişlerde kullanabileceğiniz bir hizmet. Alım - satım için tercih edilmemesi gereken bir banka hizmeti. Altın hesabı için edilecekse bile çok uzun dönem bankada durması planlanıyor olmalı ki hesaptan altın çekilirken veya yüklenirken zırt bırt zarar edilmesin.

@Orantı Öyle diyorsan ben müsait zamanda bir araştırayım. Bahsettiğim olay bunda da geçerli mi? Mobil bankacılıktan çek - yatır yapılabiliyorsa sorun yok. Makas aralığının düşük olması yine daha çok kar sağlar.
Hocam o olay bunda da var ama hafta sonu makas aralığı artıyor, yani bu aralıklar sadece hafta içi için geçerli. Bir de bunun hesap kartından alışveriş yapınca yüzde 0.35 (ondalık olarak 0.0035) alton puan veriyor. Yani 1000 TL harcamaya 3.5 TL veriyor. Haberimiz olsun diye söylüyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı