Blender arabamı nasıl daha gerçekçi gösterebilirim?

MuratMG

Hectopat
Yer
Aydın 09
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Bir ara blender'a merak sardım, 2.80 sürümünü kullanıyorum ve araba tasarımları ile uğraşıyorum. Fakat yaptığım araba tasarımlarında gerçekçi bir görüntü elde edemiyorum. Blender'den anlayan birisi bana birkaç öneri verebilir mi?

Not: Blender'dan çok anladığım söylenemez, yeniyim 😇

350Z TEST2.png

350Z TEST3.png

Ben Blender kullanmıyorum ancak neredeyse aynı mantıkla çalışıyor. Gerçekçi gözükmesi tamamen mapping ile ilgili. Araba gibi cilalı yüzeyler için ise GGX ışık yansımasını kullanman gerekli. Blender'da bunun karşılığı bu mu yoksa adı mı farklı bilmiyorum ancak bu yansıma çeşidinin kuyruk kısımlarını iyi veriyor ve metallerde kullanılıyor. Ayrıca anisotropic / brushed metal yapman gerekli. Bunun da Blender'daki karşılığını bilmiyorum ama araba dokusunda gerçekçilik için son olarak da şu lazım; ana dokuna küçük noiselar vermen gerekli. Hatta reflection kısmına noise verirsen daha gerçekçi görünebilir. Ayrıyetten youtube'a realistic car texture yazarsan da istediğin sonuçlara erişebilirsin.
Dediğinizi uyguladım, sonuç böyle oldu eskisinden biraz daha iyi sanırımEki Görüntüle 459482
Yardımlarınız için teşekkürler 😇 eskisine nazaran daha güzel oldu

Eki Görüntüle 459501
Renderdaki noiseları gidermen gerek. Geç yazdım belki de gidermişsindir.

Son düzenleme:
abi blender hakkında biraz birşeyler bildiğimi düşünüyorum ve benim yaptığım örnekleride atayım bence world'ün ışığını azaltıp etrafa daha fazla ışık koyar isen odağı arabadan fazla ışıklara çekersin arabadaki kusurları engelelleye bilirsin ben şimdi birer örnek atayım misal
gallardo.jpg
gallardof.jpg
greenbmw.jpg
greenbmw2.jpg
m4.jpg
greenbmw3.jpg
greenbmw4.jpg
greensuprabd.png
greensuprafu.png
greensupraup.png
m4.jpg
m4up.jpg
sls.png

Dosya Ekleri

• greensupra.png
    greensupra.png
    32 KB · Görüntüleme: 54
Öncelikle elinize sağlık. Daha da ilerlemeniz için size link atacağım. O linkte HDRI'lar var ve bunları kullanmak zorundasınız eğer ciddi anlamda gerçekçi gözükmesini istiyorsanız. Tabii ki sadece bununla olmuyor ancak etkisi büyük. Youtube'dan da nasıl daha gerçekçi doku yapabilirim diye İngilizce olarak aratırsan bir sürü tutorial çıkacaktır. Aynı zamanda Google'a "support blender" yazarsanız resmi sitesinde de programın içerisindeki toolları anlatıyor ve çeşitli eğiticiler var. Ama dediğim gibi gerçekçi bir görüntünün sırlarından birisi kaliteli HDRI'lardır. Nasıl kullanacağını aratarak kolaylıkla bulabilirsin. Bu site işini fazlasıyla görecek diye düşünüyorum. Aynı zamanda sol üstten seçersen texture kısmını orada bir yığın doku da var. Kolay gelsin, hayırlı ramazanlar.

Öncelikle elinize sağlık. Daha da ilerlemeniz için size link atacağım. O linkte HDR'i'lar var ve bunları kullanmak zorundasınız eğer ciddi anlamda gerçekçi gözükmesini istiyorsanız. Tabii ki sadece bununla olmuyor ancak etkisi büyük. YouTube'dan da nasıl daha gerçekçi doku yapabilirim diye İngilizce olarak aratırsan bir sürü tutorial çıkacaktır. Aynı zamanda Google'a "Support blender" yazarsanız resmi sitesinde de programın içerisindeki toolları anlatıyor ve çeşitli eğiticiler var. Ama dediğim gibi gerçekçi bir görüntünün sırlarından birisi kaliteli HDR'i'lardır. Nasıl kullanacağını aratarak kolaylıkla bulabilirsin. Bu site işini fazlasıyla görecek diye düşünüyorum. Aynı zamanda sol üstten seçersen texture kısmını orada bir yığın doku da var. Kolay gelsin, hayırlı ramazanlar.

Teşekkür ederim deneyeceğim. Ama ben kendime göre bir HDR'ı bulamıyorum HDRIhaven.com da zaten ben bu iki siteyi de kullanıyordum fakat pek ihtiyacım olmuyordu.

Teşekkür ederim deneyeceğim. Ama ben kendime göre bir HDR'ı bulamıyorum HDRIhaven.com da zaten ben bu iki siteyi de kullanıyordum fakat pek ihtiyacım olmuyordu.
Ama dediğim gibi yani kullanmak şart çünkü yansımaları neye göre alıyorum hayatta, çevredeki objelere, nesnelere göre vs. Fakat bunlar çalışmalarınızda olmazsa dümdüz bi yansıma çıkar. Örneklerini kolaylıkla bulabilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı