Bitdefender Yeterli mi?

Birçok güvenlik programını denedim. Bitdefender PC'nin kaynağını çok fazla kullandığı için sildim. Kaspersky'ı kesinlikle önermem, her şeyi virüs olarak görebiliyor; sistem dosyalarını silebiliyor ve sistemin çöküyor ondan sonra. Avast ,Panda ve Anti-Malware gibi (Anti-Malware tüm özellikleri değil) hafif etkili bir program tavsiye ederim. Bu tarz programların hiçbirisi PC'ni %100 korumaz. Sadece korunmasına yardımcı olur. En iyi korumayı sen yaparsın. Ne olduğunu bilmediğin dosyaları açarsan veya bilmediğin sitelerde bilmediğin buton veya link farketmez tıklarsan virüsleri cihazına doldurursun. Ben hiçbir antivirüs programını ve Windows Defender'i bile kullanmıyorum PC'nin kaynağını ayırmak istemediğim için ama disk yedekliyorum. Bir sorun çıktığı zaman diskten geri yüklüyorum sistemi. Diski yedeklerken güvenlik KB890830 Güncellemesinin son sürüm aracını ve Adwcleaner kullanıyorum. Tecrübeli olduğum için bu konuda sıkıntı olmuyor genellikle. Bazen riske giriyorum o zaman virüs girebiliyor. Ayrıca Hitman Pro da kullanabilirsin tarama işlemi için.
Öncelikle bilgi için teşekkürler. Bende Adw Cleaner kullanıyorum çok iyi. Ancak %100 koruyan program arıyorum. İşte ücretsiz olup %100 koruyan yok.

Son düzenleme:
Bir şey değil. Bu konuya fazla kafanı yorma. Bilmediğin linkleri, bağlantıları, butonları tıklama. Özellikle insanların ilgisini çekmeye yönelik bağlantılarda virüs veya malwarebytes oluyor. Sen merak edip tıklıyorsun veya açıyorsun ondan sonra kurtarman çok zor. PC'yi kilitliyor. Virüs programını bile engelliyor, çalıştıramıyorsun. Disk yedeğin varsa diskten yükleyip kurtarabiliyorsun veya mecbur format atıyorsun. Eğer az sayıda veya sistem dosyalarına karışmayan virüsler varsa onları temizleyebiliyorsun. Disk yedeği, bugüne kadar gördüğüm en iyi çözüm. Hem de çok basit geri yüklemesi 5-10 dakika sürüyor. Benim ihtiyacım olmuyor. Tanımadığın bir siteden bir dosya indirdiğinde açman gerekiyorsa ve şüpheliysen sanal makine kullan orda aç. Bende o da yüklü ama genelde üşeniyorum onu açmaya.

Ben Bitdefender kullanıyorum, performans konusunda hiç sorun yaşamadım. Bu zamana kadar da güvenlik konusunda gayet başarılıydı. Hatta zaman zaman farklı marka antivirüslerin demolarını yükleyip tarama yapıyorum, Bitdefender dan kaçan bir şey var mı diye. Bu zamana kadar 1-2 uyarı aldım. Fakat 1 tanesinin false-positive (yanlış alarm) olduğunu diğerinin de reklam tarzı bir yazılım olmasından kaynaklı uyarı verdiğini gördüm. Dediğim gibi performans sorunu da hiç yaşamadım. Çoğu kişi ilk başta kurduğunda sistemin yavaşladığını söylüyor Bitdefender`ı. Fakat Bitdefender ilk kurulumda komple kapsamlı bir tarama yapıyor bu da çok normal, sonrasında aynı şekilde bir tarama özellikle sen istemediğin sürece yapmıyor.

Bir şey değil. Bu konuya fazla kafanı yorma. Bilmediğin linkleri, bağlantıları, butonları tıklama. Özellikle insanların ilgisini çekmeye yönelik bağlantılarda virüs veya Malwarebytes oluyor. Sen merak edip tıklıyorsun veya açıyorsun ondan sonra kurtarman çok zor. PC'yi kilitliyor. Virüs programını bile engelliyor, çalıştıramıyorsun. Disk yedeğin varsa diskten yükleyip kurtarabiliyorsun veya mecbur format atıyorsun. Eğer az sayıda veya sistem dosyalarına karışmayan virüsler varsa onları temizleyebiliyorsun. Disk yedeği, bugüne kadar gördüğüm en iyi çözüm. Hem de çok basit geri yüklemesi 5-10 dakika sürüyor. Benim ihtiyacım olmuyor. Tanımadığın bir siteden bir dosya indirdiğinde açman gerekiyorsa ve şüpheliysen sanal makine kullan orada aç. Bende o da yüklü ama genelde üşeniyorum onu açmaya.

Bende sanal makineden açıyorum her şeyi bir sorun çıkmaz değil mi?

Birçok güvenlik programını denedim. Bitdefender PC'nin kaynağını çok fazla kullandığı için sildim. Kaspersky'ı kesinlikle önermem, her şeyi virüs olarak görebiliyor; sistem dosyalarını silebiliyor ve sistemin çöküyor ondan sonra. Avast ,Panda ve Anti-Malware gibi (Anti-Malware tüm özellikleri değil) hafif etkili bir program tavsiye ederim. Bu tarz programların hiçbirisi PC'ni %100 korumaz. Sadece korunmasına yardımcı olur. En iyi korumayı sen yaparsın. Ne olduğunu bilmediğin dosyaları açarsan veya bilmediğin sitelerde bilmediğin buton veya link farketmez tıklarsan virüsleri cihazına doldurursun. Ben hiçbir antivirüs programını ve Windows Defender'i bile kullanmıyorum PC'nin kaynağını ayırmak istemediğim için ama disk yedekliyorum. Bir sorun çıktığı zaman diskten geri yüklüyorum sistemi. Diski yedeklerken güvenlik KB890830 Güncellemesinin son sürüm aracını ve Adwcleaner kullanıyorum. Tecrübeli olduğum için bu konuda sıkıntı olmuyor genellikle. Bazen riske giriyorum o zaman virüs girebiliyor. Ayrıca Hitman Pro da kullanabilirsin tarama işlemi için.
"aspersky'ı kesinlikle önermem, her şeyi virüs olarak görebiliyor; sistem dosyalarını silebiliyor ve sistemin çöküyor ondan sonra. " diye yazmışsın ancak yalan yazmışsın! 3 senedir kaspersky'ın internet security sürümlerini kullandım. Zararlı sitelerin bağlantılarını dahi kopyalayıp tarayıcıma yapıştırdım ki kaspersky bakalım ne yapacak diye... sonuç gerçekten iyiydi ve girişlerine engel oluyor! ayrıca sistemi fazla yormuyor. oyun moduna aldığınızda arka planda çalıştığını bile anlamıyorsunuz. ücretsz olarak en son avira ve avast vs. dahi kullandım... onların sistem tüketmesi kadar "ücretli sürümü" ancak sistem tüketiyor yani oldukça iyi.
Dolayısıyla;
yeteri kadar kullanmadan, neyin ne olduğu konusunda araştırmalar yapmadan garip garip yanlış bilgiler paylaşmayın! Dediğiniz gibi olsaydı milyonlarca kullanıcı aynı hatadan dolayı kaspersky'ı uyarırdı. Eee ben 3 senedir kaspersky internet security kullanmış birisi olarak hiç senin bahsettiğin olaylarla karşılaşmadım! Bu sene için ise bitdefender veya yine kaspersky almayı düşünüyorum.
Son olarak;
Kaspersky alanlar güvenle kullanabilirler.

Ben rastladım ama kardeşim yanlış bilgi vermiyorum yaşadığım tecrübeyi anlatıyorum. Şu an belki değişmişse bilemem son kullandığımdan beri yıllar geçti. 6 sene civarı. Birkaç gün kullanmam ve format atmak zorunda kalmam anlamaya yetti. Crack v.b dosyaları yalnızca Kaspersky değil, her virüs programı uyarır.
6 sene önceki kaspersky ile günümüzdekini nasıl kıyaslayabiliyorsun? yani yorum yapmak için 1950 üretimi tofaş ile günümüz mercedesini sırf araba (antivirüs) diye kıyaslayabileceğini nasıl sandın? Ve buna istinaden de insanların akıllarını, yanlış ve eksik ve antik çağdan kalma deneyiminle yanıltıyorsun?! (Not: Hiçbir antivirüs programı sistem dosyaların durup dururken silmez! Ya sistem dosyasına virüs gibi zararlı bir yazılım bulaşmıştır ya da antivirüse virüs bulaşmıştır dediğinin olması için:) )

Kaspersky'ı kullanalı 3 ay falan oluyor. Daha bir tane şeyi virüs diye yüklememezlik yapmadı. Siz çok crack falan filan onlarla mı uğraşıyordunuz?

Ben karpesy indirince PC'ye bir şey oldu mikrofonu calismamaya ekrani gostermemeye arada CMD acilmaya basladi karpesy her şeyin saglam oldugunu soyluyordu internette arastirdim bunu yaşayan cok insan varmis.

Ben Malwarebytes kullanıyorum tarama için anlık koruma için Kaspersky free kullanıyorum ama Discord gibi kapalı uygulamalar/siteler için GoodbyeDPI kullanıyosan Kaspersky'yi duraklatsan bile onu engelliyor Rus hükümeti ile anlaşmadan dolayı mı neymiş o konuda net bir bilgim yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı