C+ sıfırdan başlamak için dersler

albinocemyilmaz

Hectopat
Merhabalar, C+ programlamaya sıfırdan başlamak istiyorum, YouTube'dan derslere baktım fakat hepsi farklı farklı ve çoğu eksik. Bedava konu anlatımları izleyebileceğim eksiksiz platform ya da benzeri ne önerirsiniz?

Burada yarış yapmıyoruz. Fakat bursaya yolunuz düşerse üniversitemizin dönem projeleri sergisinde seve seve tasarladığım cihazları size gösteririm. Elektrik elektronik müh. Son sınıf öğrencisiyim. Her dönem farklı dersler için farklı gömülü sistem projeleri geliştirdim. Bitirme tezimi hazırlayıp intihal listesine dahil olduğunda iletişim bilgilerinizi gönderirseniz tezimi yayımladığımda yine size gönderebilirim. Yazılımsal bir projeden ziyade gömülü sistemler geliştirdiğimden zannettiğiniz kadar kolay paylaşamıyorum. :) Özgün kodlarımın da çalınmasını istemem. (Projelerimden biri 400₺ ile alıcı bulmuştu.)
2021 yılında 6.sı düzenlenecek olan Türksat model uydu yarışmasına da gelebilirsiniz. Tasarladığımız cihaz, yerden roket ile 800 metreye kadar çıkartılıp yere inişi, aktif iniş sistemi ile gerçekleşiyor. Bu esnada ise kamera görüntüsü ve sensör verileri, görev yükündeki gömülü sistem yazılımı tarafından toplanıp kablosuz haberleşme modülü kullanılarak yer istasyonu cihazına gönderiliyor. Yer istasyonu cihazı olarak kullanılan Raspberry Pi üstünde çalışan, C# ile tasarlanan yer istasyonu yazılımı bu sensör verilerini alıp canlı olarak grafiğini çiziyor, kamera görüntüsünü gösteriyor, eksen duruşunu bitmap resimler ile simüle ediyor. Aynı zamanda yer istasyonundan görev yüküne dosya aktarımı da gerçekleştirebiliyor.

Bu kadarı yeterli sanırım. Siz neler yaptınız da kendinizi yazılım nereden öğrenilir sorusuna kesin yargılar ile cevap verebilecek seviyede görüyorsunuz?
400 TL gerçekten büyük paraymis güle güle harca :D Senin nasıl birisi olduğun kafamda canlanıyor aslında o yüzden uzatmaya gerek yok. Takıl öyle kendi çapında. Kolay gelsin.

400 TL gerçekten büyük paraymis güle güle harca :D.

Kişisel hakarete dönüştü yine. Technopat forumlarında meraklı kişileri gördükçe onlara yardımcı olma amacı ile forumda tekrar aktif olmaya niyetlendim.
Ama sizin gibi iki dakikalık Google araması ile başımıza uzman kesilen şahıslar hevesimi kursağımda bırakıyor. İlk sayfaya dön ve mesajlarını tekrar oku. Ondan sonra da bana nasıl biri olduğunu söyle. Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol. Profilini de gizlemene gerek yok insanları araştırmaya vaktim yok göz atıp çıkarım en fazla. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı