Çözüldü Bulanık görmeye başladım

• Konuyu başlatan Silinen üye 185173
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 2.787
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Selamlar, 6 yıldır aktif olarak asosyal yaşıyorum. Normalde böyle şeyler olmaz ama şu an bulanık görüyorum ve bu bir haftadır böyle. Sabahları problem yok, gün bitimine doğru bulanık görüyorum. Sabah düzeliyor. Sebebi nedir sizce? Parlaklık %100'de, bundan olabilir mi?
Gözlük kullan kankam bende bu sorunu bi kaç ay önce yaşamaya başladım. Uzağı bi nebze görmemeye başlamıştım doktora gittim gözlük aldım. Ama tavsiyem göze zarar veren ışınlara karşı korumalı cam kullan baya faydasını görüyorum biraz pahalı ama değer

Parlaklık çok yüksek, size tavsiyem %30 ile maksimum %50 arası kullanmanız olacaktır. Ben de aynı sorunu yaşıyordum, mümkünse bilgisayar başındayken böyle sorunlar yaşamamak için dinlendirici gözlük kullanın. Doktora gözüküyor musunuz?
Dinlendiri gözlük gerçekten işe yarıyor mu? Doktorlar falan öneriyor mu?

Dinlendiri gözlük gerçekten işe yarıyor mu? Doktorlar falan öneriyor mu?
Tabii ki işe yarıyor, özellikle uzun saatler monitörün dibindeyken farkı anlayabiliyorsunuz. Mesela ben parlaklığı düşük tuttuğum için çoğunlukla takmıyorum ve yattığım zaman çok acıyor gözlerimi kapatamıyorum ve uyku konforumu düşürüyor. Ancak dinlendirici gözlük veya herhangi bir gözlük takınca saatlerce uğraşsam dahi gözlerim çok acımıyor ve rahatlatıyor. Ek olarak göz damlaları da bir nevi koruyucu kalkan diyebiliriz. İsterseniz doktora görünün, belki benim gibi 1.25 falan der ve dinlendirici benzeri gözlük verir. Az da olsa uzağı görme sorunum mevcut, yazıları 3 metreden sonra okuyamaz hale geliyorum.

Tabii ki işe yarıyor, özellikle uzun saatler monitörün dibindeyken farkı anlayabiliyorsunuz. Mesela ben parlaklığı düşük tuttuğum için çoğunlukla takmıyorum ve yattığım zaman çok acıyor gözlerimi kapatamıyorum ve uyku konforumu düşürüyor. Ancak dinlendirici gözlük veya herhangi bir gözlük takınca saatlerce uğraşsam dahi gözlerim çok acımıyor ve rahatlatıyor. Ek olarak göz damlaları da bir nevi koruyucu kalkan diyebiliriz. İsterseniz doktora görünün, belki benim gibi 1.25 falan der ve dinlendirici benzeri gözlük verir. Az da olsa uzağı görme sorunum mevcut, yazıları 3 metreden sonra okuyamaz hale geliyorum.
Ben 3 - 4 ay önce gittim her hangi bir göz problemim yok dedi ve bu olay 2 yıldır oluyor PC'ye çok bakınca başıma geliyor 2 3 gün az bakayım hemen düzeliyor bahsettiğiniz gözlüğün fiyatı ne kadar acaba? Doktora gideceğim virüsten sonra. Birde göz damlası damlatamıyorum damlatırken korkuyorum :).

Özelliğine göre değişiyor, ben ne varsa yaptırmama rağmen SGK sayesinde 120 TL ödemiştim. Bunların içinde UV koruması falan vardı, bence çok makul. Eğer SGK yok ise o zaman 800-900 TL oluyor diye biliyorum, belki daha fazladır. Ek olarak her yer aynı fiyata veriyor mu bilmiyorum, Kocaeli'de durum bu şekildeydi ve ben aldığım zaman virüs gibi olaylar yoktu.

Özelliğine göre değişiyor, ben ne varsa yaptırmama rağmen SGK sayesinde 120 TL ödemiştim. Bunların içinde UV koruması falan vardı, bence çok makul. Eğer SGK yok ise o zaman 800-900 TL oluyor diye biliyorum, belki daha fazladır. Ek olarak her yer aynı fiyata veriyor mu bilmiyorum, Kocaeli'de durum bu şekildeydi ve ben aldığım zaman virüs gibi olaylar yoktu.
Doktor reçete ile falan mı veriyor? Nasıl SGK ile alıyoruz?

Doktora gittiğiniz zaman gözlük vermez ise siz rica edebilirsiniz. Size özel reçete veriyor ve herhangi bir SGK anlaşmalı gözlükçüye gitmeniz yeterli oluyor. Eğer SGK'lı iseniz zaten otomatik sistemde gözüküyor, ancak yine de siz belirtirsiniz.

Doktora gittiğiniz zaman gözlük vermez ise siz rica edebilirsiniz. Size özel reçete veriyor ve herhangi bir SGK anlaşmalı gözlükçüye gitmeniz yeterli oluyor. Eğer SGK'lı iseniz zaten otomatik sistemde gözüküyor, ancak yine de siz belirtirsiniz.
Gözlüğü alırken dikkat etmem gereken bir nokta var mı? Sadece göz dinlendirici gözlük falan mı demeliyim?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı