Bugün açılan din konuları

Her gun esit miktarda din konusu mu acilmasi gerekiyor? Bazen hic acilmayacak, bazen 2-3 tane birden acilacak. Standart sapma ve medyan meselesi.

Zaten boyle konulari sokaktaki insanla tartisamazsin. Forum koselerinde tartisabiliyorsun yalnizca, birakin insanlar fikirlerini ozgurce yazsin, tartissin. Bir sonuca baglanmasina da gerek yok.
İnanır mısınız, sırf felsefede dini değil de bir insanın en saf hisleriyle sıfır noktasından ilerlediği mantık çerçevesindeki sorgulama mesajlarında bile art niyet arayan üyeler doluydu bugün. Konuyu yoktan yere dine çekiyorlar, aksi bir mesaj yazınca da insan kendi inançsızlığını yayıyor oluyor. Ondan evvel ortada dinle alakalı tek bir mesaj bile bulunmadığı halde konu nerelere sürükleniyor. Onlar gibi dini argüman sunmayanların inancına dil uzattılar, onlara ateist dediler. Daha iki kelimeyi uç uca getiremeyen insanlar bu konularda nasıl bu denli karakterlere soyunabilme cesaretine sahip olabiliyorlar anlamış değilim.
 
Bu tarz insanlar sanırım bana dokunuyor o yüzden cevap vereyim, ben ilk önce felsefi şekilde düşünürken yukarıdaki faşist diyen arkadaş ve onun benzerleri gelip konuyu dinsel konuya çevirip laf atmaya başladılar bize, bize de laf gelince karşılık vermek en doğal hakkımız.
Hocam normal de ben konuları okumak için siteye giriyorum. O konuya da okumak için girdim. Fakat hem inananlara saygısızlık gördüm, hem de inanmayanlara. Bende bu tür konuları araştırmayı seven bir insanım. O yüzden konuyu okumak için girdim. Hani sizin isminizi de söyleyerek demedim o faşistliği. Benim inanmayana da saygım var. Bazı insanlar felsefeden çıkıp resmen dinle dalga geçmiş. Benim lafım onlara. Azcık empati kurmak lazım.
 
İnanır mısınız, sırf felsefede dini değil de bir insanın en saf hisleriyle sıfır noktasından ilerlediği mantık çerçevesindeki sorgulama mesajlarında bile art niyet arayan üyeler doluydu bugün. Konuyu yoktan yere dine çekiyorlar, aksi bir mesaj yazınca da insan kendi inançsızlığını yayıyor oluyor; halbuki ondan evvel ortada dinle alakalı tek bir muhabbet bile dönmüyor. Onlar gibi dini argüman sunmayanların inancına dil uzattılar, onlara ateist dediler. Daha iki kelimeyi uç uca getiremeyen insanlar bu konularda nasıl bu denli karakterlere soyunabilme cesaretine sahip olabiliyorlar anlamış değilim.
Bana adam neredeyse Şeytanın avukatı diyecekti, siz düşünün gerisini.
Adama diyorum ki kanıt göster, o bana diyor ki "Aç KuRaN oKu KaRşİm!".
Bugün ölmezsem daha ölmem, hadi bakalım.
 
Tanrıyı tartışmak kötü bir şey değildir. Konu açılabilir neden açılmasın ki ? Ayrıca kavga ile tartışma ayrı şeylerdir, biz düzgün bir üslub ile tanrıyı tartışıyoruz genellikle.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı