Bugün Linux'lu olduk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bedavaya kullanmadığımız ürünlerde daha çok bilgi çalıyorlar. 🤣
En basit mantıkla Microsoft bir şirket, Linux bir vakıf. Para kazanma amacı olmayan bir vakıf. Yani amacını geçtim her şeyi ortada. Kaynak kodları açık, geliştiriciler arasındaki mailler bile yayınlanıyor. Adam çıkmış veri satmadığını mi sanıyorsunuz diyor. 🤣

En basit mantıkla Microsoft bir şirket, Linux bir vakıf. Para kazanma amacı olmayan bir vakıf. Yani amacını geçtim her şeyi ortada. Kaynak kodları açık, geliştiriciler arasındaki mailler bile yayınlanıyor. Adam çıkmış veri satmadığını mi sanıyorsunuz diyor. 🤣

Muhtemelen bunun hakkında bir bilgisi yok ya da Windows fanboyu.

Linux en iyisi neden mi?
-Sınır yok.
-Veri çalmıyor.
-Kisilestirebilir
-Hafif kaynak tüketimi.
-Exe uzantılı dosyalar Wine ile rahat kullanılabiliyor.

Daha fazla iş yapıyor derken?
Oyun oynatıyor yetmez mi. 🙂
Açık kaynak? Açık ya hani?
Linux'a da veri çalıyor demezsin. 🤣

Bir kanitin var mi bu konuda? Beraber araştıralım varsa.
GNU transparandir. Eger bilgilerini satiyorsa bunu bilirsin. Gunluk cehalet dozunu aldik, hadi hayirlisi.
Açık kaynak olunca veri çalınamaz mı oluyor hocam? Öyleyse Android üzerinden nasıl bu kadar veri sızıntısı olabiliyor? 🙂

İstediğiniz kanıt olsun. Ben GNU MNU bilmem. Bu işletim sisteminde veri sızdırmak teknik olarak mümkündür. Kaldı ki veri çalması veya bunları başka firmalara servis edilmesi kanıt aranacak bir mevzu değil. Herkes yapıyor ve biz de yapmıyoruz demelerine güveniyoruz.

Geçme fikri aslında macera olsun diye düşündüm ama şimdi boş yere de geçmiş olmak istemem o yüzden olabildiğince bilgi almaya çalışıyorum.

@brk0 dediği gibi isterseniz sanal makinede bir göz atın. Aklınıza yatarsa Dual boot kurarsınız. Baktınız Windows'tan daha güzel ve tamamen Linux'a geçmek istiyorsunuz, o zaman sistemi Linux yaparsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı