BTK AKK İçin Anket Başlattı

2016/DK-THD/393 Sayılı Kararname
  • http://www.btk.gov.tr/File/?path=ROOT/1/Documents/Kamuoyu+Görüşü/Taslak+düzenleme.pdf
BTK, AKK hakkında bir anket hazırladı. Anket 10 Ekim 2016 tarihinde sona erecek.
Ankete buradan katılıyorsunuz:

Kamuoyu sonucuna göre, ya AKK büyük oranda iyileştirilecek, ya da kaldırılacak. Ayrıca bu anket AKK kaldırılma tarihinin 31 Aralık 2018'den daha geriye çekilmesinde rol oynayacak. Yani AKK illetinden bezen bu ankete katılsın. Kim AKK kalsın ister ki, ankete kalıyor bu istek.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Boris7503, komiksiniz desem kızar mısınız bilmiyorum ama komiksiniz. İlk olarak hizmet aldığınız firmanın kendi sunucularını kendileri barındırıyorsa yapılan testlere göre hız kavramı kesinlikle değişebilir. Çünkü kullanım yoğunluğuna göre trafik, bant limiti anlık olarak değişiyor. Eğer ki tanıdık bir sunucu barındırma yapan arkadaşınız vs. varsa bir konuşmanızı tavsiye ederim, biraz bilgi edinirsiniz. Çünkü fiber ağın ne kadar hizmeti kaldırabileceği hakkında bilginiz yok sanırım. Herhangi bir telekomünikasyon hizmetinde çalışan birisine sorabilirsiniz. En basitinden TurkTelekom altyapılarını özel firmalara kiralıyor ve bu fiber ağın, kabloların limitleri çok yüksek, kapasitesi aşırı düzeyde yüksek. Bunlar ay başı olarak size gelsin. Bursa DGN. Yüksek ihtimalle şaşıracak kişiler olacak, o şehir ve sunucudan o kadar hız nasıl çıkıyor diye... Bu ay başı testleri...
Eki Görüntüle 190921
Eki Görüntüle 190922
Eki Görüntüle 190923

Eki Görüntüle 190924
Eki Görüntüle 190925

ISP merak eden olursa: DGN Teknoloji Datacenter, Servis Sağlayıcı, ISP, Türkiye Bursa Datacenter

Kısacası vergiler engel oluyor, şahsi fikrim bu.
Merhaba,
Yurt içi internet altyapımız güzel. Turk Telekom, Superonline ve Teledünya firmaları ulaşabildikleri yere güzel fiber altyapıları kurdular. Sırada evlere giden bakır kabloların yeni optik kablolar ile değiştirilmesi kaldı.
Ancak @boriszha nın şikayetçi olduğu konuyu anlıyorum ve ben de şikayetçiyim. Yurt dışı çıkışlarımız, PoP noktaları veya doğrudan bağlantı yetersizliği yüzünden kötü durumda. Türkiye'nin geçen yıllarda açıklanan toplam yurtdışı çıkışı yaklaşık 4Tbps değerindeyken, Fransa'nın bir kasabasında kurulan datacenter firmasının (OVH) dünya genelinde toplam 4Tbps'den fazla trafiğe sahip olduğu gerçeğini gözardı etmememiz gerek.
Ancak şuan bir nebze iyi durumdayız. Daha önceden neredeyse tüm çıkışlarımız Cogent'e bağlanırken, şimdi Telia, Tata, NTT gibi firmalardan da portlar almaktayız.
Benim en çok şikayetçi olduğum şey ise, Hala AMS-IX gibi bölgesel Avrupa devlerinden sadece Dec-IX'e portumuzun olması. Hopus, France-IX, LINX, Seabone ve Free gibi bölgesel devlerin yanında, Level3 gibi dünya devlerine de doğrudan erişim veya PoP noktası açılması gerektiğini düşünüyorum.
İngiltere Slouth'da yaşayan birisi, Polonya Varşova'daki bir oyun sunucusunda ortalama 30-40 MS ile oyun oynayabiliyorken, bizim Türkiye'den Almanya'daki bir oyun sunucusunda 80-90 MS ile oynuyor olmamız, Yurt dışı çıkış yetersizliği, paket kaybı ve Load seviyesinin en büyük göstergesidir. Ve hala hızların düşük olmasını da ben buna bağlıyorum. Ülke içi altyapı yeterli iken hala hızların düşük tutulmasının başka bir sebebi olması zor.

Ve son olarak, vergilerin engel olduğu düşüncesine katılmıyorum. Yukarıda örneğini verdiğim OVH firmasının yıllık net geliri 15 Milyon € ve 4Tbps dünya geneli ağa sahip. Ancak Turk Telekom 14.5 Milyar TL, Turkcell de 12.7 Milyar TL ciroya sahipken iki şirket birlikte neredeyse aynı miktarda dünya geneli ağa sahipse, sebebi vergiler demek doğru olmaz. Açlık, paragözlük, en büyük olma hedefi, Türk milletini keklik(!) olarak görme.. Hangi ismi takarsanız..
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı