Casper'a karşı ön yargı neden?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Elinizde hazırda tost makineniz yok ise, sabahları kullanım için idealdir. Şaka bir tarafa onlarca oyun oynadığım bir Casper notebookum vardı bir zamanlar. Gerek performans olarak gerek tasarım olarak güzeldi fakat bir sorunu vardı ki beni hayatımda bir daha Casper bilgisayar almamaya zorladı. Bu sorunun adı "DEĞİŞTİRİLEBİLİR GRAFİKLER". Bazıları için tam bir stres kaynağı olan bu özellik ile kaç defa format attığınızın, kaç kere ekran kartı sürücüsünü kurmaya çalıştığınızın bir önemi yoktur. Aşağıda Casper a ait grafik performans temsili grafiğini sizlerle paylaşmakta mutluluk duyarım. (GIF aslında üç markanın temsili içindir.)

9DgR1r.gif

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış Bilgilendirme
Casper alacak arkadaşlar sakın başkasının yorumlarına kapılmayın. Ben aylardır kullanıyorum en ufak hata vermedi. Herkes şans oyunu gibi yorumlar yapmış emin olun Lenovo, asus, HP veya farklı bir markayı öven varsa, o kişinin kullandığı model o'dur. Android- iOS olayı gibi. Kısaca Casper almanızı tavsiye ederim. İyi forumlar.

Not : Düşük sistemli bilgisayar alıp bilgisayarı kötüleyenlerde ayrı bir mantıkta

Her markada sorun çıkma ihtimali elbette var ancak şunu sorayım; Hiç Casper'ın "yetkili" servislerinden birinde çalıştınız mı? Eğer cevabınız evet olsaydı zaten bunu yazmazdınız. Satılan "SIFIR" ürünlerin (laptop - tablet ve telefon) neredeyse yarısı birkaç ay içinde geri dönüyordu. Bu hata oranı tanınan önemli global markalardan birinde olsaydı, o firmanın üstüne tabiri caizse toprağı atarlardı.

Casper laptopların kasadaki malzeme kalitesizliği 2. defa anakartımın bozulmasına neden olmuştur bir defa o hataya ya anneniz ya da babanızın düşüp de aldıysa ancak Casper sahibi olursunuz. Her zaman papaz pilav yemez evde 4 PC var. En rezili Casper onuda işlemci ve anakart yükselterek biraz adam edebildim Casper laptop bakarken kendinizi ev aletleri bölümünde hissedin ve bir adet tost makinesi alıp çıkın çift kaşarlı tostu iyi ve hızlı eritir. Teşekkürler Casper.

Vallahi güzel kardeşim ben senelerdir ASUS kullanıcısıyım. Abim benim haberim yokken Casper Nirvana almış. Bilgisayar tarihi eser sayılır, 9 senelik ama 9 sene boyunca ne bir servise gitti ne bir mavi ekran hatası verdi. Hatta yanlış hatırlamıyorsam Nirvana-TW8'di sanırım. Üzerinde Core2 Duo işlemci, 3 GB RAM, GT130M Nvidia ekran kartı var ama iyi çalışıyor kerata :D Abim anlamaz bilgisayardan, arada bir temizliğini yapar, termal macununu yenilerim. Bilgisayarın 2 sene sonra bataryası tamamen ölmüştü ve 9 sene sonra sadece HDD'de sıkıntı oldu ama bu haliyle kullanmaya devam ediyor ama her an gidebilir. Bu da gayet normal 9 seneden bahsediyoruz. Casper'a karşı ön yargının geçmişinden kaynaklandığını tahmin ediyorum. Hatta ben de bazen Casper'i tavsiye etmiyorum. Ön yargıları yıkmak için çok uğraşmak gerekir. Servis hizmetleri nasıldır bilmem. Bildiğim tek şey Casper'ın anakartı Quanta, İşlemcisi İntel, HDD Toshiba, Wireless adaptörü İntel, RAM: Elixir gibi bilindik markaları kullanıyor. Yani baktığımız zaman bileşenler marka anlamında iyi görünüyor. Bunun haricinde soğutma sistemi vasat. Kasa kalitesi güzel. BIOS güncelleme hizmeti sunmaması büyük eksiklik. Ben ASUS kullanıyorum, bakmayın ASUS da geçmişinin mirasını yiyenlerden... Asus'un kalitesi oldukça düştü. Hem kasa kalitesi, hem servis kalitesi yerlerde sürünüyor. ASUS'un Teleservice adında bir servisi var allah düşmanımın başına vermesin. ASUS'un kronik hataları, populer menteşe sıkıntıları halen devam etmekte. Özetle, ASUS'un o eski kalitesi artık yok... Yeller esiyor :) MSI,DELL desen keza... Yani tüm markalar neredeyse benzer markaların bileşenlerini kullanıyor sadece üzerindeki etiketler farklı dolayısıyla burada marka holiganlığı yapmanın pek alemi yok. Elektronik biraz da şans işi gider Vatan'dan alırsın, eve gelir bir hevesle kutusunu açarsın bozuk çıkar :) Olmadık şey değil bunlar hep yaşanmış şeyler... Bence hangisi işinize geliyorsa onu alın markalara takılmayın.

Vallahi güzel kardeşim ben senelerdir Asus kullanıcısıyım. Abim benim haberim yokken Casper Nirvana almış. Bilgisayar tarihi eser sayılır, 9 senelik ama 9 sene boyunca ne bir servise gitti ne bir mavi ekran hatası verdi. Hatta Yanlış hatırlamıyorsam Nirvana-TW8'di sanırım. Üzerinde Core2 Duo işlemci, 3 GB Ram, GT130M Nvidia ekran kartı var ama iyi çalışıyor kerata :D Abim anlamaz bilgisayardan, arada bir temizliğini yapar, termal macununu yenilerim. Bilgisayarın 2 sene sonra bataryası tamamen ölmüştü ve 9 sene sonra sadece HDD'de sıkıntı oldu ama bu haliyle kullanmaya devam ediyor ama her an gidebilir. Bu da gayet normal 9 seneden bahsediyoruz. Casper'a karşı ön yargının geçmişinden kaynaklandığını tahmin ediyorum. Hatta ben de bazen Casper'i tavsiye etmiyorum. Ön yargıları yıkmak için çok uğraşmak gerekir. Servis hizmetleri nasıldır bilmem. Bildiğim tek şey Casper'ın anakartı Quanta, İşlemcisi İntel, HDD Toshiba, Wireless adaptörü İntel, Ram: Elixir gibi bilindik markaları kullanıyor. Yani baktığımız zaman bileşenler marka anlamında iyi görünüyor. Bunun haricinde soğutma sistemi vasat. Kasa kalitesi güzel.Bios güncelleme hizmeti sunmaması büyük eksiklik. Ben Asus kullanıyorum, bakmayın Asus da geçmişinin mirasını yiyenlerden... Asus'un kalitesi oldukça düştü. Hem kasa kalitesi, hem servis kalitesi yerlerde sürünüyor. Asus'un Teleservice adında bir servisi var allah düşmanımın başına vermesin. Asus'un kronik hataları, populer menteşe sıkıntıları halen devam etmekte. Özetle, Asus'un o eski kalitesi artık yok... Yeller esiyor :) MSI,DELL desen keza... Yani tüm markalar neredeyse benzer markaların bileşenlerini kullanıyor sadece üzerindeki etiketler farklı dolayısıyla burada marka holiganlığı yapmanın pek alemi yok. Elektronik biraz da şans işi gider Vatan'dan alırsın, eve gelir bir hevesle kutusunu açarsın bozuk çıkar :) Olmadık şey değil bunlar hep yaşanmış şeyler... Bence hangisi işinize geliyorsa onu alın markalara takılmayın.

Ben 10 yıldır ASUS M51Vr kullanıyorum, dediğiniz hiç bir şey yok. Yaklaşık aynı özelliklerde. Hard diskim bad sector bile vermedi.

@TerabyteForever Doğrudur vermemiştir, dediğim gibi elektronik biraz da şans işi... Yeni nesil Asus'larda çok sıkıntı var. Şikayet sitelerinde, forum sitelerinde Asus adına açılmış yüzlerce şikayet var ki bu şikayetlerin yarısından fazlası donanım kaynaklı... Ne yazık ki, önümüzdeki senelerde Asus şikayetleri artacağa benziyor. Vatanbilgisayar'daki görevli personelle sohbet ediyorum onlar da aynı şeyden bahsediyor. Asus ürünlerinin bir çoğunun 2 ay içinde geri döndüğünü söylüyor. Herhangi bir teknoloji mağazasına gidin satın almanıza gerek yok teşhir ürünlerini iyice inceleyin. Şöyle bir elinizle tutun merak etmeyin kızmazlar. Asus'un 3.000 ₺ sattığı bir modelin kasa kalitesi oldukça kötü... Dış görünümü güzel ama hepsi bu kadar :) Tuttuğumda elimde kalacak diye korkmuştum. Tuşlar desen içine göçüyor, örneğin F5 tuşuna basıyorsun bastığın anda F11 tuşu da hareketleniyor :D 3.000 ₺ dolar olarak belki ucuzdur, bilemem ama benim ülkemde 3.000 ₺ oldukça güzel bir para ve ben bu parayı veriyorsam sağlam birşey isterim. İşin özü sorunsuz bir marka yok, gereksiz marka holiganlığı var. Kullandığınız ürünleri siz üretmiyorsunuz, para sizin cebinize girmiyor. Bence uyanık olun :) Kalite, sadece üzerine yapıştırılan logoyla değil, servis hizmetleri, müşteri ilişkileri, satış öncesi, satış sonrası desteği, yazılım desteği, güler yüzlü hizmet gibi etkenlerle olur. Bunları yaptığınızda ise üzerindeki etiket sorgusuz kaliteli kabul edilir ama seneler sonra bu ezbere güvenerek koyverirseniz buna miras yemek denir.

@Yaburu Elektronik ürünlerin şansa bağlı olduğunu fakat global markalar ile Casper arasındaki hata oranlarının arasında uçurum olduğunu bu konuda daha kaç kere söylemem gerekecek? "Casper yetkili servisinde" de çalışmış biri olarak net şekilde söylüyorum. Mecburiyet (çok düşük bütçe gibi) harici Casper önerimi olduğu zaman ya da her markada oluyor o alın Casper bir şey olmaz dendiği zaman üstteki arkadaşta olduğu gibi yanlış bilgilendirmeden dolayı 1 günlük ceza veriyorum.

Tekrar ediyorum ve son defa söylüyorum bunu. Her markada hata oranı evet, vardır fakat Casper'daki hata oranı birkaç ay içinde yarı yarıya yakındır ve bu oran global markaların hiçbirinde bu kadar fazla değil ve olamaz da. Teknoloji almak şans işi midir? Evet, Casper alıp yıllarca sorunsuz kullanma ihtimali vardır fakat o "şansın" bu kadar zorlanmasına mecburiyet harici izin veremem.

Casper’a ön yargı yok.
Sadece tercih edilmiyor çünkü işini daha iyi yapan markalar dolu.

Casper Excalibur fena değil denilebilir onunda fiyatları gereksiz yüksek böyle bir marka için.

Casper’ın eskiden olan plastik bağımlılığı ve ısınma problemleri, uygun ile ucuzu karıştıran alıcıları kazıklama teknikleri tabi ki markayı öldürdü. Ama şu anki gaming laptoplar da zaten fan sistemleri en kötüsünün bile iyi seviye de. Plastik yine kullanılıyor ama bu seferde Casper fazla kullanmıyor geçmişin aksine veya görüntü olsun diye aliminyum kullanıp içi plastikte olabilir. Bunu MSI’da yapıyor tabi ki.

Full metal veya aliminyum kullanan dizüstü PC varsa da 1080, 1080TI kullanan kartlı dizüstülerde vardır veya 1060’lı cihaza 8-9.000 TL fiyat vurulan cihazlarda.
Ama Casper’ın iyi gaming modellerinde aliminyum fan kullanımı falanda var. Kendini aklama çabasında kalitesiz marka olmaktan kurtulmak için fakat bu fiyatlarla tabi ki bilinçli bir kullanıcı aklından bile geçirmiyor Casper’ı.

Ön yargısından değil kaliteli sayılacak ürünlerinin pahalılığından. Yoksa araştıran biliyor eski dandik ucuz PC taktiğinden vazgeçtiğini.
Yeni taktikleri orta kalite pahalı satış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı