MacBook'lar Neden Sevilmiyor?

ai.Wxby

Kilopat
Daha fazla  
Profil Kapağı
1524848434
Merhabalar değerli Technopat sakinleri,

MacBook Air 2018 ve MacBook Pro 2018 modelleri hakkında yapılan videoları seyrediyordum ve yorumlardaki çoğu insanın MacBook'lardan pek hoşlanmadığını hatta kimilerinin nefret ettiğini gördüm. Bunların arasında uzun süre boyunca MacBook ürünlerini kullanmış insanlar da var. Gördüğüm kadarıyla insanlar şu sorunlardan şikayetçi;
  • Fiyatını hak etmiyor olması.
  • Yenilenen modellerin beklentileri karşılamaması, gülünç iyileştirmeler yapılması.
  • Modellerin yenilenmesine rağmen hala daha iki çekirdekli işlemciler kullanıyor olmaları. (MacBook Air 2018)
  • Sadece iki adet Thunderbolt 3 çıkışı olması. (MacBook Air 2018)
  • Sıcaklığın %97'ye kadar çıkması. (MacBook Pro 2018)
  • Her M.2 SSD'nin uygun olmayışı. Rastgele bir M.2 SSD alınarak yükseltme yapılamıyor olması.
Bunlar benim gördüğüm yorumlardaki eleştirilerdi. Bu konuyu çok merak ediyorum çünkü ben MacBook'un tasarımlarını çok beğeniyorum. Çok şık ve ince gözüküyorlar. Ayrıca MacOS çok stabil çalışıyor diye biliyorum. Lütfen beni yanlış anlamayın. Sadece neden bu kadar nefret edildiğini anlamaya çalışıyorum. Yorumları görünce çok şaşırdım. Sizin bu konu hakkında düşünceleriniz nelerdir acaba? Lütfen bu konuyu tartışalım.

Cevaplarınız için teşekkür ederim @bitwise , @Göklerden Gelen Kod , @Benker , @Silinen üye

Az önce Amazon'a baktım ve Apple MacBook Air 2018 256GB modelinin $1,249.99 olduğunu gördüm. Fiyatı gerçekten çok makul duruyor.

Macbook Air üzerinden konuşmak gerekirse;
-Butterfly klavye olayı insanları ikiye böldü. Şahsen ben de eski tip klavye taraftarıyım. Üstüne klavyenin kasaya perçinli olması ve toz vs kaçması sonrası çoklu basma veya hiç basmama gibi sorundan sonra haksız olmadığımı düşünüyorum.
-MagSafe'in kaldırılmış olması: Tamam USB Type-C güzel ThunderBolt 3.0 da güzel de bari şarj girişi farklı olsaymış.
-Soğutma sisteminin saçma olması: iFixit'in videolarına bakarsanız görürsünüz. 2018 Air'in fanları boşa üflüyor. Her hangi bir fin, boru vs işlemcinin üzerinden geçmiyor.
-Fiziksel "esc" tuşunun olmaması. Sürekli klavye başında olan vs on parmak yazabilenler için dokunmatik bir tuşun olması resmen kahır.

Ne tasarımcıyım, ne de programlar ile uğraşan bir kişi. Apple'ın panel kalitesi, servis desteği, tasarımı vb. noktaları çok iyi. Donanım konusunda bilmiyorum, düşük geldi. Ama kilit konu, fiyatı. Çok pahalı. Biraz değil, gerçekten çok pahalı. Bu sadece TL bazında değil. Yurtdışı için de geçerli. Eminim ki, o dizüstünün kâr marjı diğer firmalardan çok yüksektir. Tamam, serviste çalışan kişiler var; adamlar ürün bozulunca, yenisiyle değiştiriyorlar vb. çok güzel de, şirketin kâr marjından bahsediyorum. Yap, Xiaomi gibi kâr marjını %5 ( Veya biraz yüksek ) Örneğin sizin şu anda attığınız 1150 dolarlık dizüstü bilgisayar yerine GTX 1660TI'lı bilgisayarlar var. Tabiiki, Apple'ın amacı oyun bilgisayarı değil ama dediğim gibi adamın kafasını çeldiriyor. bitwise arkadaşın dediği gibi inovasyonda da çok geride kaldı. Özellike Steve Jobs'ın vefatından sonra Apple ne yapacağını şaşırdı. Risk almayarak devam ettiler. Kendi kitlelerini korumak için sadece adımlar attılar. Bu süreçte de inovasyon yapmadılar, yapmayacaklar gibi de gözüküyor.

Ne tasarımcıyım, ne de programlar ile uğraşan bir kişi. Apple'ın panel kalitesi, servis desteği, tasarımı vb. noktaları çok iyi. Donanım konusunda bilmiyorum, düşük geldi. Ama kilit konu, fiyatı. Çok pahalı. Biraz değil, gerçekten çok pahalı. Bu sadece TL bazında değil. Yurtdışı için de geçerli. Eminim ki, o dizüstünün kâr marjı diğer firmalardan çok yüksektir. Tamam, serviste çalışan kişiler var; adamlar ürün bozulunca, yenisiyle değiştiriyorlar vb. çok güzel de, şirketin kâr marjından bahsediyorum. Yap, Xiaomi gibi kâr marjını %5 ( Veya biraz yüksek ) Örneğin sizin şu anda attığınız 1150 dolarlık dizüstü bilgisayar yerine GTX 1660TI'lı bilgisayarlar var. Tabiiki, Apple'ın amacı oyun bilgisayarı değil ama dediğim gibi adamın kafasını çeldiriyor. bitwise arkadaşın dediği gibi inovasyonda da çok geride kaldı. Özellike Steve Jobs'ın vefatından sonra Apple ne yapacağını şaşırdı. Risk almayarak devam ettiler. Kendi kitlelerini korumak için sadece adımlar attılar. Bu süreçte de inovasyon yapmadılar, yapmayacaklar gibi de gözüküyor.
Fiyat için öyle diyorsunuz da rakipleri olan Dell XPS, MSI Prestige ve Lenovo Thinkpad Carbon gibi serilerin fiyatlarına bakınca normal geliyor :)

Kim sevmiyor:) İş ve tasarım dünyasında kullananlara bir sor istersen:) Ben şu an 2014 Macbook Pro kullanıyorum ve çok memnunum mesela. Hala ilk günki performansında diyebilirim. Ama oyun derdi var maalesef. Onun için de çözüm olarak diski ikiye bölüp yarısında Win 10 kullanarak oyun oynuyorum, işim bitince de tekrar MacOS tarafına dönüyorum.

Sevilmemesinin sebebi ya kullanıcının ihtiyaçlarına hitap etmemesidir ya da pahalı oluşudur. Oyun oynayacaksan MacBook almazsın ama profesyonel kullanıcıysan ilk baktığın model olur.

Intel, Apple için özel işlemci üretiyor. Son çıkan MBA'larda Intel 10 NM'lik işlemci kullandı mesela. Bu yüzden de güç tüketimine göre performansı çok iyi aynı zaman uzun pil ömrü ve mobilite ile sunuyor. 17.3 inçlik Monster'ı sağa sola götüremezsiniz, 2 saatte sarjı biter ama MBP kuş gibidir, sarjı bir iş gününü çıkarır. Bu özelliklerin hepsini tek bilgisayarda görmek zor. Olanların da kasa kalitesi MBP'ya göre çok kötü. Dell XPS ve MBP'i yan yana getirirseniz ne demek istediğimi anlarsınız.

Fiyatları overpriced, ona lafım yok. Ama kullanmasını bilen de başka bilgisayar kullanamaz. Yoksa sadece doküman okuyup, dizi-film izleyenler parasını israf ediyor. Ve kendilerini bunları sadece ısırılmış elmada yapabileceklerine inandırmışlar.

Merhabalar değerli Technopat sakinleri,

MacBook Air 2018 ve MacBook Pro 2018 modelleri hakkında yapılan videoları seyrediyordum ve yorumlardaki çoğu insanın MacBook'lardan pek hoşlanmadığını hatta kimilerinin nefret ettiğini gördüm. Bunların arasında uzun süre boyunca MacBook ürünlerini kullanmış insanlar da var. Gördüğüm kadarıyla insanlar şu sorunlardan şikayetçi;
  • Fiyatını hak etmiyor olması.
  • Yenilenen modellerin beklentileri karşılamaması, gülünç iyileştirmeler yapılması.
  • Modellerin yenilenmesine rağmen hala daha iki çekirdekli işlemciler kullanıyor olmaları. (MacBook Air 2018)
  • Sadece iki adet Thunderbolt 3 çıkışı olması. (MacBook Air 2018)
  • Sıcaklığın %97'ye kadar çıkması. (MacBook Pro 2018)
  • Her M.2 SSD'nin uygun olmayışı. Rastgele bir M.2 SSD alınarak yükseltme yapılamıyor olması.
Bunlar benim gördüğüm yorumlardaki eleştirilerdi. Bu konuyu çok merak ediyorum çünkü ben MacBook'un tasarımlarını çok beğeniyorum. Çok şık ve ince gözüküyorlar. Ayrıca MacOS çok stabil çalışıyor diye biliyorum. Lütfen beni yanlış anlamayın. Sadece neden bu kadar nefret edildiğini anlamaya çalışıyorum. Yorumları görünce çok şaşırdım. Sizin bu konu hakkında düşünceleriniz nelerdir acaba? Lütfen bu konuyu tartışalım.
Money money!

MacBook'tan tam anlamıyla nefret ediyorum. Bırak 2'yi, 1 programı bile zor çalıştırıyor. Ha bire eror falan veriyor yeniden başlatıyorum. Üstüne bir de uygulamaların yarısından azı yükleniyor. Dediğiniz gibi fiyat/performansı da berbat. Hard disk yerel olarak kullanılmıyor, o da var. Çok berbat bir bilgisayar bence.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı