Blender masadan sonra neler yapılabilir?

Eline sağlık çok şirin olmuş. Yeni hesabınla yeni renderlarda görüşmek üzere.
Şansıma YouTube kanal adımın domain adı da alınmamış, kimse almadan hemen kapayım dedim, çünkü böyle bir domain adı bence harika olur. Domain ise: https://www.the3dtrove.com (şu an sadece alan adı alındı, fakat wordpress veya squarespace dns ile bir site de oluşturmayı amaçlıyorum. Önceden HTML bilgim çok iyiydi ve Freenom ile yeni bir websitesi açmıştım. Sanırım bu blog çok iyi olacak. İlerde düz HTML ve CSS ile de kullanabilirim doğrusu. Trademark gibi şeylere dikkat etmeye çalışıverdim, sonuçta kanal büyüyecek ve bu websitesi de onla beraber büyüyecek. İlk başta "Think with Blender" kelime gurubunu kullanmayı düşünüyordum ama bu isim ile alan adı da açılmaz. Çünkü Blender isminin kullanım şartlarında şirket, alan adı ismi gibi unsurlarda bunun kullanılmaması gerektiğini söylüyor.)

Selamünaleyküm, şimdi Blender'da 7. günümdeyim. Bugün bunu yapmayı denedim:Eki Görüntüle 1883797
Sizce nasıl olmuş ve başka neler yapabilirim? (retro özellikle olur.) Udemy'ye bakmadım bile ama Udemy'e baksam efsane olur. Şu ana kadar Blender guru donut ve sandalye modelleme yapma aşamalarını bitirdim.

PC kasası olsa? Ve mükemmel duruyor hocam başarılar.

Selamın aleyküm, şimdi blender'da 7. günümdeyim. Bu gün bunu yapmayı denedim:Eki Görüntüle 1883797
Sizce nasıl olmuş ve başka neler yapabilirim? (Retro özellikle olur.) Udemy'ye bakmadım bile ama udemy'e baksam efsane olur. Şu ana kadar Blender Guru donut ve sandalye modelleme yapma aşamalarını bitirdim.
3D yazıcıdan çıkartalım bunu gerçek boyutlarda, mükemmel satarız :D

3D yazıcıdan çıkartalım bunu gerçek boyutlarda, mükemmel satarız :D
Aklıma eski bilgisayarımın anakartını bu bilgisayar kasasının 3d baskısının içine koyarak retro görünümlü bir bilgsayar elde etmeyi düşünüyordum.

-Bu bilgisayarı biliyorsanız seviyorsunuzdur-
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c3/Silico...

Bu nasıl olduysa bilgisayar kasası da imkansız değil.

Aklıma eski bilgisayarımın anakartını bu bilgisayar kasasının 3d baskısının içine koyarak retro görünümlü bir bilgsayar elde etmeyi düşünüyordum.

-Bu bilgisayarı biliyorsanız seviyorsunuzdur-
Eki Görüntüle 1895980

Bu nasıl olduysa bilgisayar kasası da imkansız değil.
Silicon Graphics değil mi bu ya :) Çocukken bilgisayar dergilerinden bu kasaların fotoğraflarına bakıp ağzımın suları akardı. :)

Silicon Graphics değil mi bu ya :) Çocukken bilgisayar dergilerinden bu kasaların fotoğraflarına bakıp ağzımın suları akardı. :)
Monitörü o bilgisayar için yapmıştım bu arada :). Ama sonucu pek güzel olmamıştı, yandaki şeritler abartılıydı sanki.

Monitörü o bilgisayar için yapmıştım bu arada :). Ama sonucu pek güzel olmamıştı, yandaki şeritler abartılıydı sanki.

Referansla çalışmak çok mühim. Boşa açığa birşeyler yapmaya başladığımda illa bir noktada tıkanıyorum çünkü kafamdaki görsel kütüphanesi o tasarladığım objeyi bitirebilecek seviyede değil. Dediğin gibi ızgaralar bence de fazlaydı bir ön araştırma yapıp modellenecek şeye dair bir ön çalışma yapılması gerekiyor.

Bunun için PureRef kullanıyorlar tavsiye ederim çok kullanışlı bir program.

Hatalar düzeltilir 2021 Eylül ayında şunu yapmışım bak ilk Blendera başladığımda.

242760086_10162181322204848_4599678581801941824_n.jpg

Burada salıncaktaki karakter ve koyun bana ait değil hazır asset. Geriye ne kaldı dersen işte ne görüyorsan o :)

Şu an hala istediğim seviyeye gelemedim ama kaydedilir bir ilerleme kaydettiğimi düşünüyorum Bunlar da şu ara yaptıklarım.

0139d5a9-58cb-4175-b14e-d2d4157b8f9d.jpg
WhatsApp Image 2023-08-08 at 18.52.16.jpeg

Device 01-02.png

Daha 9. Sınıfım diyorsun benim yaşım 43 daha öğrenilecek çok program katedilecek çok mesafe var sen bu açıdan şanslısın devam.

Masa güzel görünüyor elinize sağlık. Normalde piknik masası öneririm ama sanırım lüzumu yok.

O halde satranç seti yapın!

Özellikle poligon modelleme yaparken dış yüzey orantısı ve ölçeklendirme becerinizi geliştirecektir. Satranç masasının da dokusunu kendiniz yapın 😇

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı