Hocam bana karışık geliyor terminalden yapmak. Bir sürü komut ezberlemek lazım, O yüzden nasıl pratik anlayamıyorum.Pratikliginden dolayi tum islemlerimi terminalden yapiyordum. Su an terminal adam diye bir sey varsa eger, terminal adam benim. Dosyayi kopyalamayi ve yeniden adlandirmayi bile terminal uzerinden yapiyorum. Ayrica korkma bu kadar terminalden. Adama bilgisayari ogretir. GUI'de yaptiginiz her sey terminalde yazdigimiz komutu dondurur.
TAB basıyorsun oluyor.Hocam bana karışık geliyor terminalden yapmak. Bir sürü komut ezberlemek lazım, O yüzden nasıl pratik anlayamıyorum.

Ezber degil de, pratik diyelim ona. Bir yere not edip veyahut linux rehberi izleyip ogrenmiyoruz, how to rename a file in terminal yazarsin sonra aliskanlik oluyor. Bir de yazilimciliktan ornek verecegim, Java indirmek icin Window'dan tarayici ayip, dogru siteyi bulup, dogru Java versiyonunu bulup, dogru Java versiyonunun SDK mi normal mi olduguna gore indirme yapip sonra Next, Next, Next yapip kurmak gerekiyor.Hocam bana karışık geliyor terminalden yapmak. Bir sürü komut ezberlemek lazım, O yüzden nasıl pratik anlayamıyorum.
sudo yum install javasudo yum install java==18.0sudo yum install steamsudo yum install bandicamsudo yum install vscodesudo yum install codeCMD'ye WSL kuruldugunda Linux'dan daha fazla efektif oluyor. Cunku Linux'da Powershell kullanamiyorken, Windows'da WSL ile hem Bash hem Powershell kullanabiliyoruz.Siz Linux'dan terminal kullanmaya devam edin ben CMD'den hack yapıyorum(!)
sudo apt install refind
refind-install
İyiymiş gerçekten. Kurayım.1 kere. rEFInd yüklemek için. İyi bir boot manager.
Kod:sudo apt install refind refind-install
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.