İnceleme Casper Excalibur G870 neden alınmaz?

Yani YouTuber olsam ve şöyle 3 4 tane bedava verseler memnun kalabilirsin. Ucuza alıp memnun kalanlarda olabilir ama şu an mevcut fiyatlarıyla pek mümkün durmuyor.

Bende 27k ya almıştım

Güzel fiyat, ben senden 3 ay sonra aldım sanırım o yüzden bu kadar fiyat farkı oluşmuş. Senin elindeki freedos mu ? Değil mi peki ?
Bendeki rtx 3060 ,i5 12.nesil,16 gb ram 1tb ssd li olan versiyonu var. Ayrı olarak mcafee 2 yıllık antivirüs programını aldım ürün bana direkt windows 11 lisanslı geldi. Sağ tarafta windowsu etkinleştir filan yazmıyor. Toplamda 27 bin tl verdim.

Mcafee gereksiz bir program. RTX 3060 ile RTX 4060 arasında dlss 3 harici çokta fark yok. Freedos versiyonları daha ucuz olıyor ama freedos olmayan versiyonları da garip bir şekilde aşırı fiyat bindirmiyor.

Uzun uzun deneyimler sonucu şunu söyleyebilirim ki; G870 cpu kullanmayan oyunlarda Gpu'nun thermal yememesi sayesinde güzel performanslar alabiliyor. Örneğin Voxlonds demo oynuyorum, cpu 10W değerlerinde ve kullanımı düşük ancak Gpu %95+ ve kullanım 95W ile 105W arası olmasına rağmen sıcaklık 84 ile 80 derece arası git gel yapıyor. Yani asıl sorun cpu'yu 30 40W değerlerinde çalıştıran ve üstüne Gpu'yu da haşat eden oyunlarmış. Isınma sorunun kaynağı kısaca aynı bakır boru üzerinden hem cpu hem gpu soğutmaktan kaynaklanıyor, bunun kanıtı da işte Gpu'yu %80 lerde kullanan oyunlarda oynamama rağmen cpu 40W değerlerinden düşememesi sebebiyle Gpu'nun ona rağmen thermal yemesi.

Bununla ilgili görsellerde paylaşacağım birazdan. Bu yaşadıklarım MUX harici modda ve Control Center yüksek performanstayken oldu.

Bu oyun test yapayım derken beni garip bir şekilde sardı.

Gördüğünüz gibi oyun cpu kullanmıyorsa ekran kartı ve cpu thermal yemeden 0 kasma 144 fps alabildiğiniz oyunlar oluyor. Ekran kartının %100 kullanım olduğunu da yeni fark ettim.

Yani performans ekran kartının sıcaklığının yüksek olması harici güzeldi.

Son düzenleme:
Müsaadenizle ben de şu bilgiyi salmak istiyorum Casper'a laf söylüyoruz öyle üret böyle üret diye de adamlar üretmiyor ki zaten Çin malı olan Thunderobot 911X modeline sadece LCD kapağı değişip piyasaya sürüyorlar kendi ürettikleri hiçbir şey yok

Dosya Ekleri

• ph-11134207-7r98t-lt4wri2lszlwa2.jpg
    278,9 KB · Görüntüleme: 61

Bak sen şu işeee vay be ben bu olayı bilmiyordum. Gerçekten üretmekten bile acizmişler.

VA panel neredeyse her monitorde bu sorunları yaşarsınız sorun panelde IPS panel alsaydınız sorun cıkacagını dusunmuyorum.

Degişim ya da tamir etmeyede gelmiyorlar umarım hakem heyeti onaylanırda paramı geri alırım fakat sanmıyorum bu ülkede adalet yok.

İsterseler 1000 kere değiştirsinler sorununuz cozulmez buyuk ihtimalle cunku ortada bir arıza yok

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…