Cahil Instagram kitlesi

2 senedir WhatsApp dahil hiçbir sosyal medya hesabım yok. Buraya bile 2 sene ardından tekrar dün üye oldum. Yeni nesil mizahtan ve ana akım paylaşımlardan gram hoşlanmıyorum. Bahsettiğiniz saçmalıklar, robot gibi birkaç tane sosyal medya lafı ezberleyip gev gev konuşmalar, linç kültürü, popüler kültür köleliği ve daha nice düşük IQ insan mıknatısına dönüşen saçmalıklar... Instagram'da Türkiye'ye dair hiçbir şey karşıma çıkmasın diye her şeyi denemiştim ama olmuyor, Instagram bir şekilde yerli ve milli mallarımızı karşıma çıkarıyordu. Sil gitsin, şahsen gram özlemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha ülke insanların özgür olduğunu düşünecek kadar gelişmedi.

Benim kızdığım noktayı az çok anladığınızı düşünüyorum. Saçma sapan alakasız şeylerden ülkeye çamur atılmaya çalışılıyor. Mesela konu sahibi arkadaş demiş ya, ülke bunun gibiler yüzünden gelişmiyor diye. Ben de bu yorumunuz için şunu söyleyebilirim ki sürekli başkalarının yaptığı şeylere karışanlar ya da burnunu sokan kişiler yüzünden bu ülkenin gelişmediğini rahatlıkla söyleyebilirim. Bu ülke hepimizin, basit sebeplerden dolayı ülkeye çamur atılmasını kesinlikle doğru bulmuyorum.

Öyle yapılmalı zaten. Bir site veya uygulama sana zararı varsa bırakmalısın.
Neden sana zarar veren şeyin kendisini engellemek yerine ana kaynağını engelleyesin ki? Tamam ana kaynağı engellersin ama bu sefer yararlarını da atlarsın, yani direkt zarar verenin kendisini engellemek daha mantıklı 🙂

Bu mantıkla da o kitleden arınan, güvenli kitleden uzaklaşacak yani akışının genelinden. Üstelik bu mantık yanlış biraz, o zaman Technopat'ta da sevmediğimiz, saçma insanlar var diye direkt Technopat'ı sınır dışı edelim bilgisayardan, olur mu öyle şey 🙂

Technopat ile Instagram karşılaştırılamaz bence. Technopatta günde 1 cahile denk geliyorsan Instagram'da günde 1000 cahile denk gelirsin. Ayrıca iki uygulamanın kullanım amacı çok farklı.

Technopat ile Instagram karşılaştırılamaz bence. Technopatta günde 1 cahile denk geliyorsan Instagram'da günde 1000 cahile denk gelirsin. Ayrıca iki uygulamanın kullanım amacı çok farklı.
Ama ikisinin de kullanım amacı aynı, ikisi de normalde bilgi akışı ve sosyalleşme için ki ikisinde de oluyor. Üstelik Sosyal de bir Sosyal Medya aracı dolaylı yoldan. Benim orada amacım zaten karşılaştırmak değildi tam olarak, orada bilgi akışını da durduracağını söylemiştim 🙂

Beğeni alınca ne oluyor ki?
Hocam şu yorumları yapıyorlar ve sokağa çıkınca ona alkışlar gelmesini bekliyorlar:

"Edit: AYYĞĞH Aşkolar yorumum bilmem kaç milyon beğeni almış, tenk yu"

Bu durum sadece Instagram'da olan bir şey değil zaten. Mesela YouTube'da da sürekli videodaki sözleri yorumlara yazıyorlar. 🌚🌝
Özellikle bence bu çok tuhaf ve olumsuz bir durum. Yorumlar kısmı o videoyla veya kısa videoyla alakalı fikrini belirtmek için varken, veya bunun eleştrisini yapmak için varken bi' giriyorum "Nereye dönersen dön arkandaki şey hep arkandadır -Bilmem kim" gibi sözlerle dolu, yani ben orada bir eleştiri vs. beklerken önüme loopumsu bir şey çıkıyor 😃

Neden sana zarar veren şeyin kendisini engellemek yerine ana kaynağını engelleyesin ki?
Cunku moderatorlerin inisiyatifi uzerine kurulmus bir sistem vardi. Bundan hic memnun degildim ve bunun yuzunden cok basim agridi. Buraya emek ettim mi evet ama insan gibi kullanamadik. En iyisi elimi etegimi cekeyim dedim.

Karsilastirabilir. Eger Technopat'ta Instagram kadar kitlesi fazla olsaydi farki olmayacakti. Acikcasi nerede cokluk orada kotuluk.

Benim kızdığım noktayı az çok anladığınızı düşünüyorum. Saçma sapan alakasız şeylerden ülkeye çamur atılmaya çalışılıyor. Mesela konu sahibi arkadaş demiş ya, ülke bunun gibiler yüzünden gelişmiyor diye. Ben de bu yorumunuz için şunu söyleyebilirim ki sürekli başkalarının yaptığı şeylere karışanlar ya da burnunu sokan kişiler yüzünden bu ülkenin gelişmediğini rahatlıkla söyleyebilirim. Bu ülke hepimizin, basit sebeplerden dolayı ülkeye çamur atılmasını kesinlikle doğru bulmuyorum.
Abim ben direkt devleti camur olarak goruyorum. :D Her neyse bir bakima haklisin. Artik devlet AKP oldugu icin.

Konu bayagi dagildi. Moderatorler gereksiz mesajlari silerse iyi olur.

@283156 hocam ama siz başka bir şeyden rahatsız olmuşsunuz mesela. Mesela orada moderatörlerin inisifiyat inisiyatifi var mıdır, sanmam.

Onu da yanlış yazmışım ya 😂

Bunu Türkiye gelişmesine nasıl bağlayabildiğini de anlayabilmiş değilim. Birkaç sayfanın kitlesi kötü diye ülke mi kötü oldu?
O işin mizahi kısmıydı.

Boyle yorumlar yapmakta ozgurler. Herkes senin istedigin gibi yorum yapacak hali de yok. Asil sana ne bundan? Sana yorumlarin zarari varsa silebilirsin Instagrami.
Konu sadece bir eleştiri konusuydu, kişisel yorumumu belirttim.
@283156 çok doğru konuşmuşsunuz. Bir de ülke gelişimine bağlamış olayı. Ülke gelişimiyle ne alakası var? Çoğu kişinin ağzına bir laf dolanmış "Ülke bunun gibiler yüzünden gelişmiyor". Kardeşim, ülkenin gelişmemesinde senin hiç mi payın yok? Suçu, genelleme yaparak neden başkalarında arıyorsun? :D
Orası işin mizahi kısmıydı diye tekrar belirtiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı