Bölüm seçiminde kararsızlık

T.t

Hectopat
Arkadaşlar öncelikle merhaba şimdi kararsız olduğum bir konu hakkında sizle danışmak istedim. Fikrinizi düşüncenizi aktarırsanız sevinirim. Benim hayalimdeki meslek pilotluk şu an 11'im. 2.döneme girdik. Temelim yok TYT'de denemeye girdim. 27.5 çok düşük olduğunun farkındayım(ilk denememdi. Yaklaşık 3 ay önce girdim.)Biliyorsunuzdur ki pilotluğun sıralaması ilk 10 binden başlıyor. Benim istediğimde yakın olduğu için ek olarak başka şehirde eve masraf olmamak için İstanbul'da istiyorum onunda sıralaması aydın üniversite. 9200 civarı. Bana bu sıralama imkansızmış gibi geliyor. Sanki çalışsamda yapamayacakmışım gibi geliyor. Bu yüzden ek hedeflerim de var eğer ki yapamazsam sırasıyla uçak mühendisliği(20bin<)sonrasında uçak teknisyenliği(68k sıralama) bu ikisinin maaşı yetersiz gibi geliyor. İşe girişte pek sorunları yok ancak teknisyen biri THY'de 45 bin civarı maaş alıyordu (2024 verisi) ve ek olarak yağmur, çamur, gece, gündüz demeden çalışıyorsun. Bu maaşın İstanbul gibi bir yerde rahat yaşamaya yeteceğini sanmıyorum. Hem hayalim hem maddi refah için pilotluk çok mükemmel geliyor hayallerimi süslüyor. Ancak geç mi kaldım bilmiyorum. Arkadaşlar sizce bu saatten sonra yapılabilir mi? Okulum Anadolu lisesi OBP ile girdim. Bu konuyu bir tartışalım.

Arkadaşlar sizce bu saatten sonra yapılabilir mi?
Çok yanlış sorunun cevabının peşindesin.

Üniversite sınavı "bunu zaten kazanamayacağım, kasmaya gerek yok, ben şunu kazanacağım kadar çalışayım" diyeceğin bir sınav değil. Sana göre "yeterli" çalışmış olursun, o sene yığılma olur sen yine kazanamazsın.

Elinden gelenin en iyisini yap, sonra bölüm seç.

2026 da giriceksiniz sınava 11. sınıfta bunu fark etmeniz çok güzel çünkü genelikle 12.sınıfın ortalarında bu düşünce geliyor birçok insana 2026'a kadar bence çok sıkı bir çalışma ile derece yapabilirsiniz eğer 50 k 100k gibi bir sıralama yapsanız bile 2027 de bence kazanabilirsiniz şimiden bu düşünce yapısına girmeyin 10 ay da tıp kazanılır diyen arkadaşlarım var boş motivasyon ama işe yarıyor bir yerde. Kendinizi sürekli motive edin

Arkadaşlar öncelikle merhaba şimdi kararsız olduğum bir konu hakkında sizle danışmak istedim. Fikrinizi düşüncenizi aktarırsanız sevinirim. Benim hayalimdeki meslek pilotluk şu an 11'im. 2.döneme girdik. Temelim yok TYT'de denemeye girdim. 27.5 çok düşük olduğunun farkındayım(ilk denememdi. Yaklaşık 3 ay önce girdim.)Biliyorsunuzdur ki pilotluğun sıralaması ilk 10 binden başlıyor. Benim istediğimde yakın olduğu için ek olarak başka şehirde eve masraf olmamak için İstanbul'da istiyorum onunda sıralaması aydın üniversite. 9200 civarı. Bana bu sıralama imkansızmış gibi geliyor. Sanki çalışsamda yapamayacakmışım gibi geliyor. Bu yüzden ek hedeflerim de var eğer ki yapamazsam sırasıyla uçak mühendisliği(20bin<)sonrasında uçak teknisyenliği(68k sıralama) bu ikisinin maaşı yetersiz gibi geliyor. İşe girişte pek sorunları yok ancak teknisyen biri THY'de 45 bin civarı maaş alıyordu (2024 verisi) ve ek olarak yağmur, çamur, gece, gündüz demeden çalışıyorsun. Bu maaşın İstanbul gibi bir yerde rahat yaşamaya yeteceğini sanmıyorum. Hem hayalim hem maddi refah için pilotluk çok mükemmel geliyor hayallerimi süslüyor. Ancak geç mi kaldım bilmiyorum. Arkadaşlar sizce bu saatten sonra yapılabilir mi? Okulum Anadolu lisesi OBP ile girdim. Bu konuyu bir tartışalım.

Üstteki arkadaş çok doğru bir şey söylemiş. Çok basit bir hesap yapacağım sana. 2026 YKS'ye 500 gün var neredeyse. Bugünden itibaren her gün 4 saat çalışsan 2000 saat yapar. YouTube'da en uzun en zor konunun bitmesi 10 saati bulmaz. Geri kalan hesabı otur sen yap. Sınav çok zekinin çok bilenin kazandığı bir sınav değil. O masanın başına oturup saatlerini veren insanlar kazanıyor.

AYT'de nedir netlerin?

Valla açık konuşayım, şimdiden oturup düzenli olarak çalışman gerekiyor. Gerek Uçak Mühendisliği, gerek Pilotaj oldukça yüksek puanlı bölümlerdir.

@Troubadour77 Tytde Sıfır değilim. Videoyla falan hepsi aklıma gelir.Tyt aytye göre bi tık daha basit gibi geliyor. Gerek ders çalışması olsun anlaması olsun. Aytm bi tık zayıf. Sizce ağırlığı Aytye mi vereyim Tytye mi? Cumartesi günü olmadan nası çalışayım? Cumartesi günleri babama yardıma işe gidiyorum. Pazar Tyt haftaiçi Ayt şeklinde mi yapayım? Cezam vardı o yüzden biraz geç yazdım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı