Bütün dosyaların uzantısı değişti

satanakid4

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarıma bir virüs bulaştı ve bütün dosyaların uzantısı C ve D diskinde remk olarak değişti. Format attım ama düzelmedi. Uzantıyı siliyorum ama düzelmiyor. Mesela eskiden MP3 olan M3U uzantılı oluyor ama çalışmıyor.
Bunun çözümü var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim.
Not: Her klasörün IÇINE _README başlıklı not defteri dosyası koymuşlar.

Dosya Ekleri

• 1A543DD0-6443-4343-B2F8-AC0AFCE98C38.jpeg
    891,8 KB · Görüntüleme: 205
  • 246F7ABC-D545-4C26-8D0F-A058FEB69762.jpeg
    1,1 MB · Görüntüleme: 171
  • 455BD5F9-CF09-4A50-A1DC-0A85FA64D84D.jpeg
    830,7 KB · Görüntüleme: 129
  • 0754237E-8A2F-4892-8846-4A776044BF2A.jpeg
    1 MB · Görüntüleme: 142
Son düzenleyen: Moderatör:
Trojen yemişsin geçmiş olsun.

Geçmiş olsun. Zararlı bir yazılım bilgisayarınızı esir almış. Network üzerinden başka dosya depolama ağlarına bağlanıyorsanız network kablonuzu hemen çıkarmanızı, bilgisayarınızda hala kilitlenmemiş dosyalar varsa bilgisayarı hemen kapatmanızı tavsiye ediyorum. Sonraki aşamalar biraz daha uzun sürecek, ancak dosyalarınızı kurtarma şansınız kalmadı.

Tam olarak nasıl bir format attınız? Gördüğüm kadarıyla tamamen temizlememişsiniz. Bütün diski temizlemeniz lazım. İçinde ne var ne yok gidecek ama yapacak bir şey yok. İndirdiklerimize ve kurduklarımıza biraz dikkat edelim.

Format ile düzelmesi gerek. Formatı düzgün attığınızdan emin misiniz? Yalnızca C sürücüsüne format atmak kurtarmaz.
Yalnızca C bölümüne format attım. D bölümünde önemli dosyalar olduğu için oraya atmamıştım. Ancak şöyle bir durum var bir durum var benim bilgisayarın D diskinde 24 gb boş alan gösteriyor ama önceden 50 küsürdü. Mantıken orijinal dosyalar duruyor ama ben göremiyorum, peki bu durumda kurtarma yapılabilir mi?

Bilgisayardaki verileri komple silmediğiniz/temiz format atmadığınız takdirde bu sorundan kurtulamazsınız. Dürüst olayım dosyaları kurtarmanın bir çözümü yok diye biliyorum. Decrypt yazılımları var kurtarmak için fakat pek işe yaradıklarını görmedim. Yerinizde olsam şansımı dener, olmazsa temiz format atardım.

Dostum fidye virüsü bütün dosyalarının uzantılarını değiştirir ve daha sonra çok ama çok güçlü bir şifreleme tekniği ile şifreler. Bu virüsü atlatmanın 3 yolu var.
1- 10TB SSD'si ve en az 200 çekirdek işlemcisi olan bir bilgisayar bulup şifreyi kırmayı deneyebilirsin.( ciddeyim bu arada )
2- paşa paşa fidyeyi ödersin. Orada adresleri yazıyor zaten.(read melerde)
3- Internette bir sürü program ve video var bununla ilgili 1-2 saatlik bir araştırmayla kurtarabilirsin dosyalarını. Ben de aynı durumu yaşadım ve bu şekilde kurtardım.
Eğer Ransomware ise işin biraz daha kolay olabilir.
.
Bunlari uygularsan kurtulabilirsiniz.

Yukarıda çoğu yazılanlar saçma yorumlardan oluşuyor çok azı doğru. Burada yazılanları okuyun dosyaları kurtarmak istiyorsanız durumunuz uyuyorsa kurtarmak mümkün değilse dosyaları yedekleyip format atın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…