Calisthenics başlangıç program önerisi

Evet zayıf kaslarınıza öncelik vermenizde fayda var. Kalistenik hem zevkli hem çok yararlı bir şey. Kalistenik hareketlerini yapmaya başlayınca asıl zevk orada başlıyor.

Kanka sen hiç bilgi vermiyon ya :D ben 3 set tükenişe gideceğim ama diğer harektlere enerjim kalacak mı bu aklıma takıldı nasıl olacak o zaman?

Kanka sen hiç bilgi vermiyon ya :D ben 3 set tükenişe gideceğim ama diğer harektlere enerjim kalacak mı bu aklıma takıldı nasıl olacak o zaman?
Hareketler arası yeterli dinlenmeyi sağlayın vücuda. Tükenişe gitmezseniz sağlam gelişemezsiniz kendi vücut ağırlığınızla yapıyorsunuz çünkü. 3 set yapamazsanız 2 yapın 1 yapın. Tükenişe gitmek hızlı ve iyi gelişim için önemli.

Hareketler arası yeterli dinlenmeyi sağlayın vücuda. Tükenişe gitmezseniz sağlam gelişemezsiniz kendi vücut ağırlığınızla yapıyorsunuz çünkü. 3 set yapamazsanız 2 yapın 1 yapın. Tükenişe gitmek hızlı ve iyi gelişim için önemli.

Tamamdır 1 güne kaç hareket koyayım o zaman kanka senin önerin nedir?

Tamamdır 1 güne kaç hareket koyayım o zaman kanka senin önerin nedir?

O senin kapasitene bağlı ne kadar yapabilirsen yap. Ben her gün her hareketi yapıyorum. Sabah-Akşam olarak bölüyorum antrenmanları. Mesela sabah Düz şınav, Diamond şınav, alkışlı şınav ve plank yaparken akşam squat, barfiks, düz şınav ve bilek hareketleri yapıyorum. Günden güne yaptığım hareketler değişkenlik gösterebiliyor hangisini yapmak istersem onu yapıyorum denilebilir. Belirli, sabit bir programım yok benim.

O senin kapasitene bağlı ne kadar yapabilirsen yap. Ben her gün her hareketi yapıyorum. Sabah-akşam olarak bölüyorum antrenmanları. Mesela sabah düz şınav, diamond şınav, alkışlı şınav ve plank yaparken akşam squat, barfiks, düz şınav ve bilek hareketleri yapıyorum. Günden güne yaptığım hareketler değişkenlik gösterebiliyor hangisini yapmak istersem onu yapıyorum denilebilir. Belirli, sabit bir programım yok benim.

Anladım dostum işin sırrı tükeniş yani son set tükeniş de aynı etkiyi verir mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı