C++ ile mi yoksa Python ile mi devam edilmeli?

AIroe

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen RX 580 - 8 gb
MSI Z390 A PRO
İntel i7 9. Nesil
16 GB Ram
1.5 TB HDD
500 GB SSD
Meslek
Öğrenci
Yaklaşık 5-6 aydır sevgilimle Unity üzerinden 2 oyun projesi üzerine uğraşıyoruz ve şu aralar oyun geliştirmekten nedensizce birazcık soğuduğumu fark ettim ve daha önceden temellerini öğrendiğim Python'a ve zerre alakamın olmadığı C++ dillerini gözüme kestirdim. Özellikle oyun geliştiren biri olarak neden bu dillere baktın derseniz oyun geliştirmekten daha çok programlar, sistemler yazmak istiyorum ve C++ dilinin makine dili olduğunu ve ne kadar güçlü olduğunu biliyorum, aynı zamanda Python'a kıyasla öğrenmesinin zor olduğunu söyleyenlerde var internette. (Ben de onların yalancısıyım.)

Sizce Python gibi öğrenimi daha kolay ve geniş bir dille mi devam etmeliyim, yoksa C++ gibi öğrenimi zor (kişiden kişiye değişir tabii) ve makine dili olan bir dille mi devam etmeliyim? Kafam çok karışık, şimdiden yardımcı olan tüm abilerime ablalarıma kardeşlerime teşekkürlerimi sunarım, iyi günler dilerim

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaklaşık 5-6 aydır sevgilimle Unity üzerinden 2 oyun projesi üzerine uğraşıyoruz ve şu aralar oyun geliştirmekten nedensizce birazcık soğuduğumu fark ettim ve daha önceden temellerini öğrendiğim Python'a ve zerre alakamın olmadığı C++ dillerini gözüme kestirdim. Özellikle oyun geliştiren biri olarak neden bu dillere baktın derseniz oyun geliştirmekten daha çok programlar, sistemler yazmak istiyorum ve C++ dilinin makine dili olduğunu ve ne kadar güçlü olduğunu biliyorum, aynı zamanda Python'a kıyasla öğrenmesinin zor olduğunu söyleyenlerde var internette. (Ben de onların yalancısıyım.)

Sizce Python gibi öğrenimi daha kolay ve geniş bir dille mi devam etmeliyim, yoksa C++ gibi öğrenimi zor (kişiden kişiye değişir tabii) ve makine dili olan bir dille mi devam etmeliyim? Kafam çok karışık, şimdiden yardımcı olan tüm abilerime ablalarıma kardeşlerime teşekkürlerimi sunarım, iyi günler dilerim

Hocam C++ ile devam etmenizi şiddetle tavsiye ederim. Günümüzde hala aktifliğini koruyan bir dil. Windows işletim sistemleri C++ ile yazıldı. Dünya da neredeyse en çok oynanan PUBG Mobile C++ ile yazıldı. Çoğu AV C++ ile yazıldı.

Neyin ne olduğunu az çok biliyorsunuz zaten o yüzden C++ tavsiye ediyorum. Yoksa Python da öğrenebilirsiniz.

Yaklaşık 5-6 aydır sevgilimle Unity üzerinden 2 oyun projesi üzerine uğraşıyoruz ve şu aralar oyun geliştirmekten nedensizce birazcık soğuduğumu fark ettim ve daha önceden temellerini öğrendiğim Python'a ve zerre alakamın olmadığı C++ dillerini gözüme kestirdim. Özellikle oyun geliştiren biri olarak neden bu dillere baktın derseniz oyun geliştirmekten daha çok programlar, sistemler yazmak istiyorum ve C++ dilinin makine dili olduğunu ve ne kadar güçlü olduğunu biliyorum, aynı zamanda Python'a kıyasla öğrenmesinin zor olduğunu söyleyenlerde var internette. (ben de onların yalancısıyım.)

Sizce Python gibi öğrenimi daha kolay ve geniş bir dille mi devam etmeliyim, yoksa C++ gibi öğrenimi zor (kişiden kişiye değişir tabii) ve makine dili olan bir dille mi devam etmeliyim? Kafam çok karışık, şimdiden yardımcı olan tüm abilerime ablalarıma kardeşlerime teşekkürlerimi sunarım, iyi günler dilerim.

Önce Python ile başlayıp programlamaya iyice alıştıktan sonra, daha zor bir dil olan C++'a geçiş yapabilirsin.
Önerim olarak C++ öğren oyun geliştirmek istediğin belli daha kolay olur senin için.

C++ dilinin makine dili olduğunu ve ne kadar güçlü olduğunu biliyorum
Öyle bir şey yok nereden öğrendiysen, C++'da diğer diller gibi İngilizce gayet anlamlı kelimelerle bir şeyler yazdığın derleyicinin onu alıp farklı işlemci mimarilerine karşılık assemblye dönüştürme işini yaptığı sıradan bir programlama dili. Şimdiye kadar sadece Unity ve C# kullandıysan C++ öğrenmek için yazdığın şeyin nasıl derlendiğini, derleyicinin nasıl çalıştığını vs. falan anlaman lazım onun dışında aslında memory management dışında C#'a baya benzer bir dil yani yabancılık çekmezsin. İşte ne öğreneceksin derleyici nasıl çalışır, header dosyası nedir, linker nedir, şu anda bilimiyorsan C#'ın arka planda kullandığı garbage collector nedir ve C++ gibi ona sahip olmayan bir dilde heap'te oluşturduğum değişkenleri ben temizlemek zorundayım o nasıl oluyor vs.

Nedensizce biraz soğumuş olmak bir işi yarıda bırakmana sebep olmasın. Etraflıca düşün ve kararlaştır. Eğer gerçekten oyun geliştirmekle artık ilgilenmiyorsan ve zaten halihazırda da iyi bir programlama temelin varsa (bu ikisinin sağlanması çok önemli) sırada ne yapacağına karar ver. Programlama işi sadece diller ve bu dilleri öğrenmekten ibaret değil. Gerçekten hangi alanda uzmanlaşmak istediğine karar ver. Aldığın karara göre eğitimini planla ve uygula. Bir programlama dili öğrenmek amaç değil araç sadece.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı