Capture Card devresi elektrik çarpması yaşatır mı?

182198

Kilopat
Katılım
24 Ağustos 2017
Mesajlar
177
Selamlar, capture Card'ım çok ısınıyordu çözüm olarak internette coverını çıkarın yazmışlar. Ben de kalıbını çıkarıp böyle kullanmaya karar verdim ama bir sorum var. Bu devreye dokunan birini elektrik çarpar mı?
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20220118_160624.jpg
    IMG_20220118_160624.jpg
    38,7 KB · Görüntüleme: 42
Çarpmaz, demeyelim de belki çok hafif gıdıklar. Çalışır halde dokunmanızı tavsiye etmem kart zarar görebilir.
 
O devreden geçen akım USB 2.0 ise max 5V
USB 3.0 ise max 9 V olur.
Yaralayıcı şekilde çarpması mümkün değil.

Fakat burda endişelenilmesi gereken durum; eğer elle çok fazla dokunursanız vücuduzdaki statik elektrikten veya çalışırken dokunursanız eliniz bir iletken olarak görev göreceğinden dolayı, levha üstündeki devreleri kısa devre yaptırabilir, hatta yakabilirsiniz.
İmkan varsa uygun bir kutu ayarlayın; imkan yok ise elektrikbandı ile sarın etrafını.
 
Merhaba. Capture kartınızın aşırı ısınma gerekçesiyle açıkta çalışması çok sağlıklı değildir hocam, istenmeyen el temasları mutlaka olabilecektir çünkü. Üzerindeki havalandırma deliği fazlaca olan (Modemlerin plastik kutuları çok ısındıkları için genellikle fazla havalandırma deliklidir) uygun VDSL/ADSL Wİ-Fİ modem kutusu içine, capture kartın çıkış portları için de uygun delikleri açarak mutlaka uygun kapalı kutuya yerleştirmenizi öneririm. Aşırı ısınmayı azaltmak için kutu üzerine 80 mm'lik 12 volt 1 adet kasa fanı monte edip harici 12 volt AC/DC adaptörle besleyip yeterince soğutabilirsiniz, aşırı ısınma durumu kapalı, çok delikli bir kutuyla yine de oluyorsa.

5 volt DC için çarpma riski değil vücut statik elektriğiyle kart chipset'lerinin el temasında bozulma riski her zaman bulunuyor. Kolay gelsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı