C# ile GUI'li işletim sistemi nasıl yapılır?

Slozyx

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar cosmos ile GUI'li işletim sistemi yapamadım. YouTube'da görüyorum nasıl yapıyolar GUI'li işletim sistemi bana anlatır mısınız?

İlk önce Cosmos'u kur ve Visual Studio'da cosmos projesi oluştur. GUI oluşturmak için grafik moduna giriş yapmalısın. Cosmosta VGA sürücüsü kullanarak ekran çözünürlüğü ayarlayabilirsin örneğin ben çözünürlüğü 640x480 yaptım. Aşağıya örnek kodu bırakacağım.

C#:
using Cosmos.System.Graphics;
using System.Drawing;

public class Kernel : Cosmos.System.Kernel
{
 private Canvas canvas;

protected override void BeforeRun()
 {
 canvas = FullScreenCanvas.GetFullScreenCanvas();
 canvas.Mode = new Mode(640, 480, ColorDepth.ColorDepth32);
 }

protected override void Run()
 {
 canvas.Clear(Color.White);
 canvas.DrawFilledRectangle(new Pen(Color.Blue), 50, 50, 100, 50);
 canvas.DrawString("test", new Font("Arial", 16), new SolidBrush(Color.Black), new PointF(50, 150));
 }
}

İstersen daha da anlatabilirim.

C# üst seviye bir dil oluğu için işletim sistemi yazmanı önermem. C'nin üstüne çıkmamalısın.

yardım için osdev'e ya da oldukça sınırlı olsa da youtube'a bakabilirsin.

İlk önce Cosmos'u kur ve Visual Studio'da cosmos projesi oluştur. GUI oluşturmak için grafik moduna giriş yapmalısın. Cosmosta VGA sürücüsü kullanarak ekran çözünürlüğü ayarlayabilirsin örneğin ben çözünürlüğü 640x480 yaptım. Aşağıya örnek kodu bırakacağım.

C#:
using Cosmos.System.Graphics;
using System.Drawing;

public class Kernel : Cosmos.System.Kernel
{
 private Canvas canvas;

{
 }

{
 canvas.DrawString("test", new Font("Arial", 16), new SolidBrush(Color.Black), new PointF(50, 150));
 }
}

mos.System.Kernel
{
private Canvas canvas;

{
}

{
}
}
[/CODE]

hep böyle hatalar oluyor bende. githubdan başkalarının kodlarını aldığımda hata vermiyor birde using Cosmos.System.Mouse; komutu çalışmıyor daha fazla kod çalışmıyordu ama şuan hatırlamıyorum.
1729177914762.png

C# üst seviye bir dil oluğu için işletim sistemi yazmanı önermem. C'nin üstüne çıkmamalısın.

yardım için osdev'e ya da oldukça sınırlı olsa da youtube'a bakabilirsin.
kodlama dillerinde sıkıntı olacağını düşünmüyorum zaten chatgpt ile yapıyorum ama söylediğin için sağol

Technopat Haberler

Geri
Yukarı