İnceleme Casper Excalibur G870 neden alınmaz?

Evet frame generation modla yüklemiştim cyberpunkta öyle 100 fpslerde dolaştı ama rdr 2 de ultra değil yüksek-ultra ayarlarda oynuyordum.
Sizde olan model RTX 4060 değil mi ? 3060'mış belirtmişsiniz unutmuşum yukarıda.

Evet frame generation modla yüklemiştim cyberpunkta öyle 100 fpslerde dolaştı ama rdr 2 de ultra değil yüksek-ultra ayarlarda oynuyordum.
En fazla kaç W kullanıyor acaba RTX 3060 merak ettim sizin laptopta. Acaba 80W mı ondan mı ısınmıyor ? Yüksek performans moduna bakacaktım dediniz baktınız mı ?

Maksimum 105 watt

Maksimum 105 watt
O zaman sizde görürsünüz ekran kartında 87 dereceyi benden söylemesi. Her oyun yapmıyor mesela birazdan Witcher 3'e gireceğim gpu %100 kullanılmadığı için genelde 90W değerlerinde gezdiği için hem güzel fps alıyorum hem gpu throttle yemediği için fps aşırı derecede düşüş yaşamıyor oynanıyor yani. Bazı oyunlar var mesela sürekli thermal sıcaklığında çalışıyor GPU. Cpu her türlü PL1 yiyor ona güzel macun veya sıvı metal harici yapacak bir şey yok.

Son düzenleme:
Yüksek Performans modunu denedim rdr 2 de ilk defa bu kadar yüksek değerler gördüm ama açmaya gerek varmı diye kendime soruyorum şahsen. Bana sadece parlaklık arttı gibi geldi. Çok yüksek sistem isteyen oyunlarda bilgisayarın açmadığı oyunlarda açılabilir. 80 fps alacağıma 60 fps alırım sıcaklık artmasın yeter. Anlaşılan gta 6 için ayrı bir soğutma sistemi gerekiyor Bir de bu sadece casper veya monster pc lerde mi oluyor hp victuslarda acer nitrolarda olmuyor mu ?

Acer Nitro 16 da işlemcide becnhmark testlerinde 90 dereceleri görüyor diye biliyorum ama throttle yemiyor haliyle GPU da o oranla daha iyi yani GPU Casper kadar ısınmıyor. Lenovo LOQ da böyle. Acer Nitro 16 için fabrika çıkışlı sıvı metal macun ile geliyor diyorlar ondanda olabilir ama soğutması genel olarak güzel diyorlar. Casper'a ise soba derler zira 1 tane çıkış noktası var ve 2 bakır borusu var bu laptoplarda 4 5 tane oluyor normalde. Kısacası etin yahnisi kara olur muhabbeti.

Sen ısınmasın diye tam performans kullanmazken onlar kullanabilecek aslında sen RTX 4060 değil 4050 kullanır gibi oluyorsun kısmen ama bu ofis modunda geçerli. Oyun modu ve yüksek performans modu canavar ama GPU ve CPU çoğu oyunda throttle yemeğe müsait. Bir de MUX'ta performans etkiliyor. Hibrit mod mesela çok hoş daha az ısınıyor şarj süresini uzatıyor ama harici modda en performanslısı lakin şarj süresi kısa.

HP Victus 15'ler limitli cihazlar 70W TDP limiti var Casper'ın ofis modu gibi yani haliyle karşılaştırmak doğru olmaz o yüzden 16 kasasını önerirler ama soğutmaları nasıl bilmiyorum lakin o bile GPU soğutma anlamında daha başarılı olabilir.

Teknosa da rastgele gidip g870 modelini bir göz atmak istedim.Görev yöneticisini açtım sistem boşta iken ekran kartı 73 dereceydi.Ne olduğunu anlayamadım Acaba o cihazmı sorunluydu? yoksa genelimi böyle?

Teknosa da rastgele gidip g870 modelini bir göz atmak istedim.Görev yöneticisini açtım sistem boşta iken ekran kartı 73 dereceydi.Ne olduğunu anlayamadım Acaba o cihazmı sorunluydu? yoksa genelimi böyle?
Hangisi 73 derece Gpu mu ? Cpu mu ? Ben gittiğimde derecelere bakmadım ama altı sırf toz tutmuştu laptopların. Uzun süre çalıştırılıyorlar ve kapatılmıyorlar ondan kaynaklanıyor bu yüzden vitrin ürünü önermezler veya daha ucuz olur mesela.

Gpu 73 dereceydi kullanımın %0-3 arası olmasına rağmen.Görevliye sordum şebeke,elektrik cart curt bahsettide sanırım bilgisiz biriydi.Sonuçta bu cihazlar adaptör ile çevriliyor elektrik konusunda sıkıntısı olamaz.Sizin dediğiniz gibi olabilir belki haftalardır açıktır o cihaz.

Benim cihazım boşta bu derecelerde. Konuda paylaşmadığım için sen söylemişken atayım diyorum.

Zaten soğutma berbat konuda da belirttim ve üstüne haftalarca açıksa yapar bu cihaz belki Casper değil Monster'da yapar veya Asus'ta yapar ama yapar yani. Şu an 3000 rpm fanlar ve cpu 39 veya 40 derecede tutuyor kısaca ortama da bağlı sanırsam. Ortam soğuk olunca rpm 2000 değerlerinde 40 dereceye sabitliyor sanırım yani laptop kendini boşta 40 dereceye sabitleyecek şekilde rpm döndürüyor.

Değerleriniz laptopa göre gayet iyi ve olması gereken değerler.Demekki vitrin yerine kullanıcı değerlerine bakmak daha sağlıklı.Çünkü dediğiniz gibi o cihazların ne kadar süredir açık olduğu belli bile değil,stabil bir performans beklemek yanlış olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…