Call of Duty neden kötü bir seri?

Evet beklentiniz farklı olmalı çünkü bu oyun serisi 2008 yılında CoD 4 multiplayerı ile sükse yapmış ve o yıldan beri her sene yeni bir oyunu milyonlarca kişiler tarafından multiplayer için (ben dahil) oynanan bir oyun. CoD oyunlarının hikaye bölümleri için oynayan kişiler genele vurulduğunda bir elin parmağını geçmez.

Oyunun olayı arcade, fast paced bir shooter oyunu olması özellikle Amerikada Halo ile beraber yükselişinin sebebi budur. 2019'dan bu yana multiplayer anlamında da bir çok hardcore fanı için albenisini kaybetmiş bir oyuna dönüştü gerçi. Özellikle Türkiyede bu oyunların hikaye modlarının popüler olmasının en büyük sebeplerinden birisi 2005-2015 yılları arasındaki korsan oyunculuğun yükselişi çünkü oyunu multiplayer oynamak için parasını vermeniz gerekiyordu, e eski yıllarda kim orijinal oyunun ne olduğunu biliyordu ki Türkiye oyun topluluğunda, yine çok kısıtlıydı, özellikle PC tarafında. Ayrıyeten yine aslında CoD konsollar için dizayn edilmiş daha sonra PC'ye port edilen shooter oyunlardan, bunu Black Ops 4'e kadar doğru düzgün bir pc optimizasyonuna sahip olmamalarından da anlayabilirsiniz. Özellikle MW 2019 ile gerçek anlamda PC'ye ulaştı oyun.

Ayrıca hepsini geçtim, hikaye modlarının bir çoğunda sinematik anlamda gayet iyi iş çıkardıkları yadsınamaz bir gerçek.
Özellikle mimikler Sony oyunları kalitesinde bu yadsınamaz ama yüz milyonlarca dolar harcanıyor bu oyunlara
en kötü iyi mimikler olsun yani.

Silah titriyor içinden daha gerçekçi duman çıkıyor reload animasyonları iyi bence orası o kadar ama 4 oyundur o da aynı.
Oyunun vermek istediği gerçekçi savaş ortamı değil, bunu istiyorsan Arma, Squad gibi oyunları oynamalısın. Call of Duty oyunları daha çok arcade kafasında oyunlar olur bu sebeptende oynanışı aşırı zevklidir. Mesela ben 2009'da çıkmış mw2'yi sırf oynanışı yüzünden saatlerce oynayabilirim. Bu oynanışın üzerine basit bir hikaye katmak yeterli, hikayenin kötü olduğunun herkes farkında. Kimseninde CoD serisinden böyle bir beklentisi yok zaten.

Wolfenstein serisinin CoD'dan daha iyi olduğu konusunda katılmıyorum.

Hocam olay şu ki CoD sevenler ve oynayanlar hikayesi için değil multiplayer için oynuyor zaten oyunda hikaye yok zaten orası doğru. Bahsettiğin Wolfenstein serisi ise sadece hikaye bazlı bir oyun olduğu için oynayanlar oyunu bitirince kenara atıyorlar oyunu. CoD'un bu kadar popüler olmasının sebebi ise oyunlarının hem multisi hem battle royale'i hem de zombi modu bulunuyor ve piyasada bu oyun modlarını düzgün yapabilen yok.

ilk çıkanlar bile zamanında keyifli gelmezdi benim için.
Burada hafif saçmalamışsın.

Genel olarak sana hak veriyorum hele son dönemin oyunları artık diğerinin laciverti. Lakin COD2 gibi bir başyapıtı hele de teknolojiden yoksun o dönemde muazzam bir hikaye ve gidişatla birleştirip sunmuşlar oyunun kendine has atmosferi var sen diyorsun o dönemde bile zevk alamadım. O dönemde MW3 çıkmasını mı bekliyordun?

Açtığın konudan hater olduğun zaten belli ama eleştirilerinde bence haklı olduğun kısımlar da var. Seri halinde gidip hep üstüne koyan hep daha iyisini çıkaran kaç firma var zaten...

Kötü bir oyun serisi değil. Sadece sürekli aynı şeyleri yaptırması sıkıyor ve hikâyesi de kısa sürüyor. İkinci Ubisoft vakası olduğu söylenebilir.

Burada hafif saçmalamışsın.

Genel olarak sana hak veriyorum hele son dönemin oyunları artık diğerinin laciverti. Lakin COD2 gibi bir başyapıtı hele de teknolojiden yoksun o dönemde muazzam bir hikaye ve gidişatla birleştirip sunmuşlar oyunun kendine has atmosferi var sen diyorsun o dönemde bile zevk alamadım. O dönemde MW3 çıkmasını mı bekliyordun?

Açtığın konudan hater olduğun zaten belli ama eleştirilerinde bence haklı olduğun kısımlar da var. Seri halinde gidip hep üstüne koyan hep daha iyisini çıkaran kaç firma var zaten...
Rockstar,Naughty Dog hatta Insomniac bile diyebilirim.
2011 Resistance 3 ü her halükarda son 2 oyuna tercih ederim örnek verirsem (oynanış ve kurgu anlamında daha çeşitli olması ve benim daha çok arcade seviyor olmamdan kaynaklı)
Niye Cold War değil çünkü bence bayağı iyi oyun(raven software yaptığı zaman özeniyor işine) bölüm tasarımları yan görevler ve tabii ki hikayesi ile iyi bir oyun cold war.

Neye göre kötü bir seri? Hikaye modu mu Online modu mu? Ben Online oynamıyorum ve hikaye modunda en son sevdiğim CoD Black Ops 2 idi😀 yeni çıkanların hiçbirini beğenmedim ve hepsi birbirinin kopyası olduğu için oynamak inanılmaz bayıyor ve oyunlardan çok soğutuyor. Evet CoD hikaye olarak kötü bir seri. Online için oynanıyor aslında seri ama hikaye modu yapıyorlarsa gömüp geçmekte serbestiz😁

Kötü değil de gittikçe sıradanlaşan ve monotonlaşan bir seri desek daha doğru aslında. İlk CoD oyunları, 2000'li yıllara damga vuran oyunlardı. Getirdiği yenilikler, teknik olarak çok güçlü olmaları, oldukça iyi hikaye anlatımıyla CoD gerçekten kökleri sağlam bir seriydi.

Ama ne zaman ki para kazanma hırsı, oyun sunumunun önüne geçti, seri de çuvallamaya başladı maalesef.

Tabii kime göre çuvalladı ? En azından benim gibi 30'lu yaşlarda olan, ilk CoD oyunları tam da oyun delisi olduğu dönemine, çocukluluğuna denk gelen hikayeli FPS severlerin çoğu için çuvalladı. Yoksa hala her sene en çok satan ve oynanan FPS oyunu.

Tüm FPS oyunlar gibi CoD da bence gereğinden fazla hızlandı ve multiplayer tarafa çok daha fazla yatırım yapmaya başladı. Yeni nesil oyuncuların çoğu bundan oldukça keyif alıyor. Para da onlardan kazanılıyor. Haliyle seri de değişime ayak uydurmaya çalışıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı