Bu Zamlar Ne Böyle!

Zaten bu şekilde israf ettiğimiz için bu haldeyiz.
Yaaa, ne demezsin, sırf poşet israfı yüzünden bu haldeyiz haklısın.!
Hiç ekonomiyi yönetmekle, bizi yönetmekle, bizi dış mihraklara karşı korumakla görevli olarak seçilenlerde suç olur mu! Allasen.

Buğadyı çiftçiden 1.50-2₺ almak yerine tam hasat zamanı ithal edip, yerli çiftçiden 0.70-0.95₺ gibi fiyata alıp çiftçiyi aç bırakırsan tarlasını ekmez sonra $, £ ile buğday almak zorunda kalınca haliyle hammadesi buğday olan ürünlerin fiyatı artar.

Yakıta zam, vergi, tohuma zam, gübreye zam nedense hepsi ithal ama buğdayın fiyatında artış yok, sonra ekmek zamlanınca çiftçiler yatıyor, elinde traktörü yoktu artık var ama ekmiyor vs. denilir, durulur.

Hayvancılık yapsan yem pahalı, ortada saman yok, kara borsa olmuş resmen, ucuza alıp 5-6 kat pahalı satıyorlar, sonra süt pahalı, et pahalı, peynir pahalı deniyor.

Peki sormazlar mı adama kardeşim sen neden kendi çiftçinden almadın, aldın neden hile yaptın adamları aç bıraktın, neden onların gelir kaynağı olan tütünü, şeker pancarını yok ettin ? Neden "KOOPERATİF" için işleyen düzgün bir sistem kurup çiftçiyi fiyat dalgalanmasından korumadın ?

Bunların cevabı yok ise üretimde yoktur, haliyle fırsatı eline geçiren senin kırılgan yapını sömürür. Sonra her ürün kura eşitlenir, zamların arkası kesilmez. İstediğiniz kadar bağırın, bu saatten sonra mevcut kurdan bile %15-20 daha pahalı bir şekilde ürünlerin, kura eşitlendiği göreceksiniz.

Tek sorun bunlar değil, 1. ve 2. kalite ürünleri yurt dışına satıp, kötü kaliteli ürünleri piyasaya pahalı fiyattan süren çakal sürüleri mi arasın, yedek parçayı dolar kuru düşük iken alıp mevcut kura eşitleyip satan traktör vb. ekipmanların servisini mi ararsın bilemem ama hepsi var, baştan aşağı batık bir sistem.

Bu benim ailemin mesleği olan çiftçilikte gördüklerim, her meslek grubu için kim bilir neler ortaya çıkar.

Kendi kendini desteklemek yerine farklı ülkenin üreticisini destekler isen üstüne yandaşın karını doyurup onları zengin edersen( ilk kısımda yer alan buğday olayı) kendini $ bağımlı yaparsın, geçmiş ola.

Eskiden vs. lafları ile gelmeyin kalbinizi kırarım, bu iş Türkiye'de bulunan siyasetçilerin ve partilerin suçudur, tek bir parti ile kalmayıp çok fazla parti ve zaman dilimini kapsaması ayrı bir üzücü.

Yaaa, ne demezsin, sırf poşet israfı yüzünden bu haldeyiz haklısın.!
Hiç ekonomiyi yönetmekle, bizi yönetmekle, bizi dış mihraklara karşı korumakla görevli olarak seçilenlerde suç olur mu! Allasen.

Bu neyin atarı gideri anlamıyorum, ben burda bir konu üzerinden bahsediliyordu ben de bir örnek vererek destekledim. Bu israf örneği sadece bir israf konusu bunun niceleri var. Kendi kendinize atar gider yapmayın bence.

1 aya kadar fiyatı 10 tl şey 40 TL ye çıkacak daha bu zamlar hiçbir şey bozulmayacak yemekleri stok yapsanız iyi olur. Ayrıca istaf ile alakası yok Başlıca nedenler şunlar

-Eğitimsizlik
-Yönetim
-Yönetim şekli
-Dışa bağımlılık
-Mevcut lidere oy veren ve inan kişiler

ve en önemlisi ATATÜRK'Ü DİNLEMEMEK.

Ne olacak bu işin sonu, kim kurtarabilir ki bu ülkeyi, çok kurnaz, çok dik duruşlu, (şuanki yönetimde tek takdir ettiğim nokta burasıdır,bunun dışında pek elle tutulur bir başarı göremiyorum.) mümkünse ekonomiden anlayan bir adama ihtiyacımız var.

Ne olacak bu işin sonu, kim kurtarabilir ki bu ülkeyi, çok kurnaz, çok dik duruşlu, (şuanki yönetimde tek takdir ettiğim nokta burasıdır,bunun dışında pek elle tutulur bir başarı göremiyorum.) mümkünse ekonomiden anlayan bir adama ihtiyacımız var.
Hala kriz mıriz yok diyorlar. Bakalım ne zaman kabullenecekler krizi...

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı