Can Sungur ve Mesut Çevik'in arka arkaya linçlenmesi

Katılım
19 Eylül 2021
Mesajlar
13.770
Makaleler
2
Çözümler
89
Yer
Ankara
Mesut Çevik'i hiçbir zaman sevmemiş, Can Sungur'un ise 2017-2019 Geekyapar zamanlarını sevmiş hâla daha da arada bir o dönemlere (Özellikle Web of Shadows, Arkham oyunları ve Sen Ne Diyon serisi) dönen fakat 2020'de woke kültürüyle beyni bulandıktan sonra sevmemeye başlayan biri olarak bu ikilinin patlamasına sevindim. Sponsor yalakası, insanlara üst perdeden bakan (Ülkede insanlara üst perdeden bakmayan ve sponsor yalakası olmayan influencer çok yok gerçi) bu iki şahsiyetin linçlenirken bile üst perdeden bakmaya devam ederek kendini küçük düşürmesi ve iyice haksız duruma çıkması, kendine has ve zeki (Can Sungur'u sevmesem de kitlesi en aklı başında ve eğitimli kitlelerden biri olduğu bir gerçek) olan kendi öz kitlesinden linç yemesine rağmen paranoyaksınız diyen, canlı sohbette b*yler (CS'nin çetinin aksine forumda hem b*yler hem de ba*anlar demek yasak) yazmayı bile yasakladıktan sonra cinsel anlamda çirkin sözler sarf ederek ikiyüzlülük CS, öte yandan PS5 fiyatına 4070'li sistem alırsın dedikten sonra (Kendi adına yapılan hazır 4070'li sistem 53000 TL, PS5, 25000TL) sizin Türkçeniz kıt, bakın 4060'lı sistem 20000TL diye sözünden dönmeye çalışan bir Mesut Çevik. Gerçi Mesut Çevik'in "Kardeşim 4090'lı sistem PS5'ten daha iyi grafik kalitesinde oynadım, konsollar ölüyor yav." açıklaması bile tek başına saçmalıktan ibaret (Özellikle de bu adam ülkede insanlara teknoloji bilgini diye pazarlanırken) ama orasını göz ardı edebiliriz herhalde. CS'nin ise linç yemeye başladığımda bunu durduramayacağımı bilecek kadar linç kültürüne hakimim dedikten sonra paranoyaklaşmış insanımınız bunu siyasi video olarak göreceğini düşünemedim diyecek kadar ülkenin yönetim biçiminden ve insanımızın bilinçli olduğundan bir haber olması komik.
 
Can sungur olayı nedir tam olarak? Linçler 48dk'lık Havelsan videosu altına gelmiş ama videoda ne var diye hiç merak etmedim. 48dk babam konuşsa izlemem.
Kısaca, seçime 10 gün kala hükümet propagandası yapan bir video paylaştı. Videonun çekim şekli, konuşmalar vs. para karşılığı yapıldığını gösterirken konsept ve ziyaret edilen yer olarak birebir başka bir hükümet yanlısı influencer ile aynı içeriği paylaşmış olması da hükümet yanlısı olduğunu gösterir nitelikte.
 
Mesut Çevik şu eskiden (kel olduğu zamanlar :) ) çalıştığı forumda üyelere "vitaminsizler" diyen ve o zaman linçin kralını yiyen değil mi?
 
Konsolların öldüğü argümanı kısmen doğru aslında. Şu bir gerçek ki konsol piyasası el konsolu kısmına yönelecek. Xbox'ın zaten sonraki nesilde konsol üreteceğinden bile şüpheliyim. Adamlar oyunlarını PS'e getirdi, yani ne anlamı kaldı Xbox almanın? PC'den farkı ne? Adamların niyeti Cloud ve Game Pass zaten yıllardır dediler "Konsoldan zarar ediyoruz abi istemiyoruz." diye. PS tarafında da keza PS CEO'su gidip "Geleceğimiz cloud, mobil ve PC." dedi. Yani adamlar kendileri dedi PS konsollarında gelecek görmüyoruz diye. El konsolu üretme çabası var iki firmanın da. Çünkü Switch denen alet PS4'ü de Xbox One'ı da sollamış bir alet. Ardından gelen Steam Deck de başarılı bir alet. Tabii ondan sonra gelen ROG Ally vs. pek başarılı olmadı da onun sebebi de uçuk fiyat etiketleri. Kimse bir handhelde o parayı vermez hele şarjı 1 saat bile gitmiyorsa. İnsanlar elde oyun oynamayı seviyor. Mobil oyun piyasasının durumu belli. PC piyasası ise konsol piyasasından çok daha büyük bir halde şu anda. Anlayacağınız Xbox da PS de konsol üretme firması değil, oyun yapma ve cloud servisi sunma firması olmak istiyor. Sebebi de insanların kendi ekosistemlerine aylık ücret vererek bağlı olmalarını istiyorlar. Şahsen ana platformun PC olmasını destekleyen biriyim. Konsolların o kısıtlayıcı yapısı ve yıllardır izledikleri saçma exc politikasının işe yaramadığı ortada artık. PC çok daha işlevli bir cihaz ve çok daha fazla kullanıcıya sahip her ne kadar konsollar daha ucuz osla da. Konsolların ucuz olması da bunun bir sebebi zaten, firmalar konsollardan zarar ediyor. Neyse işte anlayacağınız "Konsollar ölüyor." argümanı bugün geçerli olmasa da er ya da geç geçerli olacak gibi duruyor. El konsollarının geleceği açık. Gelişime gayet açık bir teknoloji. Firmalar da bu yöne yönelecektir diye düşünüyorum ki öyle görünüyor.

Ayrıca CS'nin eski zamanlarını severim, Mesut Çevik'i hiç sevmem zaten. CS'yi de sevmiyorum şu anda. Özellikle de TSK videosundan sonra.
 
Can sungur eskiden iyiydi en azından. Haberleri ve oyun incelemelerini bunlardan izleyen de zaten akıl aramayacan + teknolojide ise shiftdelete gibilerde de aramayacan. Oyun bilgisine güvendiğim tek adam Tunca Arslan açıkçası gerisi boş geliyor bana.
 
Can sungur eskiden iyiydi en azından. Haberleri ve oyun incelemelerini bunlardan izleyen de zaten akıl aramayacan + teknolojide ise shiftdelete gibilerde de aramayacan. Oyun bilgisine güvendiğim tek adam Tunca Arslan açıkçası gerisi boş geliyor bana.
Gerisi para alıp övüyor her şeyi ya zaten. Dost Kayaoğlu mesela Sony'nin yaptığı en kötü şeyi bile övüyor artık. Rise of the Ronin'in teknik anlamda ne kadar rezil olduğundan kimse neden bahsetmedi acaba? Mesela oyun 1080p 60FPS bile sabit çalışamıyor ki PS3 grafiği anca var. Ama kimse bahsetmiyor niyeyse. Enis Kirazoğlu incelemeciden çok haber kanalı zaten ki Enis'i ben hazır noodleı iyi pişiren bir insana benzetiyorum. İçeriği tek seferde tüketmelik ama onu iyi pişiriyor ve "İyiydi." dedirtebiliyor. Dost Kayaoğlu ise para almayınca (Para alınca sabah akşam Sony över kendisi. Para dediğim sadece Türk Lirası vs. değil, oyun keyi vs. de bunun için geçerli ki Sony adama direkt konsol yolladı hani adam Sony'den torpilli değil de demezsiniz artık.) oyunu gömmek için iyice yer arıyor. Mesela SMTV'i sıra tabanlı diye gömmüş adam. Şahsen SMTV beni de pek açmamıştı (Yeni sürümü 1600TL'ye almayı düşünüyorum çünkü hem fiyat fena gelmedi hem de uzun içerik hani en azından paramın karşılığını verir.) ama gidip sıra tabanlı bir JRPG'yi sıra tabanlı diye gömmek de ayrı komik. Ki SMTV'in baktığım kısmında bile savaşlar Persona 3 Reload'dan çok daha iyiydi ki bu adam Persona savaş sistemi övüyordu. (Şahsen savaşların 5'ten iyi olduğunu düşünüyorum. 5'te o rastgele gelen bufflar ve showtimelar bana savaşlara hakim değilmişim gibi hissettiriyordu. Yeni teürji sistemini çok daha fazla sevdim. Ayrıca animasyon olarak da çok daha smooth.) Yani kısaca bir dediği bir dediğini tutmayan bir adam Dost Kayaoğlu. Başka bir oyunda övgü kaynağı olan şey başka oyunda onun için sorun oluyor niyeyse.

Tunca Arslan ise büyük sponsorları olmadığından tarafsız oluyor genellikle ve gerçekten de güveniyorum adamın oyun zevkine. Gerçekten iyi zevkleri var. Diğerleri gibi popüler olan veya kendisine beleşten yollanan konsolun oyununu övmüyorlar.
 

Geri
Yukarı