Boyumun kısa olmasından korkuyorum

Genetik, kemik yapısı, kemik florasının beslenmesi, aile den gelen DNA dizilimi ıvır zıvır bir sürü etmen var yani kısa olacaksan olursun yapabileceğin bir şey yok, uzun olacaksan olursun yapacak bir şey, ortalama boyda olacaksan olursun ona da yapacak bir şey yok. Asıl önemli olan olması gereken den kısa olmayışın ve fiziksel olarak bir sorunun olmaması çünkü boyun hayatta yapacağın şeyleri etkileyecek bir şey değil.
Sanırım haklısınız... Boyumu zamana bırakıcam :D

Merhabalar, 9. sınıfa başladım bu sene. Geçen sene onlardan uzun olduğum arkadaşlarım bu sene beni geçmişler. 169-170 boyum var. Ailem kısa boylu, ben de kısa olmaktan korkuyorum. Bunun için internette bir araştırma yaptım ama saçma öneriler çıktı. Sizce boyum daha uzar mı? Uzarsa ne kadar uzar? Şimdiden teşekkürler.
21 yaşındayım 8. sınıftan beri 1.70 im.Tamamen ırsı birşey.Ben ilk okulda herkesten uzundum,lisede hiç uzamadım,ergenliğe girdiğin yaş belirleyici.6.Sınıfta sakallarım ufak ufak çıkmaya başlamıştı,lise sonda daha doğru düzgün sakalı çıkmayan tipler vardı.Onların vücudu daha geç uzuyor,ergenlikten dolayı.Eğer sende benim gibi erken yaşta büyüdüysen lisede uzamazsın,öyle değilsen uzarsın merak etme.Ama çok da takma,170 ne öldürür ne diriltir,ne kısa derler ne uzun derler,orta direk takılırsın.Benim 180 arkadaşlar vardı,yanlarında rahatsızlık hissetmiyordum.Aslında bir ara growplus diye bir zımbırtı duydum,şuanda instagramda çok var,reklamları dönüyor,300-500 ver 10 cm uza diyorlar.Araştırdım,boş iş.Sana hormon veriyorlar burnun mu uzar kulağın mı uzar çenen mi uzar yoksa boyun mu uzar,belli değil.Son anda almaktan vaz geçtim.Düşünme bile bunlar.Bildigim kadarıyla tek kesin yöntem var o da ameliyat.Hem pahalı hemde ayak kemiklerinde aylarca taşıman gereken bir metal çubuk,sonuç ise max 2-3 cm.O da baya gereksiz bişey,en iyisi boşver hepsini

Merhabalar, 9. sınıfa başladım bu sene. Geçen sene onlardan uzun olduğum arkadaşlarım bu sene beni geçmişler. 169-170 boyum var. Ailem kısa boylu, ben de kısa olmaktan korkuyorum. Bunun için internette bir araştırma yaptım ama saçma öneriler çıktı. Sizce boyum daha uzar mı? Uzarsa ne kadar uzar? Şimdiden teşekkürler.
Kemik yaşına baktırıldığında uzamanızın ne zaman duracağı hakkında falan bilgi verilir diye biliyorum.

Ben de şuan 9. sınıfım boyum 1.62. :D
Bazı insanlar ergenliğe geç giriyor bazıları erken mesela benim ortaokul arkadaşlarımdan biri vardı 8. sınıfta 1.68 boyu vardı. Aradan 1 sene geçti boyu 1.72 olmuş benim ise o zaman 1.54'tü şuan ise 1.62, yani bazıları erken boy atıp sonradan yavaş yavaş uzamaya başlıyor. Son olarak kısa olsan bile cücelik dediğimiz seviye kadar kısa olmadığınız sürece bir sıkıntı olmaz. Arkadaşlarının boyu 1.70'ken senin boyun 1.50 ise o zaman sıkıntı vardır. Zaten boy insanın günlük yaşantısında pek fazla etki etmiyor. Sadece sevgili seçiminde boyunuz uzunsa bir adım önde oluyorsunuz :D lise sonlarında insanların dış görünüşüne değilde aklına aşık olduğumuzu farkedeceğiz. O yüzden dış görünüşün pek önemi olduğunu düşünmüyorum.

Hatta bana göre en gündelik hayatta en ideal boy 165-170.Ticari araç kullanmaya alıştım,ticari harici hangi arabaya binersem bineyim sıkışıyor gibi oluyorum,kafanı eğ,dizleri topla vs.Boy zaten şu eş seçme olayının dışında pek önemli bir olay değil.Mesela 175 kız görüyorsun,düşünsene bu kızla sevgili olup yanında gezmek ne kadar trajikomik olurdu.Hele birde kendisi gibi devasa arkadaşları varsa red kit kardeşler gibi gezersin:)İşin gerçeğine dönmek gerekirse 175 veya üzeri kız Türkiyede çok nadirdir,yani öyle gereksiz evham yapmaya gerek yok.Bul bir tane 160-165 kız,rahat rahat takıl.90 kişilik sınıfın 70 i kız,içlerinde 170 ve üzeri olsa olsa 2 tane var

Ablamdan bile daha kısasın, ablam 178 boyunda. "Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla" :)
Şaka maka baya fazlaymış ablanın boyu,hiç topuklu giyemez veya illa giyicem derse de trajikomik bir hal ortaya çıkar.Birde ''Ablamdan bile daha kısasın''demek sanki hepiniz 2 metresiniz ve içinizdeki en kısa olan 178 miş gibi oluyor.

Hayır. Vücut geliştirme sporu boy kısaltmaz. Hiçbir spor boy kısaltmaz. Tamamen efsane. Bunu diyenler iddialarını şuna dayandırıyor: Squat gibi hareketlerde ağırlığı sırtımıza alıyoruz, bu da omurgaya baskı yapıyor, kısalıyoruz. 😂 Hayır. Böyle bir şey yok..
Efsane falan değil. Kemik yüke karşı strese giriyor ve boyutsal gelişimini durduruyor.

Bundan yıllar yıllar önce, arkadaşlarım arasında en kısa olan kişi bendim. O kadar umurumda değildi ki aralarında ki en kısanın ben olduğumun bile farkında değildim.
Dost meclislerinde annem söyler, arkadaşları arasında en kısa olanıydı, çok üzülürdüm sonra bir boy attı tam attı diye. Boyum 1.87 falan ama hala umurumda değil. Takmayın böyle şeyleri, siz düzgün insan olun, geleceğinizi garanti altına alacak seçimler yapıp, adımlar atın gerisi teferruat.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı