Bu kadar çok artçı olması normal mi?

Ufak bir araştırmayla görebilirsin zaten. Marmara'da 7 şiddetinde deprem bekleniyordu. Ayrıca zaten Silivri tarafında olmuş zaten deprem yani tüm fay kırılmamış.
Hocam bekleti adı üstünde tahmin daha araştırmalara başlanmadı bile.

Ne araştırması? 1999 depreminden daha sonra 7 şiddetinde deprem olması bekleniyordu hep zaten.
Hocam siz dediniz fay hattı kırılsaydı 7.0 büyüklüğünde deprem olurdu bugün olan depremden sonra araştırmalara başlanmadı diyorum.

Ve bu konuyu daha tartışmayacağım önce resmi kaynakları detaylı okuyup biraz araştırma yaparsanız sevinirim. İyi akşamlar.

Hocam siz dediniz fay hattı kırılsaydı 7.0 büyüklüğünde deprem olurdu bugün olan depremden sonra araştırmalara başlanmadı diyorum.
Fay hattı kırıldı zaten fakat küçük kısmı kırıldı, tamamı kırılsaydı 7 şiddetinde olurdu dedim. Depremden sonra araştıracakları bir şey yok zaten konumu ve şiddeti falan öğreniliyor.

Benim çogu arkadaş İstanbul'da onlar için endişeleniyorum bir yandanda yakınlarım var ama büyük İstanbul depreminin habercisi bu simdiki herkes İstanbul'dan gitmeyi avantaj olarak görüyor depremden bir an önce.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı