C.O.D Advanced Warfare İşlemci Performans Testleri Yayınlandı: Sonuçlar AMD CPU'lar İçin Tam Hüsran!

• Konuyu başlatan Simo Hayha
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 30
  • Görüntüleme 5.062
Advanced Warfare’in çıkışıyla birlikte insanlar PC’lerinin oyunu açıp açamayacağını öğrenme telaşına girdiler. Ekran kartlarından sonra bu kez de işlemci testleri ortaya çıktı.

Öncelikle oyunun AMD işlemcileri pek sevmediğini söylemem lazım. Intel’in yeni nesil i3 işlemcileri bile tüm AMD FX ailesini geçmeyi başarmış. Oyun genel olarak çift çekirdek kullandığından FX serisinin çok çekirdekli yapısı işe yaramamış.
codcpu-400x336.jpg
cpu2-400x336.jpg

Gördüğünüz gibi oyun Intel işlemcilerle çok daha iyi geçiniyor. Belki ileride yama vs. gibi bir düzeltme yayınlanabilir, ama fazla umutlanmayın.

Kaynak:
C.O.D Advanced Warfare İşlemci Performans Testleri Yayınlandı | Donanımcı Baba

Öyle bir değişir ki, şaşıp kalırsın. Hatırlatırım, bu oyun 780Ti'da kasma yapıyordu ve sürücüyle düzeltildi. Sürücüler hayat kurtaracak derecede.

Öyle bir değişir ki, şaşıp kalırsın. Hatırlatırım, bu oyun 780Ti'da kasma yapıyordu ve sürücüyle düzeltildi. Sürücüler hayat kurtaracak derecede.
İşlemciyi kast ediyorum, ekran kartına olan etkileri elbette göz ardı edilemez, ancak burada ki testler işlemci üzerinde yapılmış.

İşlemciyi kast ediyorum, ekran kartına olan etkileri elbette göz ardı edilemez, ancak burada ki testler işlemci üzerinde yapılmış.
Grafik kartının sürücüsü düzgün optimize değilse bir oyun için CPU'yu boş yere doldurup FPS'in düşmesine sebep olabilir.

Peki Amd işlemci ve Nvidia ekran kartı ile ne olacak? Biraz paradoks bir durum olmuş.
Diyorum ya bu işin arkasından nVidia değil Intel çıkacak diye. Zira nVidia böyle bir şeye izin vermez. Sonuç olarak nVidia GPU kullanıyorlar.

Diyorum ya bu işin arkasından nVidia değil Intel çıkacak diye. Zira nVidia böyle bir şeye izin vermez. Sonuç olarak nVidia GPU kullanıyorlar.
Oyunu zaten 1 sene sonra alırım eğer alacak olursam, umarım Watch Dogs gibi bir şey olmaz, çünkü oyun çıkalı bu kadar zaman oldu hala aynı saçmalıklar devam ediyor, Ubisoft'a yakışmadı Watch Dogs.

14.11.1 sürücüsü ile detaylı bir test yapamadım, normal akıcı FPS ile oynadığım ayarlar da oynadım detay seviyesi falan extra yani AMD resmen batırdı oyunu bu sürücü ile.
Önceden harita yüklenene kadar kasma oluyordu(bazı bölümlerde) 1 dakika sürmüyordu, ondan sonra normal akıcı şekilde oynuyordum.

@SypeR işin arkasın da kim var bilmiyorum ama AMD bu sürücü ile daha berbat bir hale getirdi oyunumu.

Ayrıca şunu da belirteyim, Youtube'de bir Türk kullanıcı oyunun incelemesini yaparken Titan kullanıyordu ve en son ayarlarda şaka gibi 5-10 FPS aldığını söyledi, ama nVidia'nın son güncellemesinden önce mi sonra mı tam olarak bilemiyorum, aklımda sonra izledim diye kalmış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı