Casper Excalibur tüm oyunlari açar mı?

Sistemine bağlı. Ben Excalibur G770 8dhot modelini (8 GB RAM, i5 10300H GTX1650) kullanıyorum şimdiye kadar hiçbir sorun görmedim. RDR2'de yüksek ayarlarda 25 30 FPS, orta ayarlarda rahat 60 FPS aldım.
 
Sistem özelliklerine göre değişir ama Excalibur alınmaz, kötü yazılım, kalitesiz kasa yetersiz adaptör bir süre sonra fazla ısınan cihaz gibi sebeplerden dolayı.
 
Excalibur serisi çöp anakartı, beceriksiz çalışanları ve saçma BIOS hevesi yüzünden kesinlikle tercih edilmemeli. Diyelim ki RTX 3050Ti ve 45W TDP'li I5-11400h işlemcisi olan bir Excalibur tercih ettiniz. Öncelikle adaptör 120W yani bir güç sıkıntısı buradan doğuyor. İkincisi adaptörü yükseltelim diyemezsiniz çünkü çöp anakartı sadece 120W'a göre dizayn edilmiş. Ayrıca bu güç sorunlarını gizlemek için BIOS güncellemesi ile işlemci ve ekran kartını tamamen kıstılar. İşlemci 27 Watt'dan daha fazla güç çekemiyor. Çekse bile ısı sorunu devreye giriyor. Thermal ve power throttle yiyerek asla turbo boost hızlarına çıkamıyor. Hatta çoğu oyunda 1.8 GHz üzerine bile çıkamaz. Ekran kartında da aynı durum var. 68 Watt'dan fazlasını nadiren çekiyor fakat yine sınırlara takılıp aşağı çakılıyor. 1485 MHz hızının üzerine çıkmakta zorlanıyor. Yani yüzde kırk civarı performans kaybı yaşıyorsunuz. İşlemci undervoltuna izin verilmiyor. GPU undervoltu yaparak 20-32 Watt gibi bir güç kazancı ve 7-20 derece sıcaklık düşüşü sağlamıştım. Rakiplerinin aynı özellikteki bilgisayarları 1912 MHz civarında ekran kartı ve turbo boost hızlarında işlemci performansı verebiliyor. Fiyatı konusunda da asla geri adım atmıyorlar. Zamanında hepsini tecrübe edip kurtulmuş birisi olarak size tavsiyem toplu olarak dava açın. Yeni alan arkadaşlar da iade için ellerinden geleni yapsın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı