Çözüldü C++ ile nasıl RPG oyunu yaparım?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Syntax Error

Hectopat
C++ ile RPG oyun yapmak istiyorum fakat oyun motoru olmadan nasıl yapabilirim hangi kütüphaneleri öğrenmeliyim?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Çözüm
2d için En kolayi SFML. ben hobi amacli kullanıyorum eğer kullanırsan bana sorabilirsin yardım ederim.
Bir ara denedigim ve pek sevmediğim bir framework olan SDL bununla baya güzel şeyler yapabilirsn ama öğrenmesi SFML kadar kolay değildir.
3d ve 2d icin grafik kütüphanelerin ogrenebilirsin. Directx veya opengl.
Ve en önemlisi shader da bilmen gerekiyor. Belki daha birçok şey vardır ama benim bildiklerim bu kadar. 2d RPG için SFML yeterli diye düşünüyorum. 3d kısmı için arkadaşlara katılıyorum oyun motoru olmadan imkansız.
2D için en kolayi sfml. Ben hobi amacli kullanıyorum eğer kullanırsan bana sorabilirsin yardım ederim.
Bir ara denedigim ve pek sevmediğim bir Framework olan sdl bununla bayağı güzel şeyler yapabilirsn ama öğrenmesi sfml kadar kolay değildir.
3D ve 2D için grafik kütüphanelerin ogrenebilirsin. DirectX veya OpenGL.
Ve en önemlisi shader da bilmen gerekiyor. Belki daha birçok şey vardır ama benim bildiklerim bu kadar. 2D RPG için sfml yeterli diye düşünüyorum. 3D kısmı için arkadaşlara katılıyorum oyun motoru olmadan imkansız.

2D RPG yapacağım zaten sfml öğrenecektim fakat hiç düzgün bir ders bulamadım sfml öğrenmek için bir site fark etmez İngilizce olabilir veya bir video var mıdır video Türkçe olursa daha iyi

Siz nasıl öğrendiyseniz bana da tavsiye ederseniz sevinirim

Şimdiden teşekkür ederim :)

Ben ilk Youtube'da c++ ile ilgili içerikler araştırırken Kayhan Ayar Kanalına denk geldim tam o sıralar Sfml videoları çekiyordu. Bende merak sarıp bakmıştım iyiki bakmışım. Daha sonra ilk işim Sfml'in kendi dökümanına bakmak oldu. Yeterince bilgi var. Kod örnekleri mevcut.
Burası cidden iyi.
Ayrıca ingilizce bir kitap vardı (Sfml'in kendi sitesinde var). pdf'i mevcut onu araştırmanı tavsiye ederim. Paralı oldugu için burada paylaşamam.
Youtube'da rpg serisi mevcut ama hiç izlemedim.
Projeyi hobi amaçlı mı düşünüyorsun yoksa ticari mi? Bu sıralar pek vaktim olmuyor ama ilerde istersen beraber geliştirebiliriz oyunu.

Ben ilk YouTube'da c++ ile ilgili içerikler araştırırken kayhan ayar kanalına denk geldim tam o sıralar sfml videoları çekiyordu. Bende merak sarıp bakmıştım iyi ki bakmışım. Daha sonra ilk işim Sfml'in kendi dokümanına bakmak oldu. Yeterince bilgi var. Kod örnekleri mevcut.
Burası cidden iyi.
Ayrıca İngilizce bir kitap vardı (sfml'in kendi sitesinde var). PDF'i mevcut onu araştırmanı tavsiye ederim. Paralı oldugu için burada paylaşamam.
YouTube'da RPG serisi mevcut ama hiç izlemedim.
Projeyi hobi amaçlı mı düşünüyorsun yoksa ticari mi? Bu sıralar pek vaktim olmuyor ama ileride istersen beraber geliştirebiliriz oyunu.

Hobi amaçlı fakat büyüyünce de yazılım mühendisi veya bilgisayar mühendisi olmayı düşünüyorum.
Ben ilk YouTube'da c++ ile ilgili içerikler araştırırken kayhan ayar kanalına denk geldim tam o sıralar sfml videoları çekiyordu. Bende merak sarıp bakmıştım iyi ki bakmışım. Daha sonra ilk işim Sfml'in kendi dokümanına bakmak oldu. Yeterince bilgi var. Kod örnekleri mevcut.
Burası cidden iyi.
Ayrıca İngilizce bir kitap vardı (sfml'in kendi sitesinde var). PDF'i mevcut onu araştırmanı tavsiye ederim. Paralı oldugu için burada paylaşamam.
YouTube'da RPG serisi mevcut ama hiç izlemedim.
Projeyi hobi amaçlı mı düşünüyorsun yoksa ticari mi? Bu sıralar pek vaktim olmuyor ama ileride istersen beraber geliştirebiliriz oyunu.

Bu arada oyununuzu beğendim 👌

Oyun motoru olmadan imkansız diyen arkadaşlar olmuş, o oyun motorları C++ ile yazıldı :) En iyisi SFML öğrenmek, C++ diline hakimsen bu kütüphaneyle harikalar çıkarabilirsin. Bu arada eğer yapmak istediğin 3D bir RPG oyunuysa bunu SFML kullanarak tek kişi yapman gerçekten zor olur, o durumda arkadaşların dediği gibi oyun motoru kullan.

Oyun motoru olmadan imkansız diyen arkadaşlar olmuş, o oyun motorları c++ ile yazıldı :) en iyisi sfml öğrenmek, c++ diline hakimsen bu kütüphaneyle harikalar çıkarabilirsin. Bu arada eğer yapmak istediğin 3D bir RPG oyunuysa bunu sfml kullanarak tek kişi yapman gerçekten zor olur, o durumda arkadaşların dediği gibi oyun motoru kullan.

Öyle profesyonel oyun yapmayı düşünüyorum yani sadece kendimi c++ alanında geliştirmek için.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı