Bulk vs Cut

Diorr

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle bu forum işlerinde yeniyim o yüzden herhangi bir hatam olursa bilgilendirirseniz sevinirim.

17 yaşında 175 boy ve 75 kiloya sahibim kışın bulk dönemini iyi yurutemedigim için maalesef istediğim kutleyi koyamadım ve takvimin gerisinde kaldım hala bulk yapma amacındayım özellikle kollarımı çok küçük görüyorum ancak bir yandan da kavurucu sıcaklara dayanamamak korkusundayım.

Aynı zamanda hem yağlandığım hem de takvimin gerisinde kaldığım için, psikolojik olarak biraz düşüyorum. Ancak daha büyük de durmak istiyorum. Bu yüzden, bu ikilemi bozmak icin buradan destek alma kararına vardım.

Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
En azından 80 kiloya kadar temiz bir bulk yaparsanız harika olur. Aynı süre icerisinde kardiyo ve karın kası eklerseniz antrenmanlariniza, daha da harika olur.

Yukarıda zehirlenmeden bahsedilmiş, tavukların son kullanma tarihine dikkat edin, dışarıda tutmayın ondan olmuş olabilir.

Yağ oranı önemli, %18 ve üstü yağ oranı için bulk önermem hocam. Sonrasında definasyon zamanı yağları yakmak için çok uğraşırsın. Yağlı ve büyük durmak istiyorsan senin tercihin tabii.

Yağ oranı önemli, %18 ve üstü yağ oranı için bulk önermem hocam. Sonrasında definasyon zamanı yağları yakmak için çok uğraşırsın. Yağlı ve büyük durmak istiyorsan senin tercihin tabii.

Hocam yağ oranım en fazla %10 ile %15 arasıdır amacım tamamen definasyon döneminin sonunda elimde ortalamanın bir tık üstü bir kas kütlesi bırakmak. Daha önce de skinny fat durumuna düşmüştüm bu yüzden aynı korku hala var.

Ben en son yazın Bulk yaparken zehirlenmiştim ondan sonra daha da denemedim böyle bir şey. Clean Bulk tarzı hafifinden yapılabilir sanki.
Hocam ben de clean bulk yapmak çok isterim ancak her öğünümü maalesef planlayamıyorum bazen aksamalar yaşıyorum malum olarak ne kadar kalori aldığımı hesaplamada güçlük çektiğim oluyor

Hocam yağ oranım en fazla %10 ile %15 arasıdır amacım tamamen definasyon döneminin sonunda elimde ortalamanın bir tık üstü bir kas kütlesi bırakmak. Daha önce de skinny fat durumuna düşmüştüm bu yüzden aynı korku hala var.
Hocam %15 bile olsa fazla bir rakam değil, clean bulk devam etmenizi öneririm. Skinny fat olmanız için antrenmanı ve beslenmeyi çöp etmeniz lazım, düzenli kardiyo beslenme ve antrenman ile çok yağlanmadan bir bulk dönemi geçirebilirsiniz.

Hocam ben de clean bulk yapmak çok isterim ancak her öğünümü maalesef planlayamıyorum bazen aksamalar yaşıyorum malum olarak ne kadar kalori aldığımı hesaplamada güçlük çektiğim oluyor
FatSecret uygulamasını indirebilirsiniz çok pratik, onun dışında kalori karşılamak için besin zorluğu çekiyorsan shake yapabilirsin. 1000-1500 kalori arası shake işini görür. Shake in tek sıkıntısı karın bölgesinde geçici şişkinlik yapıyor haliyle karnını öne saldığında göbekli gibi durabiliyorsun bir kaç saat.

En azından 80 kiloya kadar temiz bir bulk yaparsanız harika olur. Aynı süre icerisinde kardiyo ve karın kası eklerseniz antrenmanlariniza, daha da harika olur.

Yukarıda zehirlenmeden bahsedilmiş, tavukların son kullanma tarihine dikkat edin, dışarıda tutmayın ondan olmuş olabilir.

Bende aynen o kafadayım hocam aynaya arada bakınca anlık fikir değişiklikleri yaşadığım olmuyor değil 😄

Hocam %15 bile olsa fazla bir rakam değil, clean bulk devam etmenizi öneririm. Skinny fat olmanız için antrenmanı ve beslenmeyi çöp etmeniz lazım, düzenli kardiyo beslenme ve antrenman ile çok yağlanmadan bir bulk dönemi geçirebilirsiniz.

FatSecret uygulamasını indirebilirsiniz çok pratik, onun dışında kalori karşılamak için besin zorluğu çekiyorsan shake yapabilirsin. 1000-1500 kalori arası shake işini görür. Shake in tek sıkıntısı karın bölgesinde geçici şişkinlik yapıyor haliyle karnını öne saldığında göbekli gibi durabiliyorsun birkaç saat.

Cevap için teşekkürler hocam ancak şunu da eklemem lazım kaloriyi tutturmakla alakalı bir problemim yok tek problem dışarıdan tüketmek zorunda kaldığım besinlerin kalorisini hesaplamada zorluk çektiğim oluyor.

Bende aynen o kafadayım hocam aynaya arada bakınca anlık fikir değişiklikleri yaşadığım olmuyor değil 😄

Cevap için teşekkürler hocam ancak şunu da eklemem lazım kaloriyi tutturmakla alakalı bir problemim yok tek problem dışarıdan tüketmek zorunda kaldığım besinlerin kalorisini hesaplamada zorluk çektiğim oluyor.
Anladım hocam benim de bazı dönemlerim dışarıdan yemekle geçiyor, evde yapmaya vaktim olmuyor. Bunun dezavantajı dediğiniz gibi birde gereğinden fazla yağlı olabiliyorlar haliyle form birazcık bozuluyor :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı