Burun ameliyatı olmaya değer mi?

Burnumda kıkırdak yamukluğu vardı ve nefes almakta zoruluk çekiyordum. Geceleri uyku problemi, dinç uyanamamadan tutun, birisi boğazlar gibi daraldığımı bilirdim. Yaklaşık 5 yıl oldu eskisinden çok daha iyiyim ama burun emanet geziyorum o çok can sıkıcı. Kavgaya bile giderken burnunuzu düşünüyorsunuz ben öyle hissediyorum ve buna çok dikkat etmek lazım. Kendinden eriyen dikişlerle yapılıyor, ameliyattan birkaç gün sonra tamponun çıkarılması da çok basit.
Yapılan işlem septoplasti olarak ifade ediliyor.
 
2-3 yıl önce oldum. Normal ameliyat prosedürleri oluyor. Ameliyat kıyafeti ile sana bir oda tahsis ediyorlar. Orada bekliyorsun, sonra ameliyat saatin gelince seni bir ameliyathaneye alıyorlar. Burnuna solunum maskesi takılıyor. Çok fazla öksürüyorsun, burnuna oksijen yolu ile narkoz verdikleri için. Sonra zaten narkoz etkisi ile bayılıyorsun. Uyandığında bir odada refakatçın ile bir odaya alıyorlar. Sonra tekrardan ameliyat öncesi olan odaya sokuyorlar seni. İşte bana yemek olarak sadece vişneli meyve suyu verdiler. Sonra sabah girsen ikindi gibi çıkmış oluyorsun. Oldukça basit bir ameliyat oluyor.
 
Hocam ameliyatı olduktan sonra sorunlar tamamen geçiyor mu, yani yeniden doğmuş gibi oldum diyebilecek kadar etkili bir ameliyat mı?

Ben ağlamıştım.
Burnum ancak bir toplu iğne başı kadar açıktı. Ameliyat olunca birden daha fazla nefes almaya başladım. Ağladım dediğim gibi(mutluluk ağırlıklı karışık bir histi).

Estetik kısmını anlamdım. Benim kemikler de eğri ama estetik olmadım.
Bu arada nakozu her insan farklı atar. Kimi kusar kimi ağlar. (bir makine veriyorlar soğuk hava üflüyor, efsane bir şey, o olmadığında canın yanıyor.)
 
Ben de daha önce burun ameliyatı oldum. Rahatlarsın. İlk günler biraz zor olabilir.
 
Hocam ameliyattan ne kadar süre sonra eski halinize döndünüz ve nefes alma problemi tekrar ortaya çıkabiliyormuş. Yani tekrar ameliyat gerekebiliyormuş. Sizde böyle bir durum oldu mu?
Olmadı. 15 gün içinde toparlandım.
 
Ben 9 yaşında dediğin ameliyatı oldum. Olmadan önce kilom 20 idi . Deri kemiktim. Olduktan sonra her yıl 15 kilo almaya başladım. Ve şuan 18 yaşında 1.76 boy 90 kiloyum :D. Ne yazıkki bu ameliyat çok ciddi iştah açıyor. Kuzenimde aynı olayı yaşadı.
 
Ben 9 yaşında dediğin ameliyatı oldum. Olmadan önce kilom 20 idi. Deri kemiktim. Olduktan sonra her yıl 15 kilo almaya başladım. Ve şu an 18 yaşında 1.76 boy 90 kiloyum :D. Ne yazık ki bu ameliyat çok ciddi iştah açıyor. Kuzenimde aynı olayı yaşadı.

Hocam tek derdim kilo olsun. Bu arada siz ameliyatı olalı çok uzun bir süre geçmiş. Burun etinde herhangi bir büyüme oldu mu veya nefes almanız ilk ameliyat olduğunuz kadar iyi mi?
 

Geri
Yukarı