Bu MacBook'lar ne işe yararlar?

1690400074887.png
 
Taşınabilirlik ve yükse performans isteyenler için. Örneğin hibrit çalışıyorsun, arada evde arada ofiste ve iki yerde 2 farklı bilgisayar kullanmak istemiyorsun, alıyorsun bundan işe giderken götürüyorsun eve gelirken getiriyorsun.

Hocam bence piyasada m1'den daha performanslı Intel i9 işlemciler vardır (Intel işlemcilere bakmayı i5 3510M işlemcide bıraktım. AMD kullanıyorum)
 
Peki programların çalışmaması hakkında diyeceğiniz bir şey var mıdır? Ve ben hala MacBook'a o parayı vermek yerine MacBook'tan daha performanslı Windows laptoplar bulabileceğimi düşünüyorum.
Ben zaten aksinde bir şey söylemedim, değil mi? Bence de bulunabilir ama her ürünün kitlesi ayrı. Ne işe yarar demiş onu söyledim. Alacak kişi çalıştıracağı programların uyumluluğunu da kontrol eder herhalde.
 
Konu hakkında kör cahilim, sadece biraz araştırmalarım var ve kör cahil olarak konuşacağım ki ben aydınlatın, bilgilendirin.

Başlıkta dediğim gibi. Bu MacBook'lar ne işe yararlar? Biliyorum kendileri bir oyun bilgisayarı değiller ama, en düşüğü 89bin lira verdiğim bir bilgisayarın sadece adamakıllı CS:GO açması da biraz fazla saçma geliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda çekilen M.2 Ultra Türkiye fiyatı 150k ya yakın bir fiyatta ve içindeki GPU benchmark testlerinde RTX4090'dan açır ara ağır bir fark yiyor ( videoyu izleyenler kafası karışmasın diye: Grafik ne kadar düşük o kadar iyi anlamına geliyor.

İşlemci olarak da Intel Core 19-13900k işlemci de aynı şekilde daha güçlü. Dolayısıyla bir Mac'e o kadar para vermek yerine RTX4090 + i9 olan bir bilgisayar almak hem daha ucuz hem de daha hesaplı duruyor.

Öte yandan bildiğim kadarıyla belirli programlar da macOS çalıştırması zor ve bazı Windows programlarının muadilleri Mac de adamakıllı yoklar diye biliyorum (aydınlatın beni)

Mac kullananlar genellikle batarya için alıyor. 3-4 gün götürdüğü için. Bir de klasik iPhone kullananlar gibi düşünün. Yok Windows kullanamıyorum bahanesi yaparlar. Halbuki Windows kullanamayan bilgisayar kullanamaz :D onun harici sade tasarımı hafif olması gibi nedenle tercih edilir. Mac yazılımcılar ve finans uzmanları tarafından tercih ediliyor. Ben olsam asla almam. Kesinlikle cok daha iyi bir Gaming laptop alırım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bence piyasada m1'den daha performanslı Intel i9 işlemciler vardır (Intel işlemcilere bakmayı i5 3510M işlemcide bıraktım. AMD kullanıyorum)

Bilemiyorum, babamda da Air M1 var fakat bir türlü ısınamıyorum ben de. MacOS'taki animasyonlar o kadar yavaş işliyor ki işlemci kötüymüş gibi hissediyorum. Uygulamayı açıyorum 3 saniye sonra filan açılıyor.
 
Üstadlar, herkes az çalıştığını ve render konusunda iyi olduğunu söylüyor aletin, bunu biliyorum.
Ama bir macbooka vereceğim o kadar parayla daha ucuza daha iyi bir Windows alabileceğimi de biliyorum. Asıl merak ettiğim soru şu:

Bir insan neden Mac alır?
Hatta daha da uzatayım.
Bu MacBook'ların daha performanslı Windows muadillerinden ayrılan tek farkı arkasında elma olması mı?

Olsun elma logomuz var 🤑🤑🤑

Average Acer enjoyer 🗿
 

Geri
Yukarı