Casper'a karşı ön yargı neden?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Vallahi güzel kardeşim ben senelerdir Asus kullanıcısıyım. Abim benim haberim yokken Casper Nirvana almış. Bilgisayar tarihi eser sayılır, 9 senelik ama 9 sene boyunca ne bir servise gitti ne bir mavi ekran hatası verdi. Hatta Yanlış hatırlamıyorsam Nirvana-TW8'di sanırım. Üzerinde Core2 Duo işlemci, 3 GB Ram, GT130M Nvidia ekran kartı var ama iyi çalışıyor kerata :D Abim anlamaz bilgisayardan, arada bir temizliğini yapar, termal macununu yenilerim. Bilgisayarın 2 sene sonra bataryası tamamen ölmüştü ve 9 sene sonra sadece HDD'de sıkıntı oldu ama bu haliyle kullanmaya devam ediyor ama her an gidebilir. Bu da gayet normal 9 seneden bahsediyoruz. Casper'a karşı ön yargının geçmişinden kaynaklandığını tahmin ediyorum. Hatta ben de bazen Casper'i tavsiye etmiyorum. Ön yargıları yıkmak için çok uğraşmak gerekir. Servis hizmetleri nasıldır bilmem. Bildiğim tek şey Casper'ın anakartı Quanta, İşlemcisi İntel, HDD Toshiba, Wireless adaptörü İntel, Ram: Elixir gibi bilindik markaları kullanıyor. Yani baktığımız zaman bileşenler marka anlamında iyi görünüyor. Bunun haricinde soğutma sistemi vasat. Kasa kalitesi güzel.Bios güncelleme hizmeti sunmaması büyük eksiklik. Ben Asus kullanıyorum, bakmayın Asus da geçmişinin mirasını yiyenlerden... Asus'un kalitesi oldukça düştü. Hem kasa kalitesi, hem servis kalitesi yerlerde sürünüyor. Asus'un Teleservice adında bir servisi var allah düşmanımın başına vermesin. Asus'un kronik hataları, populer menteşe sıkıntıları halen devam etmekte. Özetle, Asus'un o eski kalitesi artık yok... Yeller esiyor :) MSI,DELL desen keza... Yani tüm markalar neredeyse benzer markaların bileşenlerini kullanıyor sadece üzerindeki etiketler farklı dolayısıyla burada marka holiganlığı yapmanın pek alemi yok. Elektronik biraz da şans işi gider Vatan'dan alırsın, eve gelir bir hevesle kutusunu açarsın bozuk çıkar :) Olmadık şey değil bunlar hep yaşanmış şeyler... Bence hangisi işinize geliyorsa onu alın markalara takılmayın.
Bu konuda doğru söylüyor olabilirsin, her markada hatalı ürün olabilir, ben yıllardır Casper kullanıyorum, Dizüstüde kullandım masaüstüde, Casper'ın plastik gövdeli Nvidia GTX 740 ekran kartlı intel 4600 işlemcili Dizüstü bilgisayarını yıllardır kullanıyorum, şu ana kadar hiç format(görmek nasip olmasın)attırmadım, çok az sorunla karşılaştım, mesela bir keresinde ekran yanıp sönüyordu resetleyince düzeldi, bu tür ufak tefek sorunlarla karşılaştım, büyük bir sorun çıkmadı Allah'a hamdolsun, ama bu çıkmayacağı anlamına gelmiyor, her markada bu tür sorunlar olabilir.

@Yararsız Üye Neyin cezası arkadaşım? Sen burada yöneticiysen kullanıcılarının aydınlanmasını sağlayacaksın. Bunu da tarafsız tartışmalarla sağlayacaksın. Asus bayisi gibi davranırsan insanları yanıltırsın. Kaldı ki ben de senelerin Asus kullanıcısıyım. Ver kaç günlük ceza veriyorsan 500 günlük mü vereceksin ne yapacaksan yap. Ne kompleksli forumdur arkadaş burası? Yöneticiye bak fanboy gibi davaranıyor :) Biraz olgun olun yahu.

Asus bayisi ve fanboy derken? Bir bakın bakalım şu anda kullanmakta olduğum cihazın incelemesine, eksilerini nasıl yerden yere vurduğumu görün. Aynı durum önceden kullandığım MSI GE60 - GE70 ve GS70 cihazları için de geçerli. Casper konusunda da tarafsız değilim, net söylüyorum.

Servisinde çalıştım, sattığımız sıfır laptopların neredeyse yarısının birkaç ay içinde ısınma sonucu vidalarını salmasına, ekran menteşelerinin kırılması gibi kalitesizlik yüzünden oluşan sorunlarına yüzlerce defa şahit oldum. Tablet ve telefonlarındaki panel ve pil sorunlarını her gün defalarca gördüm ve aylarca aşırı düzeydeki bu hata oranları yüzünden günde 12 saatten az olmayan mesailerimi ben biliyorum. 1999 yılından beri bildiğim, bazı ürünlerini kullandığım üstüne yetkili servislerinde çalışıp kalitesizliğine sayısız defa şahit olduğum markayı bana savunmayın. Dell'in partnerlerinden biriyle de çalıştım, neden Dell'i bu kadar gömmüyorum? Onlarda sorun olmuyor muydu? Elbette oluyordu ama sorun çıkma oranı Casper'larda olduğu gibi sadece birkaç aylık süre içinde satılan sıfır cihazların neredeyse %45-50'si kadar olmuyordu.

2. sayfada 2010 yılında kardeşime çok ucuza bulduğum için aldığım Casper cihazın şu anda SSD takviyesi ile forum moderatörlerinden birinde sorunsuz çalışmaya devam ettiğinden de bahsettim ve her markada sorun olabileceğini de söyledim. Fakat tek seçeneği olmadığı halde Casper alan birinin o şansını fazla zorladığını da 50 defa söyledim.

Bu konuyu uzatmaya da gerek yok, zamanında çalıştığım, servis ekibinin kalitesini ve servis prosedürlerinin ne kadar yüzeysel olduğunu bildiğim, yaptığı ürünlerin çok büyük kısmında kalitesizlik yüzünden inanılmaz yüksek hata oranlarını gördüğüm ve "tamir" ettiğim cihazları da bu firmayı da bana karşı savunmaya çalışmayın boşuna.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı