C2 seviye İngilizce nasıl öğrenebilirim?

Kurs tarzı şeyler sadece basit ingilizce öğretir, benim 6. sınıftan kalma C2 belgem var Balıkesir Üniversitesinden. Sadece ingilizceyi hayatınıza eklemeniz lazım. Örnek olarak youtubeden videoları altyazısız ingilizce izleyin, oyunları ingilizce oynayın vb. şeyler yaparak 1-2 yıl içinde öğrenirsiniz.

C2 seviye akademik seviye İngilizcedir neredeyse. Amerikan bir "native speaker'ın"C2 olduğu söylenir ama asla inanmıyorum ben. Amerika'da belli bir süre ikamet etmiş ben bizzat bunun yalan olduğunu görmüştüm. C2 seviyeye çok ihtiyacınız olacağını sanmıyorun hayatınızda. Bir dili daha iyi bilmek zarar verir mi? Vermez. Verdiğiniz efora değer mi? Tartışılır. Yurtdışında yaşamak için C1 çok rahat yeter. B2 ile gidip kısa sürede C1 seviyeye çıkmış tanıdıklarım var. Dil yaşayarak, konuşarak ve en önemlisi hata yaparak öğrenilir. Kurslara gidip ezberleyerek değil. Benim fikrim en azından.

Hangi kurslara başlamamı önerirsiniz? İnternetteki siteler gerçekten işe yarıyor mu yoksa sadece reklamdan mı ibaret?
Dil seviyen ne şuanda direk C2 öğrenmen kolay olmaz. Ayrıca İngilizce en iyi konuşarak öğrenilir sağlam bir altyapın varsa konuşarak öğrenmeye çalış. Bana göre internetten B2'den C2'ye kadar seviyeler öğrenilmez bakmayın insanların ben öğrendim vs. demesine bana göre tamamı yalan. Tabi her insanın öğrenme şekli farklıdır bana göre en iyisi yüzyüze konuşarak.

Dil seviyen ne şuanda direk C2 öğrenmen kolay olmaz. Ayrıca İngilizce en iyi konuşarak öğrenilir sağlam bir altyapın varsa konuşarak öğrenmeye çalış. Bana göre internetten B2'den C2'ye kadar seviyeler öğrenilmez bakmayın insanların ben öğrendim vs. demesine bana göre tamamı yalan. Tabi her insanın öğrenme şekli farklıdır bana göre en iyisi yüzyüze konuşarak.
Hocam 2 senedir liseden mezunum en son lisede ingilizce dersi gördüm çoğu sınavdan 90 puanın üzerinde alıyordum. Bu sıralar ise altyazıyla ingilizce Youtube videoları izliyorum çoğunu anlıyorum amacım teknik olarak şu seviyedeyim diyebilmek.

Hocam 2 senedir liseden mezunum en son lisede ingilizce dersi gördüm çoğu sınavdan 90 puanın üzerinde alıyordum. Bu sıralar ise altyazıyla ingilizce Youtube videoları izliyorum çoğunu anlıyorum amacım teknik olarak şu seviyedeyim diyebilmek.
Seviye tespit sınavları oluyor internette onlara girerek seviyeni görebilirsin. Örnek olarak: British Council

Kurs tarzı şeyler sadece basit ingilizce öğretir, benim 6. sınıftan kalma C2 belgem var Balıkesir Üniversitesinden. Sadece ingilizceyi hayatınıza eklemeniz lazım. Örnek olarak youtubeden videoları altyazısız ingilizce izleyin, oyunları ingilizce oynayın vb. şeyler yaparak 1-2 yıl içinde öğrenirsiniz.
Aksan işini nasıl hallederiz. Türk biri İngiliz aksanına alışabilir mi ? Veya o olmasada normal bir amerikalı gibi. Hintli gibi konuşmak istemem.

Aksan işini nasıl hallederiz. Türk biri İngiliz aksanına alışabilir mi ? Veya o olmasada normal bir amerikalı gibi. Hintli gibi konuşmak istemem.
Yabancı milleti youtube'dan veya sohbet platformlarında dinleyeceksin, onlarla konuşacaksın, zamanla farketmeden o aksan ile konuşmaya başlayacaksın.
Başta herkes hintli gibi konuşacaksın ama kimse seni bunun için yargilamaz.

Onun dışında kurs veya uygulamalardan aksan kapmanız zor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı