İnceleme Casper Excalibur G870 neden alınmaz?

Bence de öyle, benim laptopta sabahtan beri açık gerçi ama bu halde. Ben Teknosa'da gezerken G870'in altını kaldırdım ve toz içindeydi mesela şok olmuştum. Ne zamandan beri açık belli değil.
Sıcaklık değerlerine bakmak aklıma gelmedi, kafa zehir. İki tane fan aynı yerde altında geniş bir ızgara var tam oralar full tozdu. Yani fanların olduğu yeri özellikle tozlanmış.

Direk oraya bakmıştım ben ,soğutma performanslarını hep merak ederim laptopların.

Direk oraya bakmıştım ben ,soğutma performanslarını hep merak ederim laptopların.
Ben altına neden baktım hatırlamıyorum ama 2 tane fan aynı yerde ve fanların tam altında toplanan tozu görünce bu nasıl mümkün oldu ? Diye düşünüyordum. Ben ilk defa oyuncu bilgisayarı kullanıyorum hocam ondanda kaynaklı olabilir, daha önce Asus X550V kullandım soğutma tek fanlıydı ısınıyordu ama bu laptopu alıp 80 veya 90 dereceleri gördüğümde evet gerçek ısınma buymuş dedim.

Yıl 2024 hala şu laptopların soğutma performanslarını çözemediler,tamam bir masaüstü performansı beklemem ama en azından o kasaya akıllıca bakır borular olsun hava sirkülasyonu olsun iyi halletmeleri lazım.İyi soğutması olan modeller ise çok pahalı oluyor,düşük bütçede ise sadece işlemci + ekran kartı ön planda olup diğer parçalar kalitesiz seçilince bunlar ortaya çıkıyor,keşke durumumuz olsada high-end premium laptoplar alabilsek

Çok haklısınız Casper'ın 2 bakır boru ile bu cihazı çıkarması zaten başı başına dedikleriniz ile bağlantılı. Global markalarda yapıyor ama onlar TDP limiti tercih ediyor veya bakır boruyu arttırıyorlar lakin 2 fan yetişemeyebiliyor yine de. G870 aslında limit olarak iyi bir cihaz ama soğutması limitine göre berbat. RTX 4060 100W üstü zaten pek performans olarak fark yaşatmıyor mis gibi 105W Gpu var içinde ama sıcaklıktan kullanabilirsen.

Lenono IP Gaming bu cihaz hakkında ne düşünüyorsunuz, fiyat bayağı iyi geldi bana. Yanına +8 RAM ve 256 GB SSD daha ekleyince 24.400'e geliyor. R5 6600H - RTX3050 - 750 GB SSD - 16 GB RAM olarak fena değil sanki.

Soğutma sistemi baya iyi gibi.

Bilemedim almayı düşünüyorsan konu aç çünkü 85W 3050 varmış içinde şimdi 3050 için iyi mi kötü mü bilemedim. Bütçeye daha iyi opsiyonlar olabilir ama laptop güzel sadece 3050 performansı eh işte. İşlemci zayıf mesela.

Son düzenleme:

Bu konuya kadar düşünmüyordum aslında ama biraz piyasaya bakınca ikilemde kaldım

Bu konuya kadar düşünmüyordum aslında ama biraz piyasaya bakınca ikilemde kaldım
Hocam işlemci zayıf ama laptop güzel. Ucuzluğuna aldanma işlemci İ5 12450H'dan geride ve oyunlar 2024 yılında minimum İ5 12450H falan istiyorlar.

Bu cihaz ısınmaz ekran kartı da 85W gayet ideal 3050 için.

Bu konuyu açalı daha çok olmamışken Casper yine durmamış bir sponsorlu içerik daha çıkmış...
Soğutma performansıyla öneren mi ararsın ? Yoksa MSI afterburnerda çoğu değeri açmadan oyun testi paylaşanları mı ararsın ?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Artık reklamlara para yatırmak yerine ürünlere mi yatırım yapsa ne ?

Sonra Ömer eleştirdi oluyor.

Son düzenleme:

Şu kızın videolarını harbiden seviyordum ama bu olmamış. Cihaz aşırı ama aşırı kötü nasıl hala övüyorlar anlamıyorum. Ben de kullanıyorum ama ben de pişmanım. Kullanıp da memnun kalanı zaten görmedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…