Bisiklet Alırken Neye Dikkat Edilmeli?

Birincisi ucuz bir bisiklet olacak ki salona girdiğin zaman gözün dışarıda kalmayacak, çalınma korkusu olmayacak. Ben de spora gidiyorum aktif olarak, üst seviye bir bisikletim de var ancak gel gör ki 1 KM mesafedeki fitness salonuna yürüyerek veya arabayla falan gidiyorum çalınma korkusu yüzünden :)

Ve yalan olmasın şu sıralar bisiklet fiyatlarını nasıl abarttılar nasıl abarttılar anlatamam. Anahtar teslim 800TL'ye aldığım KRON XC150 MD model bisikleti bile senelerce kullanıp 700TL'den satmaya çalışan tipler kaynıyor ortalıkta :) Yani fiyatlar konusunda tecrüben yoksa aklına yatan bir ilanı satın almadan önce mutlaka buraya yaz.

Böyle bir konumuz var, şehir veya dağ bisikleti tercih edebilriiz sana : Bisiklet tercih ederken
Tahminen MTB olur ikinci elde ulaşım kolaylığı açısından. Bütçeni ve boyunu öğrenmekle başlayalım.

Güzel noktalara değinmişsiniz. Ucuz bir şey olması yeterli bizim için, zaten ikinci el alacağız. Boyum 191-192 arkadaş benden az daha kısa. Net olarak 100-125 lira bizim maksimumuz, piyasayı da bilmiyorum açıkcası belki bu fiyata bile bulunmuyordur. Arkadaş ikinci el alışveriş uygulamalarında bisiklet görmüş beni arayınca bisikletle gidelim ucuz bir şey alıp dedi, bende tamam dedim ama...

Boy meselesi de önemli, o bütçedeki çoğu bisiklet gençlere ucuz yoldan alındığı için genelde 26" ve küçük kadro boylarına sahip oluyorlar.
Hangi il ve ilçede oturuyorsunuz o da önemli. 100 liralık bisikleti elden teslim alabilmek için kendinizi yormanıza da gerek yok. En yakındaki sıkıntısız ve boyunuza uygun ilk bisikleti almak lazım :)

Karşıda oturuyorsanız Şişli'de 21" bu tarz bir Kros bisiklet var : Bu paraya bulabileceğinizin en iyisi - Bisiklet ile ilgili tüm malzemeler sahibinden.com'da - 421027950

Veya siz biraz kurcalayın, beğendiklerinizi buraya link olarak atın, kendinize yakın yerler seçin.
Aradan bir tane beğenelim. Vitesleri - frenleri düzgünse, bisiklet sağlam ise alınır.
Pahalı bir alet alıyor olsa tonla detaya bakmanı söylerdim ancak bu fiyatla o detaylara giremeyiz, çoğu hiç bakım görmemiş bisiklet zaten :)

Teker büyüklüğü 26" olacak. Kadro boyu 20 - 21. Atın ben bakayım bir var olan seçeneklere.
Burada mısınız 1-2 saat içinde? Bilgisayara geçtiğimde sıralı şekilde paylaşacağım.

Satılık 2 Tane Bisiklet
Satilik Bisiklet
Bisiklet
Bisiklet
Baybike Bisiklet :)
https://tr.letgo.com/tr/i/bisiklet-profesyoneldir_46d9a11d-ea1c-4aae-ab8d-04f25ea25792
https://tr.letgo.com/tr/i/temiz-bisiklet_61b8d908-6336-42ce-81fa-d295c1459d80
https://tr.letgo.com/tr/i/bisiklet_586ffeb3-8834-4004-a0f9-eab2b1dd02da
Temiz az kullanılmış - Bisiklet ile ilgili tüm malzemeler sahibinden.com'da - 424079792
Bisan 18 vites - Bisiklet ile ilgili tüm malzemeler sahibinden.com'da - 423255917
Bisiklet cok temiz - Bisiklet ile ilgili tüm malzemeler sahibinden.com'da - 415774599
Bianchi bisiklet - Bisiklet ile ilgili tüm malzemeler sahibinden.com'da - 418281092
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...75-tl-den-ikinci-eller-412732921/detay(ikinci el bisiklet sattığını yazmış arayıp sormak lazım)
Ocean 21 vites bisiklet - Bisiklet ile ilgili tüm malzemeler sahibinden.com'da - 398729269
Bianci bisiklet - Bisiklet ile ilgili tüm malzemeler sahibinden.com'da - 381987451
SAHİBİNDEN TEMİZ BAKIMLI DAĞ BİSİKLETİ - Bisiklet ile ilgili tüm malzemeler sahibinden.com'da - 422106127
Bisiklet hic sıkıntısı yoktur - Bisiklet ile ilgili tüm malzemeler sahibinden.com'da - 406906673
BİSİKLET 150 PAZARLIKLI - Bisiklet ile ilgili tüm malzemeler sahibinden.com'da - 321647854
21 ftes bisiklet - Bisiklet ile ilgili tüm malzemeler sahibinden.com'da - 317052528

@BilgisayarKurdu iki bisiklet alacağız bu arada, bir arkadaşım bir ben.

@BilgisayarKurdu Hani neredesin...

Bu bir yığın linki hatırlıyorum :) Kusura bakma ama hiçbir linkte doğru düzgün hiçbir bilgi yok.
Hani bu fiyata alacağın bisiklette tek dikkat edebileceğin şey bisikletin gidiyor olması diyebilirim.
Boyuna uygun önereyim desem o da yok, kadro bilgileri bile girilmemiş zaten ucuz oldukları için.

Hani birini önersem boyuna uygun mu değil mi anlayamıyorum bile buradan. Sen teker teker konuş, kadrosu sana uygun boyutta görünenlerle, vites çekiş sistemi ve frenlerinde problem yoksa direkt olarak al. 150TL'ye daha fazlasına maalesef inemiyorsun.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı