Casper Excalibur G650 RAM Yükseltme

Makaleler
3
8GB DDR4 2400 MHz olarak bildiğim laptopum var. Ekstradan 8 GB'lik bir RAM takviyesi daha taktırmak istiyorum. Ancak servisle görüştüğümde aşırı derecede fahiş fiyat söylediler. Ben de internet üzerinden RAM alıp taktırmayı düşünüyorum. RAM bilgilerim bunlar, yani benim bulamadığım bilgiler bunlar, bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

1548663609975.png

Son düzenleyen: Moderatör:
2400 MHz CL17 RAM alacaksınız.

Kingston, Samsung, Crucial, SK Hynix alınabilir.

Kingston, Samsung, Crucial, SK Hynix alınabilir.

Ram yuvaları uyumlu olur değil mi çünkü servis ile görüştüm Micron diye bir marka önerdiler yani kullanınan ram markası buymuş, 500 tl fiyat söylediler. İnternette aynı ürünü buldum 380 TL fiyata ürünü şimdi aldığımda kargodan geldikden sonra uyumsuzluk olursa tekrardan iade felan olayı sıkıntı olur diye düşündürüyor beni napsam diye.

8GB DDR4 2400 MHz olarak bildiğim laptopum var. Ekstradan 8 GB'lik bir RAM takviyesi daha taktırmak istiyorum. Ancak servisle görüştüğümde aşırı derecede fahiş fiyat söylediler. Ben de internet üzerinden RAM alıp taktırmayı düşünüyorum. RAM bilgilerim bunlar, yani benim bulamadığım bilgiler bunlar, bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Eki Görüntüle 363777
kingston kvr24s17s8/8 modelini internetten en ucuz nerden bulabilirsen alabilirsin 8 gb 2400 mhz cl17 1.2v

Servisden gittim taktırdım, 390 tl ye mâl oldu ürün garantili olduğu için servis işlem ücretini almadılar, söyledikleri rakam servis işlem ücretiyle berabermiş. Şu anda 16GB Ram mevcut cihazda, ancak kullanabilir miktar, 15.6GB gösteriyor bunu nasıl düzeltebilirim?
1548686561295.png

Servisden gittim taktırdım, 390 tl ye mâl oldu ürün garantili olduğu için servis işlem ücretini almadılar, söyledikleri rakam servis işlem ücretiyle berabermiş. Şu anda 16GB Ram mevcut cihazda, ancak kullanabilir miktar, 15.6GB gösteriyor bunu nasıl düzeltebilirim?
O şekilde görünmesi gayet normal. Hiçbir sıkıntı yok. Benimki de böyle görünüyor buyrun bakın:
explorer_2019-01-28_17-54-34.png

onboard ekran kartı olmayan sistemlerde 16 gb görünür.sizin laptobunuzda onboard ekran kartı olduğu için sistem belli bir kısmını oraya ayırıyor. biosunuz onboard ekran kartına ayrılan mb yi değiştirmenize izin veriyorsa ordan düşürebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı