Casper mı, toplama mı?

Eki Görüntüle 132419 Bari bunu al onu alacağınıza bunu alın o Casper kasaya GTX 950 takamazsınız PSU yetmeyecektir. Bunu alın illa i7 diyorsan. İşletim sistemini kurmakta birşey yok.
Sorması ayıp ekran kartı nerede acaba ?
Arkadaşlar hali hazırda onlarca alınmış ve denenmiş sistem toplama konusu ve videosu bulunmakta. Bunlara bakın.

Ben 2009 dan beridir casper kullanıyodum. Q6600, 4gb ddr3 1333mhz, hd 4650 grafik kartı, msi g31 anakart, 350w neidüğü belirsiz güç kaynağı, lg 24x dvd-r, 19" aoc monitör, klavye ve faresiyle birlikte 1200tl gibi bi fiyata almıştım. 2013 denesinde hd 6950 ve 750w güç kaynağı aldım. Geçen senenin yazına kadar kullandım ve bi sıkıntı yaşamadım. Yalnız o zaman hesap ettiğimde ortalama 1000tl ye aynı kasayı toplayabilirdim ki daha iyi bir grafik kartıyla. Yalnız işletim sistemim korsan olacaktı. Tek artısı şu olmuştu; orjinal windows 7'm vardı. Genelde casper ı kullanan arkadaşlar casper kullanmamış insanlardır. Şunu da söyleyebilirim: casper da arıza yaşanıyor, bu bir gerçek. Fakat forumda hergün onlarca konu görüyoruz. Performans düşüklüğü, sistem arızası vb. Bu yazım sadece bilgi vermek amaçlıydı.

Şu dönemde casperdan bilgisayar alınmaz. Toplamak daha mantıklıdır.

Benim Casperda ki beğendiğim yönü İ7 4790 8GB RAM olması ve işletim sistemi hazır zaten ekran kartınıda GTX 950 ile değiştirmekti.Toplamada kıyasladığımızda İ5 4460 İ7'ye göre güçsüz kalıyor. Bende PC toplama taraftarıyım ama bu PC uygun geldi sormak istedim.

Casper'ın içindeki parça maaliyeti Casper'ın satış fiyatından çok daha azdır ki Casper kâr etsin, alıp kendin topla :)

Kesinlikle Casper al. Toplama da neymiş (!). :)

Sorması ayıp ekran kartı nerede acaba ?
Arkadaşlar hali hazırda onlarca alınmış ve denenmiş sistem toplama konusu ve videosu bulunmakta. Bunlara bakın.
Bilader arkadaş GTX 950 takacak. Ekran kartı koysam çıkarıcak ne anladın bu işten? Hocam i7'ye aldanmayın anakart, RAM, PSU gibi şeyler en kalitesiz markada ve güçte o yüzden alacağınız i5 4460 lı sistem daha iyi olur. Hem i7 olması size fazla bi artı kazandırmaz. 2200 TL bütçeniz varsa GTX 960 bile sığar o sisteme.

Bilader arkadaş GTX 950 takacak. Ekran kartı koysam çıkarıcak ne anladın bu işten? Hocam i7'ye aldanmayın anakart, RAM, PSU gibi şeyler en kalitesiz markada ve güçte o yüzden alacağınız i5 4460 lı sistem daha iyi olur. Hem i7 olması size fazla bi artı kazandırmaz. 2200 TL bütçeniz varsa GTX 960 bile sığar o sisteme.
Ekran kartı koysan neden çıkarsın ? O sistemin ekran kartını beğenmediği için çıkarıp yerine başka takmayı düşünmüş yoksa elinde olduğundan değil.

ÖZGÜR CEY SİSTEM.PNG

Ö.CEY 2. SİSTEM.PNG

Bu iki sistemden hangisi müsait olursa onu alacağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı