Birine Karşı Olan Duygusal Bağım

Anlattıklarını okurken, benim lise dönemim geldi aklıma. Ama ben sonlarında biraz daha amatör davranmıştım. Yani "onsuz yapamam, hayat bitti vs." kendimi kapattım anlayacağın. Üzerinden zaman geçti, üniversite bitti ve ben o lisedeki kız ile mahallede tekrar karşılaştım, artık ikimiz de bayağı olgunlaşmıştık. Konuşurken takılmaya, takılırken tekrar sevmeye başladık. Şimdi evliyiz. Hatta 1 çocuğumuz var. :)

Bence açılman veya açılmaman önemli değil. Önemli olan bunu yaptıktan sonra, her iki şekilde de nasıl hissedeceğindir. Kendine olan özgüvenin tam ise, verilecek cevabı umursamayı bırak, bunu söylemeyi düşünmezdin bile. Diğer arkadaşlarına ve derslerine ağırlık vermelisin. Özgüvenini toplayıp, geleceğe bakmalısın. İnsanlar yıllarca evli kaldıkları kişileri bile terk edebiliyor. Daha fazla üzerine gitmen, bunu saplantı haline getirmene neden olabilir.

Bir daha ki ilişkilerinde böyle iyi çocuk ayaklarına girme neysen osun
Ne olduğunu nereden biliyorsun? Hayatında ilk defa gördüğün kişiler hakkında böyle kesin cevaplar verebilmen garip.
Cesur ol hiçbir şey kaybetmezsin ondan ''istediğin şeyi'' açık olarak direkt yüzüne söyle. Genç ergenlik çağında adamsın istediğin şey de belli şimdi konuşturmayın beni burada. :)
Neymiş istediği şey? Olayı saçma sapan yerlere çekme. Şu anlatılandan nasıl bu anlamları çıkarabildin anlamak güç...
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kız arkamdan konuştuktan sonra, yüzüme de konuştu. Sende yanlış bir izlenim uyandırdıysam özür dilerim dedi ve biz ekip olarak arkadaşız filan dedi. Ama artık soğuk davranıyor.
İşte canım cicim derken bir anda kutup havasında cevaplar yazması foyasını ortaya çıkarmış. Onun açısından bakacak olursak o da özel günler geçiriyor olabilir, gayet normal bir şey. Ama böyle bir şeyde uzaklaşmak yerine sorununu paylaşacak insanlar aramak çözümü getirir. Ki böyle bir şey olsa seninle konuşurdu diye düşünüyorum. Bizden daha iyi tanıyorsun kişiyi. Yakın olduğu arkadaşlarıyla konuşabilirsin, fikir edinebilirsin hakkında. Genelde kızlar birbirlerine böyle şeyleri anlatır. Denemekten zarar gelmez.

Aşırı çekingen bir insanım. Arkadaşları ile konuşursam kesinlikle haberi olur bundan. Ve o da iyi zamanlardan geçmiyordu. Ama epey bir düzelmişti son zamanlarda... Kız aşırı sosyal ve rahat birisi. O da önceden sevdiği çocuk ve arkadaşları ile problem yaşamış. Ama dediğim gibi, düzelmişti epey bir...

Zamana bırakmanı öneririm o zaman. Eğer geçici bir dönemdeyse hatasını anlayıp dönecektir sana. Sık boğaz yapmaya gerek yok, istemeden seni kırabilir, veya sen onu kırabilirsin. Araya daha da soğukluk girer. Eğer geri dönmezse de kararını vermiştir çoktan. Senin de kararın o yönde şekillenmeli.

Anlattıklarını okurken, benim lise dönemim geldi aklıma. Ama ben sonlarında biraz daha amatör davranmıştım. Yani "onsuz yapamam, hayat bitti vs." kendimi kapattım anlayacağın. Üzerinden zaman geçti, üniversite bitti ve ben o lisedeki kız ile mahallede tekrar karşılaştım, artık ikimiz de bayağı olgunlaşmıştık. Konuşurken takılmaya, takılırken tekrar sevmeye başladık. Şimdi evliyiz. Hatta 1 çocuğumuz var. :)

Bence açılman veya açılmaman önemli değil. Önemli olan bunu yaptıktan sonra, her iki şekilde de nasıl hissedeceğindir. Kendine olan özgüvenin tam ise, verilecek cevabı umursamayı bırak, bunu söylemeyi düşünmezdin bile. Diğer arkadaşlarına ve derslerine ağırlık vermelisin. Özgüvenini toplayıp, geleceğe bakmalısın. İnsanlar yıllarca evli kaldıkları kişileri bile terk edebiliyor. Daha fazla üzerine gitmen, bunu saplantı haline getirmene neden olabilir.

Ya çok haklısınız...[emoji56] Uzun uzun yazdığınız için teşekkür ederim. Umarım bir ömür boyu beraber olursunuz eşiniz ve çocuğunuz ile... Dediğim gibi aynı zamanda benim her gün konuştuğum arkadaşım gibiydi... Şu an eksikliğini çok hissediyorum. Cumartesi gecesi herkes uyurken ona, tüm hislerimi uzun bir mesajda belirtmek istiyorum... Büyük ihtimalle kendisi de uyumuş olacaktır ben yazarken... Tek istediğim eskisi gibi konuşmak istiyorum onunla...

Ya çok haklısınız...[emoji56] Uzun uzun yazdığınız için teşekkür ederim. Umarım bir ömür boyu beraber olursunuz eşiniz ve çocuğunuz ile... Dediğim gibi aynı zamanda benim her gün konuştuğum arkadaşım gibiydi... Şu an eksikliğini çok hissediyorum. Cumartesi gecesi herkes uyurken ona, tüm hislerimi uzun bir mesajda belirtmek istiyorum... Büyük ihtimalle kendisi de uyumuş olacaktır ben yazarken... Tek istediğim eskisi gibi konuşmak istiyorum onunla...
İnşallah, darısı tüm isteyenlere.
Bence yanlış yaparsın. Sessiz kalan o iken, senin tekrar birşeyler yazmanın faydası olmayacağı kânaatindeyim. En azından bir süre daha beklemelisin.

İnşallah, darısı tüm isteyenlere.
Bence yanlış yaparsın. Sessiz kalan o iken, senin tekrar birşeyler yazmanın faydası olmayacağı kânaatindeyim. En azından bir süre daha beklemelisin.
Ankara'da üşüyüp üşümedigimi kontrol etmesi filan çok hoşuma gitmişti... Amacım birlikte olmak değil zaten. Sadece eskisi gibi konuşmak istiyorum...

@Metoboy_Lead At kardeşim at mesajda at köpek gibi seviyorum seni de. Sen buraya konu aç ağabeylerini dinleme bildiğini yap. Bak @Cihat Uğurlu 'da tepki alacağımı bilerek attığım mesajımı beğenmiş tecrübenin getirisiyle demek istediğimi anlamış, bu arada Allah ailenle birlikte uzun mutlu ömürler nasip etsin.

@Metoboy_Lead At kardeşim at mesajda at köpek gibi seviyorum seni de. Sen buraya konu aç ağabeylerini dinleme bildiğini yap. Bak @Cihat Uğurlu 'da tepki alacağımı bilerek attığım mesajımı beğenmiş tecrübenin getirisiyle demek istediğimi anlamış, bu arada Allah ailenle birlikte uzun mutlu ömürler nasip etsin.
Buradaki herkesin yorumu, benim için çok önemli. Herkesin fikrini alıp ona göre hareket etmek istiyorum. Kız benim için çok değerli ama dediğim gibi, aynı zamanda dostum gibiydi... Ona yazacağım çünkü, eskisi gibi onunla konuşup dertleşmek istiyorum. Artık amacım, onunla birlikte olmak değil. Sadece eskisi gibi samimi olmak istiyorum...

Dostum kız plakanın belirgin olmamasından hoşlanmıyor. Arkadaşlığa ayırdığı kotayı dolduracak tecrübeler tam yaşanmak üzereyken senden uzaklaşıyor, zira sevgililik kotası ile ilgili içeriklere yaklaştığını düşünüyor ve seni kırmak istemiyor. O yüzden kartlarını koyarken anonim davranmaya devam edersen bir daha o kıza hiç yaklaşamayabilirsin. Buradaki diğer muhteremlerin de dediği gibi. Keskin bir açılma göstermelisin kıza. Ve bunun cevabı ret almaksa. Varsın olsun. Kesinlik her şeyden daha zevkli bir gerçekliktir.

Dostum kız plakanın belirgin olmamasından hoşlanmıyor. Arkadaşlığa ayırdığı kotayı dolduracak tecrübeler tam yaşanmak üzereyken senden uzaklaşıyor, zira sevgililik kotası ile ilgili içeriklere yakınlaştığını düşünüyor ve seni kırmak istemiyor. O yüzden kartlarını koyarken anonim davranmaya devam edersen bir daha o kıza hiç yakınlaşamayabilirsin. Buradaki diğer muhteremlerin de dediği gibi. Keskin bir açılma göstermelisin kıza. Ve bunun cevabı ret almaksa. Varsın olsun. Kesinlik her şeyden daha zevkli bir gerçekliktir.
Anladım. Peki tam olarak ne yapmalıyım? Biraz daha yardım eder misiniz? Mesela yarın okulda onunla konuşmak için mesaj mı atayım? Yoksa biraz daha zaman geçsin ve bir hafta sonra filan ona tüm hislerimi anlatan uzun bir mesaj mı atayım? Şu an tek istediğim onunla eskisi gibi konuşmak... Sevgili filan olmak değil de eskisi gibi konuşayım bari...

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı