Bu forumdaki insanlar neden zeki ve anlayışlı?

@sabenamat Diğerlerinin yorumlarını bilmiyorum. Ben olanı söyledim. Moderatörlük de yaptım zamanında. Çok fazla troll denemesi oluyordu ve hala da oluyor forumda. Kurallar sayesinde onların barınması büyük oranda engellenmiş oluyor. Ben forumu da kötülemedim zaten. Kötü olduğunu düşünsem buralara uğramazdım bir daha. Bazı zamanlarda benim de canımı sıkan şeyler olmuyor değil. Ben artık biraz daha az vakit geçirmeye başladım. En sağlıklısı bu bana kalırsa.

Eleştiri olarak algılanmış sanırım ilk yorumum. Forumun iyi yanı baskın olsa da çürük elmaların gelip gittiğini söyledim sadece. :) İlk mesajımda biraz şakaya vurmuştum zaten.
 
Sebebi şahsi fikrimce forumda belirli kurallar olmasından kaynaklı yanlış bilgi troll vs barındırmıyorlar üstelik belirli bir kitleye hitap ediyor gereksiz reklam spam yapılamıyor ve yönetim çok iyi yönetim ne kadar iyi ve denetimli ise bir forum o kadar kalitelidir.
 
DH'de çok fazla trol var. Özellikle de eğitim-öğretim ve konu dışı bölümlerinde. Ayrıca site ciddi anlamda karışık gözüküyor ve hala "ileriye dönük" bir tasarıma sahip değil. Ayrıca bazı üyelerin açtıkları konularda sorularını- genellikle dil kurallarını tam olarak kullanmamaları yüzünden- düzgün bir şekilde paylaşamaması da ayrı bir durum.
Fakat her şeye rağmen o forum hala Türkiye'de en çok tutulan teknoloji odaklı bir forum. Ve her şeye rağmen halâ kaliteli üyelere ve içeriklere sahip. Buradaki gibi yaş ortalaması 12 falan da değil. Ya da aynı tarz konular (CS:GO vs. Valorant/Sevdiğim kız bana bakar mı?/Yaşım 12, boyum uzar mı?) bu forumdaki gibi sürekli açılmıyor. Ve en önemlisi de buradaki gibi moderatörler yok. Kafalarına göre kural koymuyorlar ya da alakasız bir sebepten ötürü insanları cezalandırmıyorlar veya "adam kayırmıyorlar" veya kafalarına göre mesaj da silmiyorlar.
Ben kendi monitörümü (AOC C24G1) o forumdaki bir konu sayesinde aldım mesela. Oradaki insanlar monitör hakkındaki deneyimlerini detaylı olarak paylaşıyordu ve sürekli olarak durumları güncelliyorlardı. Ben de oradan "ekmek yedim" diyebilirim. Burada da Corsair HS35 ve özellikle de SteelSeries Arctis 7 Pro hakkında yazdığım birkaç yorum hiçbir sebep gösterilmeksizin silindi. Sponsor olunan ürünlerin fiyatını hak etmediğini belirten mesajlardı. Aynı şekilde iki tane trolü ifşa eden mesajlarım da silindi. Hatta bir tanesini dört kere raporlamama rağmen adam hiçbir şekilde ceza almadı, sadece mesajları silindi.
Ayrıca, yukarıdaki "aynı konuların" açılmasına izin verilme sebebinin etkileşimi arttırma amaçlı olduğunu düşünüyorum. Yanlış anlamayın ama durum bundan başka bir şey değildir. Sırf daha fazla etkileşim olsun diye böyle konulara onay veriliyor, diye düşünüyorum. Yoksa neden "kaliteli" bir forum, aynı tarz ve gerçekten anlamsız konuların sürekli açılmasına izin versin ki?
Bu arada yanlış anlaşılmasın, her şeye rağmen bu forum SDN veya DA gibi forumlardan fazlasıyla iyi. Bir keresinde onlar daha iyi demiştim, orada yanıldığımı rahatça söyleyebilirim. Ama bu forumun DH'nin yanına bile yaklaşamayacağını rahatlıkla söyleyebilirim.
Aynı şekilde bütün moderatörler kötüdür demek de fazlasıyla yanlış olur. Ben sadece iki tane kötü moderatöre denk geldim. Hiçbir şekilde bu adamların yaptıkları denetlenmiyor, bu da forum hakkında kötü düşüncelerimi açığa çıkartıyor.
Ve eleştirdiğim şey Technopat Sosyal, Technopat'ın kendisi ve YouTube kanalı değil. 2021 yılında halâ (her ne kadar Emin Çıtak gibi birisinin böyle kaliteli bir siteye girip ön planda olması ve Çağan Çelik gibi fazlasıyla donanımlı birinin arka planda olmasına anlam veremesem de) kaliteli içerikler üreten bir "ağdır" Techopat.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı