Çatır Çatır Korsan Kullanıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu sizin kararınız, bize laf düşmez. İstediğinizi yaparsınız, istediğinizi dener silersiniz. Linç etmeye kimsenin hakkı yok.
Keşke öyle olsa ama formül bu:
"Korsan konusu=Linç"
Bilgisayarın parasını ben veriyorum size mi düşecek nasıl oynayacağım? Isteyen korsan oynar isteyen satın alır.

Virüssüz korsan oyun yayınlayan ekipler mevcuttur fakat bu ekiplerin siteleri kopyalanmıştır, o yüzden o ekiplerin ana sitesini bulmak zorundasınız. Bazı siteler, kendilerini o ekiplerin gerçek sitesi gibi gösteriyor. İnanıp dosya indirirseniz virüsü yiyorsunuz.

Öncelikle birisinin korsan kullanması umurumda değil fakat kesinlikle korsan kullanımı etikleştirilmeye çalıştırılmamalı ve belirtmeliyim ki korsan oyun kullanıcıları "Bu oyunlar niye Türkçe değil?" gibi bir şey söylememeli. Hem korsan kullanıp, hem bunu demek absürtlüktür.

Şu anda Türkiye'de orijinal oyun alma artıyor ki bunun etkisini görmeye başladık, umarım ileride bu sektörde ülkecek daha fazla ciddiye alınırız.

Şimdi şu konuya değinmek istiyorum, korsan kullanıcıları neden sürekli karşı kişiye "Sen korsan kullanmıyorsun sanki." gibi bir argümanda bulunuyor? Kullansa bile bu korsan kullanımını etikleştirmiyor. Bazıları sanki Winrar alıyorsunuz falan demiş, Winrar süresiz deneme sürümü sağlayan bir uygulama arkadaşlar. Korsan Winrar kullanmıyoruz, deneme sürümünü kullanıyoruz. Ben şu anda bilgisayarımda korsan bir program/oyun bulundurmuyorum. Bazı dizi ve filmleri ülkemizde alamıyoruz, bu durumda korsan dizi veyahut film izliyorum, evet. Aslında bu bir servis sorunu, tabii yine benim yaptığımı etikleştirmiyor bu.

Ortada bir ürün var ve sen bu ürüne sahip olmak istiyorsan o ürünü satın almak mecburiyetindesin, hayatın her alanında olduğu gibi. Kötü bir ekonomi hafifletici bir sebep olabilir ama kesinlikle bu olayı etikleştiren bir şey değil.

Evet, arkadaşlar çok sayıda korsan oyun oynadım ve oynuyorum. Şimdi bana hakaret etmeden önce bir saniye dinleyin; bir sorun neden? :D
Evet, neredeyse tüm oyunların korsanını indirip yaklaşık 30 dakika oynadıktan sonra hoşuma gitmezse kapatır siler, hoşuma giderse bir 2-3 saat daha oynayıp (çünkü başından kalkamam) oyunun parasını verip satın alırım. Hatta The Witcher 3'ün parasını oyunu bitirdikten sonra vermiştim :D Sonuçta parasını veriyorum, yani sıkıntı olmaz sanırım :D Artık hala hakaret etmek istiyorsanız lütfen sebebini belirtin :)
Yaş kaç?

Ben de kullanıyorum, kullanmayan yoktur. Ancak genelde deneme amaçlı kullanıyorum, zira 2 saat benim için çok az bir süre ve fark etmeden geçebiliyorum. Eğer oyunu seversem de indirimlerde satın alıyorum, korsan kullanıma normal şartlarda karşıyım. Keşke eskisi gibi demolar sunulsa, bu sayede hiç korsana bulaşmazdım.
Bazı oyunlarda 2 saati geçtiğinde de iade yapabiliyorlar. NFS 2015 almak gibi bir hataya düştüm, 4-5 saat oynadım ve ödediğim paraya pişman oldum. Neden sevmediğimi belirterek geri iade yapmak istedim ve kabul ettiler.

Oyunu deneyeceğim diye zararlı yazılımları bilgisayarınıza alma tehlikesini göze alıyorsanız kendi kararınız olur, ama ben yine bunu doğru bulmuyorum.

Ben korsan oyunlar yüzünden hard diskimin ömrünü azalttım. Windows 10 kurarsam, kesinlikle korsan oyun oynamayı bırakacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende çatır çatır oynuyorum parasını hakkettiğini düşündüğüme emeğini veriyorum. Düşünmedim Oyun'a da vermiyorum. Bu benim kendi tartım. Kimse'yi ilgilendirmez. korsan ama risklidir. İndiren kişi bu riskleri zaten göze alır. Yargılamak kimseye düşmez.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı