Bugün kaç kez zorunlu olarak terminali açtınız?

Pratikliginden dolayi tum islemlerimi terminalden yapiyordum. Su an terminal adam diye bir sey varsa eger, terminal adam benim. Dosyayi kopyalamayi ve yeniden adlandirmayi bile terminal uzerinden yapiyorum. Ayrica korkma bu kadar terminalden. Adama bilgisayari ogretir. GUI'de yaptiginiz her sey terminalde yazdigimiz komutu dondurur.

Pratikliginden dolayi tum islemlerimi terminalden yapiyordum. Su an terminal adam diye bir sey varsa eger, terminal adam benim. Dosyayi kopyalamayi ve yeniden adlandirmayi bile terminal uzerinden yapiyorum. Ayrica korkma bu kadar terminalden. Adama bilgisayari ogretir. GUI'de yaptiginiz her sey terminalde yazdigimiz komutu dondurur.
Hocam bana karışık geliyor terminalden yapmak. Bir sürü komut ezberlemek lazım, O yüzden nasıl pratik anlayamıyorum.

Hocam bana karışık geliyor terminalden yapmak. Bir sürü komut ezberlemek lazım, O yüzden nasıl pratik anlayamıyorum.
Ezber degil de, pratik diyelim ona. Bir yere not edip veyahut linux rehberi izleyip ogrenmiyoruz, how to rename a file in terminal yazarsin sonra aliskanlik oluyor. Bir de yazilimciliktan ornek verecegim, Java indirmek icin Window'dan tarayici ayip, dogru siteyi bulup, dogru Java versiyonunu bulup, dogru Java versiyonunun SDK mi normal mi olduguna gore indirme yapip sonra Next, Next, Next yapip kurmak gerekiyor.

Bu olay terminalde 3 kelimelik komut ile hallediliyor.
sudo yum install java
Spesifik versiyon ise hic bu kadar kolay olmamisti:
sudo yum install java==18.0
Veyahut bazilari:
sudo yum install steam
sudo yum install bandicam
sudo yum install vscode
sudo yum install code

Siz Linux'dan terminal kullanmaya devam edin ben CMD'den hack yapıyorum😎😎😏(!)

Bazen özel işler olabiliyor ama onları saymazsak, günlük/standart kullanımda terminalde geçirdiğim süre 30 saniye falandır herhalde. Tabii herkese öneremem Linux, başka sorunları var çünkü standart kullanıcılar için. Sadece tarayıcı kullananlar için sorun olmaz da biraz daha çapı büyük işler yapanlar için, eğer bilgisayar ile uğraşmayı sevmiyorsa tavsiye etmiyorum. Seviyorsa deneyebilir, hatta bence seven herkesin denemesi lazım da. Sonrasında kullanır kullanmaz o ayrı ama bence birkaç ay Windows'tan uzaklaşıp (mümkünse silip) denenmeli. Farklı bir tecrübe olur. :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı