Bu depremi de mi unutacağız?

Olacak olan şu. Dediğiniz gibi bir süre sonra unutulacak. Ama deprem yönetmelikleri vs biraz güncellenir. Denetim hafiften sıkılaşır. Biraz kentsel dönüşüm projesi yapılır. Sonra herkes uyusun tekrar.
Kolay iş değil elbet o kadar binanın yenilenmesi. Ama riskin yüksek olduğu yerden az olduğu yere doğru başlanmalı.
Nasıl asansörler yıllık kontrol ediliyor. Binalar da kontrol edilmeli. Çatlak patlak var mı? Kolonlar vs ne durumda? Kesilen kolon olmuş mu? En azından yapılabilir. Hakkıyla yapılırsa tabiki.
Aynen de yazdığınız gibi olur.
 
Konuyu görünce aklıma direkt Şahsiyet dizisinden akıllara kazınan o replik geldi:

"Sen zannediyor musun ki bir tek alzheimer olan sensin? Herkes hasta, hepsi hasta. Yarın bugün bir milli maç olur, herkes her şeyi unutur. Bu millet neleri unuttu, seni mi unutmayacak, sen kimsin ki, alt tarafı bir katil, alt tarafı bir cinayet haberi."​

 
Ders çıkarılmazsa yapacak bir şey yok elimizden bir şey gelmez Max 2 3 aya unutulur bu depremde 99 depremi gibi ara sıra anılır bırakılır en azından bizim bir deprem çantası hazırlacak kadar ders alsak yeter gerisi hükümete kalmış.
 
Çoktan yapılmış ve teyit edilmemiş binaları teyit etsek bile depreme dayanıklı hâle getirebilir miyiz?

Önlem alabiliriz desek daha doğru olarak. Çoktan yapılmış binalari yani 20-30 yıllık mesale binaları tekrar tamir etmeye çalışmak vs. yani işin kısası boş boş tedbir alınmadan oturursak ne yazık ki böyle hüzünlü haberlere devam edeceğiz. Çatlamış duvarları boyayarak veya malzemeden çalarak ne yazık ki cinayet olmuş oluyor. Bunları yapan onay veren yetkililer firmalar gerekli cezayı almadan bu işler devam edecektir. Zaten depremin olacağını nerede olacağını belli eden uzmanlarımız var. Ancak ne yazık ki yetkililer gerekli yardımı iptal etmişler. Bununla alakalı zaten herkes yeterince bilgiye sahip olduğundan uzatmayacağım.
 
Peki ya bu deprem? Bu depremi de mi unutacağız ve ders çıkarmayacağız?
Aynen öyle olacak. Naci Görür'ün televizyona çıkıp yaptığı uyarılara "bu adamı konuşturmayın HAARP için düşmana yer gösteriyor" ve "boş boş konuşuyor madem biliyordu önceden söyleseydi bu depremleri" diyen akıl yoksunu on milyonlarca kişi varken bunu da ülke olarak unutursun, bundan sonra olacakları da. Böyle geldi, böyle devam ediyor onlarca yıldır.
 
Burada işi iktidar kim olursa olsun onlara bırakmayacağız artık. Kim gelirse unutacak. Bizim görevimiz unutturmamak. Bu sen, ben, Ali olur Veli olur fark etmez. Biz gündeme getirmediğimiz sürece unutulup gidecek.

Artık yönetimde "adam" değil halkın olması lazım. Ülkeyi onlar yönetmeyecek, biz yöneteceğiz. Yoksa bu felaketler sadece başlangıç olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı