Bu ülkede neden zengin olunamıyor?

UserHakan

Hectopat
Katılım
22 Ocak 2021
Mesajlar
2.550
Makaleler
12
Çözümler
34
Yer
Mars
Selamlar. Sizce neden zengin değiliz? Neden yabancı ülkede ki adam Lamborghini veya Porsche arabaya biniyor? Neyi yanlış yapıyoruz? Sizde bu izlediğiniz veya izlediğimiz insanlar gibi yaşamayı hak etmiyor muyuz? Sadece meraktan soruyorum. Türkiye şartları neden böyle? Neden köle gibi çalışmaya mahkumuz? Veya çalıştığımızda sizce emeğimizin karşılığını alabiliyor muyuz? Zengin olmak için illa zengin bir soydan mı gelmemiz gerekiyor? Artık yaşadığınız hayattan zevk almadığınızı bile biliyorum. Hepimiz isteriz zengin olmak ne bileyim iyi arabalara binmek lüks eşyalar kullanmak ama neden burada neden bu dünyada veya neden bu ülkede bunları başaramıyoruz? Ben hayatımı yaşamadıktan sonra neden yaşıyorum ki? Bu hayatta istemediğiniz hayata neden mahkum oluyoruz hiç düşündünüz mü? Veya bunlar için hiç çözüm yolları aradınız mı? Artık çok doldum biliyorum bu yazı belki de kimse için bir şey ifade etmiyor. Belki de bazılarınız okumadan geçecek. Sizce emekleriniz karşılığını aldığınızı mı sanıyorsunuz? Bence hayır çünkü burada ki en başarılı insan belki de başka gelişmiş bir ülkede hayatını yaşıyor olacaktı. Sizce ne yapmamız gerekiyor arkadaşlar, bu bataklıktan nasıl çıkabiliriz çok merak ediyorum, nasıl emeklerimizin karşılığını alabiliriz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle kur farkı sebebi ile ülkemize araçlar bir tık pahali olarak giriyor. Burada fiyatlara en büyük darbeyi vuran KDV değil ÖTV. %200 lere kadar çıkan vergilerden bahsediyoruz.
Araba lüks değil ihtiyaçtır. Bakış açısı meselesi.
 
Daha kötüyü görüp halimize şüktettiğimiz için. Bir olay oluyor iyi ki suriye/ırak/afganistan/somali gibi değiliz diyoruz, aslında neden almanya/fransa/ingiltere gibi değiliz deyip buna kafa yormak gerekiyor. Kötüyü görüp haline şükretmek insanı tembelliğe itiyor. Oh iyi ki öyle değilim diyerek salıyoruz her şeyi, ama daha iyiyi görüp ona özenip çalışmak insanı daha da ileriye götürür.
 

Geri
Yukarı