Bura nasıl ülke?

Bunlar güzel bir ülke olduğumuzu göstermez.
Ekonomi kötü.
Adalet yok.
Bunlar daha iki madde. Daha da uzatılabilir. Atalarım benim şu an ki hayatımı iyileştiremez.
Ataların sana bu güzel ülkeyi bırakmış. Sende bozulduysa düzelteceksin. Anladın?

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır!

Ataların sana bu güzel ülkeyi bırakmış. Sende bozulduysa düzelteceksin. Anladın?

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır!
Zihniyeti bozuk bu ülkenin. Azınlıktayım bildiğin. Ne zaman insanlar gözünü açar anca o zaman.

destek veren yok biz ne yapabiliriz?
Aynen kardeşim. Zaten Atatürkede İngilizler gel bizi al sana destek veriyoruz demiştir zaten. Yoksa nasıl kazanacağız onca savaşı?
Zihniyeti bozuk bu ülkenin. Azınlıktayım bildiğin. Ne zaman insanlar gözünü açar anca o zaman.
Anlat o zaman insanlara. Vazgeçme davandan. Annene anlat, babana anlat, ailene anlat. Onlar kendi yakınlarına anlatsın. Uğraşmadan nasıl gözünü açıcak bu insanlar? Kim anlatacak gerçekleri o zaman?

Anlat o zaman insanlara. Vazgeçme davandan. Annene anlat, babana anlat, ailene anlat. Onlar kendi yakınlarına anlatsın. Uğraşmadan nasıl gözünü açıcak bu insanlar? Kim anlatacak gerçekleri o zaman?
18 yılda anlatmaya çalışan anlattı ama anlamadılar. Şimdi mi değişecek? Cahille savaşmak çatışmaya girmekten daha zor.

Aynen kardeşim. Zaten Atatürkede İngilizler gel bizi al sana destek veriyoruz demiştir zaten. Yoksa nasıl kazanacağız onca savaşı?

Hocam amacınız nedir? Hayır yüksek ihtimal en az buradaki insanlar kadar vasıfsızsınız ve bir şey yapmamınıza rağmen diğerlerine akıl veriyorsunuz.

Valla hocam o duyguların biri bile yok bende. Doğduğumdan beri ekonomik kriz mi desen, darbe mi desen ne bileyim yani. Görmediğim şey kalmadı bu ülkede. O yüzden uğraşmaya gücüm de yok zaten corona olmasaydı yoktum buralarda daha umarım bittiği gibi direkt kaçarım. Bana kimse anlatmadı ben kendim öğrendim her şeyi, onlar da kendileri öğrenebilirler.

Aynen kardeşim. Zaten Atatürke'de İngilizler gel bizi al sana destek veriyoruz demiştir zaten. Yoksa nasıl kazanacağız onca savaşı?
İngilizlerle savaşmak cahillerle savaşmaktan çok daha kolay. Zihniyet değiştirmek kolay değil. Hele yaşını başını almış insanlar için imkansıza yakın.
Zaten ülke sevgisi kalmadı bende artık. Ben sadece daha iyi bir hayat istiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı