Calisthenics vs Bodybuilding

Daha fazla  
Meslek
Öğretmen
Agalar 190cm boyunda 86 kilodayım. Amacım 95 civarı bir kiloya ulaşmak ama ben bunu kas kütlesi inşa ederek yapmak istiyorum. Fazla hantal olmak istemiyorum o yüzden calisthenics mi yapmalıyım yoksa bodybuilding mi? Calisthenics yaparak kilo almak zor olur mu? Çünkü daha önce bodybuilding ile çok rahat kilo almıştım ama çok hantallaşmıştım. Ama calisthenics için kilo verme amacıyla da yapıldığı söyleniyor. Bu arada ekipmanlarım sınırlı; barfiks demiri, sehpa ve tekinin max ağırlığı 12kg olan dumbbell'larım var. Hem calisthenics hem de bodybuilding geçmişim var.

calisthenics senin için elindeki malzemeler dogrulturusnda daha hoş duracaktır calisthenics sadece kilo vermek için değil vucudundaki kasları aktif olarak kullanman içinde iyi bir seçim olacaktır diye düşünüyorum.

calisthenics senin için elindeki malzemeler dogrulturusnda daha hoş duracaktır calisthenics sadece kilo vermek için değil vucudundaki kasları aktif olarak kullanman içinde iyi bir seçim olacaktır diye düşünüyorum.
Hocam ben de öyle düşünüyorum ama hedefim kilo almak olduğundan zorlar mı beni? Kilo almamı zorlaştırır mı?

Hocam ben de öyle düşünüyorum ama hedefim kilo almak olduğundan zorlar mı beni? Kilo almamı zorlaştırır mı?
Bodybuilding yaparken vucudundaki parçaları geliştirmek genelde tek bir bölgeye odaklanmak oldugu için calisthenics'e göre daha az zorlanırsın lakin calisthenics'te vucudundaki tüm kasları yada üst vucudunu olabildigince etkili geliştirecegin için senin için büyümek biraz daha zor olabilir. Kişiden kişiye bünyeden bünyeye değişim sağlayabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı