Blender mı yoksa 3DS Max mi?

Helal olsun valla arkadaşına.
Yurt dışı dediğim öyle almanya felan değil. Tam söyleyemesemde dolar bazında aldığı maaşları bizden 2x olan bir ülkede takılıyor. Aylık 4 5 k eziyor. Müşterileri benide merak etmeye başladı. Yani bana bakma benim para olarakda kafam rahat. Eğitim konusunda kafam rahat bi özel sorunlarım var o kadar senin öğrenimine anca yol tavsiyesi verebilirim. Sakın ha bende blender öğrencem deme ilk önce değerlendir.

Hocam Blender da sadece modelleme değil animasyon falan da yapabiliyorsunuz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunu ben yaptım mesela Blender 3D kullanarak.(biraz acemi tabii)
Blender 3D animasyon-modeleme için çok kolay.
Sculpting de ZBrush kadar olmasa da fena değil.
Çok kolay dediğim zaman detaysız anlamayın istediğiniz her detayı yapabiliyorsunuz.

Hocam Blender da sadece modelleme değil animasyon falan da yapabiliyorsunuz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunu ben yaptım mesela Blender 3D kullanarak.(biraz acemi tabii)
Blender 3D animasyon-modeleme için çok kolay.
Sculpting de ZBrush kadar olmasa da fena değil.
Çok kolay dediğim zaman detaysız anlamayın istediğiniz her detayı yapabiliyorsunuz.

Sizin çalışmanız da çok güzel olmuş.Kaç gün sürdü ?

Bende blender kullanıcısıyım. Bu yılın mart ayında sıfırdan 3d sektörüne blender ile başladım. Hiç bir şey bilememe rağmen kullanımı kolay hızlı ve en önemlisi aşırı kaynak olduğu için doğru kaynakları takip ederek. Hard surface , Sculpting , Modeling ve animasyon alanında cidden çok fark yarattım. Yani ilk kez sculpt yaptığım çalışmanın sonucunu video linki olarak altda paylaştım. Doğru kaynak olduğu sürece hiç bir önemi yok. Desktop 2022.06.11 - 12.31.46.01.mp4
Ha tuaf görünmesine bakma ortografik modda olduğumdan öyle persfektiften kaydetmedim.
Neden ilki dersen diğerleri özel.
Ekstra animasyon 2 aya tamalanacak. Sonra riglemeye basitten adım atmıştım. Onu etkili bişekilde öğrendikten sonra. Texture ve shading'e geçeceğim.
Doğru eğitim doğru eğitim demişsin de onu nasıl anlayacağız?
Bilmeyen adam girer Youtube'a ya da Udemy'e. En çok yıldızı olanlara bakar. Eğitmenlerin CV'sine bakar. Ona göre alır.

Bence insanlar hangisinin ara yüzünü sevdiyse onunla devam etmesi gerek. Sonuçta Blender üzerinde yapılan her şeyi 3ds Max yapabilir veya tam tersi Blender'ın yaptığı her şeyi 3ds Max yapabilir. Sadece işi bitirmek / yani amaca ulaşma konusunda izlenilen yol, araçlar farklılık gösteriyor.

Ancak Blender'ın kaynak ve ders kısmında inanılmaz bir avantajı var. Devasa bir topluluğu mevcut olduğu için takıldığın yerleri çok hızlıca çözer ve anlarsın kolaylıkla. Zaten çoğu insanın hızlı kavramasının asıl sebebi Blender topluluğu. Udemy benzeri kursları geçtim, youtube bile fazlasıyla yeterli Blender öğrenmek için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı