T.t
Hectopat
Arkadaşlar öncelikle merhaba şimdi kararsız olduğum bir konu hakkında sizle danışmak istedim. Fikrinizi düşüncenizi aktarırsanız sevinirim. Benim hayalimdeki meslek pilotluk şu an 11'im. 2.döneme girdik. Temelim yok TYT'de denemeye girdim. 27.5 çok düşük olduğunun farkındayım(ilk denememdi. Yaklaşık 3 ay önce girdim.)Biliyorsunuzdur ki pilotluğun sıralaması ilk 10 binden başlıyor. Benim istediğimde yakın olduğu için ek olarak başka şehirde eve masraf olmamak için İstanbul'da istiyorum onunda sıralaması aydın üniversite. 9200 civarı. Bana bu sıralama imkansızmış gibi geliyor. Sanki çalışsamda yapamayacakmışım gibi geliyor. Bu yüzden ek hedeflerim de var eğer ki yapamazsam sırasıyla uçak mühendisliği(20bin<)sonrasında uçak teknisyenliği(68k sıralama) bu ikisinin maaşı yetersiz gibi geliyor. İşe girişte pek sorunları yok ancak teknisyen biri THY'de 45 bin civarı maaş alıyordu (2024 verisi) ve ek olarak yağmur, çamur, gece, gündüz demeden çalışıyorsun. Bu maaşın İstanbul gibi bir yerde rahat yaşamaya yeteceğini sanmıyorum. Hem hayalim hem maddi refah için pilotluk çok mükemmel geliyor hayallerimi süslüyor. Ancak geç mi kaldım bilmiyorum. Arkadaşlar sizce bu saatten sonra yapılabilir mi? Okulum Anadolu lisesi OBP ile girdim. Bu konuyu bir tartışalım.