Bu sene LGS'ye gireceklere ne önerirsiniz?

Ben bu sene LGS'ye gireceğim ve bu korkunç hissi yaşayan arkadaşlar, bana ne yapmam gerektiğini ve tecrübelerinizi anlatır mısınız? Benim şu anki oynadığım bir oyundaki arkadaşım bu sene LGS'ye girdi ve dedi ki: "kendini çok kasma, heyecan vs. yapma ve çok çalışma, çünkü nasılsa girdiğin ilk dakikalardan itibaren bile emeklerinin boşa gittiğini göreceksin...". Siz de arkadaşıma katılıyor musunuz?

Arkadaşına katılmıyorum. Ben 2020 LGS'sine girmiştim. 8. sınıfın ilk aylarında dershanede 120 kişisinden en kötü ihtimalle 3. oluyordum. (7'nin sonunda yaz okuluna gitmiştim konuları biliyordum çalışmadığım halde yapabiliyordum o yüzden) pandemi girince tam anlamıyla hiç çalışmamaya, derslere girmemeye başladım. Son 1 ay deneme sınavları yapılıyordu. O an bir baktım 3. değil 30. oluyorum. Yani anlatmaya çalıştığım şu: Kendini gerçekten çok kasmana gerek yok. Konuları anlamaya, bol bol soru tipleri öğrenmeye özellikle paragraf soruları çözmeye bak. Zaten Türkçe de 20 sorudan en az 16'sı paragraf oluyor. Diğerlerinde de çok fark yok.
Ayrıca sadece ders ile kafayı bozma. Son aylarda aşırı sıkılırsın. Sıkılmasan bile psikolojine zararlı. Sosyal anlamda aktiviteler yap.

Ben bu sene LGS'ye gireceğim ve bu korkunç hissi yaşayan arkadaşlar, bana ne yapmam gerektiğini ve tecrübelerinizi anlatır mısınız? Benim şu anki oynadığım bir oyundaki arkadaşım bu sene LGS'ye girdi ve dedi ki: "Kendini çok kasma, heyecan vs. yapma ve çok çalışma, çünkü nasılsa girdiğin ilk dakikalardan itibaren bile emeklerinin boşa gittiğini göreceksin...". Siz de arkadaşıma katılıyor musunuz?
Hiç bir zaman MEB'in söylediklerine inanma, örnek soruları çözme çünkü emin ol ters köşe yapacaklar.

Çalış, ama tüm yıl ot gibi yaşama. Eğer kazanamazsan "ben bu yıl güzel şeyler de yaşadım" dersin. Bende çok çalıştım ama olmadı. Lise her şey değil zaten. Dünyanın en boş sınavı. Belki senin bir yeteneğin vardır nereden bileceksin. Ama çalışmanda lazım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı