Casper kötü bir marka mı?

Recep abi bi mesajda çok güzel özetlemişti "bios güncellemesi almayan markadan hayır gelmez" diye. Aynen öyle bios güncellemesi falan almıyor. Diğer parçalar da ittire kaktıra şans işi güncelleme alıyor.

Diğer arkadaşlara katılıyorum, merdiven altı firmalara damga basıyorlar resmen, en kalitesiz anakart, ram, ne varsa onu koyuyorlar özellikle laptop için geçerli bu.

4 yıl önce casper marka bir laptopbum vardı wifi bağlantısı sürekli sorun yaratıyordu, sorunu wifi modülünü değiştirmekte buldum laptoptan söktüğüm markayı hayatımda görmedim duymadım zaten binbir zorlukla hangi marka olduğunu bulabilmiştim, ne internet siteleri vardı ne bir şey. Driver güncellemesi de hiç gelmiyordu benim laptoba bu arada.

Gram memnun değildim.
 
Sorun sende sanırım, önceki konudaki gibi saçmalıyorsun.
- Kimseye Casper aldı diye hakaret etmeye hakkın yok.
- Aldım ve memnunum.
- Senin forumlardan uzaklaştırılman gerek.
Kimseyle bu şekilde konuşamazsın.
Cihazı aldıysan konuş, almadıysan geç git.
Casper, James Donkey, Rampage ve Hadron gibi markalarla aynı seviyededir. Ürünleri kalitesiz ve satış sonrası hizmetler(Garanti, teknik servis vs.) çok kötüdür. Iyi ürün çıkması tamamen şanstır ve cihazınız bozulursa çok uğraşırsınız. Tüketici Hakem Heyeti'nde hakkınızı aramaya çalışırsınız. Bizim derdimiz kim Casper almış falan değil. Bu kadar kalitesiz bir marka için insanlar para veriyor. Sonrasında pişman oluyorlar. Casper almak parayı sokağa atmaktan başka bir şey değildir.
 
Geçmişte Casper partnerlerinden biri olan bir şirketin kurumsal danışmanlık tarafında çalışmışlığım var. İlk aylarda kendi işim olmadığında boş boş oturmak yerine teknik servise inip yardımcı oluyordum. Satılan her sıfır ürünün o kadar büyük bir yüzdesi sadece birkaç ay içinde geri geliyordu ki o teknik servis kurumsal işleri yapamıyordu. Kendi departmanım genişleyip çok sayıda sözleşmeli kurum bağladıktan sonra kendime kurumsal destek departmanına bağlı yeni bir teknik servis ve ekip oluşturdum. Kısa süre sonra Casper teknik servis departmanı benim departmanımdaki teknik elemanlara da göz dikmeye başlamıştı. :D

Sözün özü Casper ürünlerinin hata oranı global markalara göre çok daha yüksek. Elektronik ürün almak biraz da karpuz almak gibidir, sorunsuz olması için biraz şansa ihtiyacınız vardır. Casper alacaksanız biraz değil, büyük şansa ihtiyacınız var demektir. 10 yıl sorunsuz çalışan Casper ürünler de var ancak ilk yıl içinde satılan sıfır ürünlerin "en az yarısı" teknik servis görüyor.
 
Casper S500 laptop almayı planlıyorum bazı kötü yorumlar okudum memnun kalan da var ama emin değilim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bende var kullanıyorum tek sorun cihazı yüksek performansa alıp saatlerce CS LOL falan oynadığım zaman ısınıyor çok nadir 80 dereceye çıkıp iniyor yük altında 70-75 derece arası çalışıyor.
 
Casper kadar kalitesiz ve ilgisiz bir firma daha yoktur eminim. Bütçem olmadığından ve sistem özellikleri iyi geldiğinden 2 sene önce Casper F600 aldım ama keşke almaz olaydım dedirtti çoğu zaman. İlk 3. ayında kasası çatladı ve başvurduğum mahkemede bile türlü yalanlarla kendilerini haklı çıkartıp 180 ₺'ye kasayı değiştirdiler, daha sonra bataryası öldü resmen 9 ay içerisinde ve aşırı ısınma oluyordu üstüne de bios yanınca servise gönderdim bataryasının, usb slotlarının ve fanın düzgün çalışmadığını söyledim farklı güç modunda kullanın ve tek bir usb slotu kontrol edip "sağ taraf düzgün çalışıyor" diyerek geri gönderdiler. Şuan bilgisayarı letgo'da ilana koydum ve temennim bilgisayarın satılıp o bütçeye daha uygun bir başka model bulmak.
+ Tek artısı sıcaklığı ve elimde bozulması yönünde korkum olmadan bir çok oyunu düşük veya orta ayarlarda oynayabiliyorum. Aralıksız 4 ay boyunca günde 8-10 saat CS:GO ve FIFA 20 oynattı bu bilgisayar ve umarım elimde patlamadan satarım.
 
Ben bir keresinde çocuklara Casper tablet almak gibi bir hataya düştüm. Servisine götürüp getirmekten usandım artık. Bir de cihazı bir kere sıfırıyla değiştirdiğim halde. Garantisinin bitimine son 6 ay kala da ucuz pahalı demeden sattım. Evet servisi çok yardımcı oldu ama malı kalitesiz olduğundan sorunlar tekrarlayıp durdu. Daha Casper almam.
 

Geri
Yukarı