Bufferbloat testi doğru sonuç vermiyor

Bundan bahsediyorum işte o sitenin ben tamamen reklam amaçlı olduğunu düşünüyorum nasıl ki darboğaz test sitesinin test yaparken size verdiği bilgisayarınızda % 30 darboğaz ya da daha az daha fazla gösterimi gibi. Farklı modem veya bileşene yönlendiriyor. Yaklaşık 1 aydır 1000 Mbps kullanıyorum Steam da oyun indirirken o an hem Online oyun oynayıp hem yayın yapabiliyorum hem de ping 9 10 ms sabit iken. Ama sonuça göre 34 355 48 ms olurmuş indirirken saçmalık.
Böyle bir şey yok doğru sonuç veriyor. 3 farklı modem ve 3-4 farklı ayarlar ile hepsinde farklı sonuç aldım. En sonunda gittim 4K paraya kıyıp Asus modem aldım.
Merlin FW ile A+ alıyorum artık. 10/1 internet hızım olmasına rağmen.
 
Alternatif site önerdim. Recep Baltaş, bu Bufferbloat sitesi önermeden önce 2-3 yıl önce yabancı arkadaş bana bu siteye göre ayarlamalar yaptırıp oyunlardaki problemi çözmüştüm. Paket kaybım çok olunca E2600 internet kartım Coil Whine sesiyle uyarıyor beni😊 Fiber internetiniz varsa Fiber seçip yapın testi, hangi bölgelerde istiyorsanız seçebiliyorsunuz daha detaylı bence.

1677584785870.png


 
Son düzenleme:
Arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. 50 Mbps paket VDSL kullanıyorum Turk telekom. bu Buffer bloat test sitesinde C harf notu vesaire alıyorum. Low latency game içinde X alıyorum. Keenetic modem arayüzünden Trafik sınırlama modu ( İntelliQOS ) ve aktif edip 50 Mbps yide 55 alıyorum onuda 46 Mbps Uploadı da 8 ise 6.5 hıza kitlediğimde A+ alıyorum fakat oyunlarda ping problemim yok. Sizce açık bırakmak mı daha iyi online oyunlar için yoksa bu şekilde bu ayarlar ile mi? Yada bu durum test ederek mi karar vermeliyim? @Vavien.
 
Evde birileri zaman interneti kullanıyorsa (bkz. WhatsApp vb. yedeklemeler) ve o zaman ping çıkıyorsa kullanabilirsiniz. Onun dışında bence de kayda değer bir fark yok.
Evet dün test ettim hız limiti sınırı ve intelliQoS kaldırdığım da çok daha iyi oldu. Sanki o bana oyun için input lag yaratıyor gibi geldi.
 
- Ben a+ (Low latency de dahil) alıyorum 100/10 olan TurkNet'te…
- 1000/50 olan Türk Telekom'da ise A, oyuna girdiğimde ise iki internette de ping değeri aynı bence bufferbload yukarıda bir arkadaşın da dediği reklam amaçlı olan bir yer sonuçta hangi oyuna göre ya da hangi server a göre test ediyor bilinmiyor…
 

Yeni konular

Geri
Yukarı